Hell’s Kitchen България

  • 116 757
  • 901
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
  • Мнения: 2 457
Ние също познаваме  кандидатствали за НК и отпаднали,  хора с опит в динамична среда, добит в прилични ресторанти.От тях само Филип виждам, останалите са отпаднали по някакви необясними за мен причини.И също така смятам, че настина повечето нямат опит с по-завъртени ястия и похвати, каквито би следвало да имат професионалните готвачи.В МШ е друго.Там също има много кулинари, които са работили в добри ресторанти, но понеже нямат дипломи за готвачи, съответно могат да участват.Другото сте го писали, такива готвачи като повечето в НК не са виждали кухня и меню извън гювечета, кебапчета, кюфтета, но пък имат явно дипломи за готвачи...
На ММ това му е професия, но той като повечето си колеги, не може да си позволи да отсъства с месеци, още повече че извън паричната награда стажът при Виктор не е сериозна награда за един готвач с опит.Дори не съм сигурна финалистът дали ще приеме този стаж.

ПП. Много съм съгласна с горното мнение за менюто.Та те още не са го отработили, очаква се в една кухня, прим. топла - всеки да може да бъде на всяко едно място и да прави всичко по менюто по стандарт.Иначе клиентите няма да са доволни, ако могат да разпознаят точно кой готвач не бил на смяна.Но докато не се сработят като екип, няма как да им се получи вечерята за гостите.

# 661
  • Мнения: 14 900
Карбонарата се прави точно с бекон и сметана

Simple Smile Това за готвача е много вярно, на местата където ходя често веднага ги познавам, когато е готвил друг или нов

# 662
  • До морето
  • Мнения: 7 759
Е, стандарт, стандарт колко да е стандарт! Имаха написани рецептите още първата вечер, после видеоуроци стъпка по стъпка и 3 вечери готвят едно и също и няма, и няма! Б@хти лещата! Супер преувеличено е! Първата вечер беше интересно като изригна и ги изгони всичките, втората вечер айде как да е! Ама за 3 епизода 3 пъти да метнеш всичко в коша - ми той вече им лепна етикета на пълни некадърници!

То, верно, че съм гледала само 1 сезон на НК на Рамзи и верно, че беше отдавна, ама сякаш нямам спомен така да ги гони всичките във всеки епизод. Вика, крещи, обижда, ама в повечето случаи всички готвят, и двата отбора готвят и изнасят храна и си има и победители, и победени. Това да нарита целият отбор и клиентите да останат гладни и въобще да не получат нищо е някакъв много краен случай и не се случва във всеки епизод. Наште естествено пресОлиха манджата още на старта.

# 663
  • София
  • Мнения: 21 317
ММ познава една от участничките /май се казва Силвия, но не съм съвсем сигурна/. Та тя е работила в Хилтън и в Саса, но до момента не е блеснала с нищо.

# 664
  • Мнения: 33 597
Те са си пълни некадърници, муйки. Какво да им лепи етикет? А и всичко е за сеир в това предаване.

# 665
  • Мнения: 28 705

Класическата рецепта за карбонара е наистина без сметана. Но сега повечето я правят с нея.

Кажи го в темата за италианската кухня. Ама първо си сложи каската.  Laughing
В ресторанта на готвач от ранга на Виктор Ангелов не се ли очаква да се използват оригинални рецепти, а не побългарените им версии?

Карбонарата се прави точно с бекон и сметана


Ами не.

# 666
  • Мнения: 103
Тошето е сериозен човек , не е циркаджия, затова се и прибра в къщи , в любимата " Разложка мааза" . Циркът сега започва . Пълна простотия е това предаване! Жалко за В. Ангелов,  егото му изигра лоша шега.

# 667
  • Мнения: 6 297
Всеки работи за пари, никой не отказва по-голямо заплащане. Лошо е, че се отразява на реномето му, но може и да не е предполагал как ще се развият нещата. При подписан договор нямаш много варианти.
Защо пък да се отразява на реномето му? На Рамзи да не би да му се е отразило?
За мен специално да, от това предаване не мога да го понасям. Като готвач не мога да му дам оценка, не съм се хранила в ресторантите му, но като човек е ужасен. Поне това което  показва в предаването. Сред професионалистите може да се е вдигнало даже реномето му, не съм в тези среди и не мога да кажа.

# 668
# 669
  • София
  • Мнения: 21 317
За мен специално да, от това предаване не мога да го понасям. Като готвач не мога да му дам оценка, не съм се хранила в ресторантите му, но като човек е ужасен. Поне това което  показва в предаването. Сред професионалистите може да се е вдигнало даже реномето му, не съм в тези среди и не мога да кажа.
Предполагам, че работата в кухня е доста напрегната, така че сигурно има и много други шефове, които викат. Трябва да чуеш фалцетното крякане Андре, това на Виктор нищо не е.  Mr. Green

# 670
  • Мнения: 28 705
Добре де, нали на всички е ясно, че това е едно шоу, а не конкурс за готвачи за ресторанта на Виктор Ангелов?
Без да съм гледала оригинала на предаването, още отначало ми стана ясно, че това е сценарият – шефът вика и крещи, и гърчи новобранците за сеир на драгите зрители. Точно по начина, по който го правел Гордън Рамзи. И да не беше Виктор Ангелов, който и друг да беше поел ролята, пак щеше да вика, да крещи и да мята тигани в коша.
Силно се съмнявам даже, че и участниците са чак толкова смотани, а не играят според сценария. То си личи, че и репликите им са предварително написани и наизустени.
Пак уточнявам, че не съм гледала досега оригинала, освен няколко клипа и снимки, които пуснаха тук, но съм почти сигурна, че накрая днешните смотаняци ще се разготвят като богове. Ей-така, защото Виктор Ангелов (т.е. Рамзи Гордън) ги е научил.  Laughing

# 671
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Тошето е сериозен човек , не е циркаджия, затова се и прибра в къщи , в любимата " Разложка мааза" . Циркът сега започва . Пълна простотия е това предаване! Жалко за В. Ангелов,  егото му изигра лоша шега.

Ти от родата ли си? Сега остава да ни убедиш, че нарочно е направил така, за да бъде изгонен, защото предаването е пълна простотия.

# 672
  • Мнения: 6 297
За мен специално да, от това предаване не мога да го понасям. Като готвач не мога да му дам оценка, не съм се хранила в ресторантите му, но като човек е ужасен. Поне това което  показва в предаването. Сред професионалистите може да се е вдигнало даже реномето му, не съм в тези среди и не мога да кажа.
Предполагам, че работата в кухня е доста напрегната, така че сигурно има и много други шефове, които викат. Трябва да чуеш фалцетното крякане Андре, това на Виктор нищо не е.  Mr. Green
Сигурно е така, но едно е да викаш в напрегнат момент, когато нещата не вървят по план, друго да ти доставя удоволствие да навикваш хората. В това е разликата според мен между Рамзи и Ангелов. На Рамзи му харесва да ги прави на две стотинки, докато при Ангелов много си личи, че не му идва отвътре и всичко е сценарий.

# 673
  • Мнения: 14 900
Simple Smile Явно тук са големи капацитети по италианските ястия, тази без сметаната била с много черен пипер, рече чичко гугъл
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0_%D0 … D0%B0%D1%80%D0%B0
Но какво ли знае уикито или титуловани майстори готвачи, пред някое световнонеизвестно кулинарно гуру от форума.

# 674
  • Мнения: 6 510
Да се разпиша и аз в темата.

Значи сеира ясен, но на мен най-смешни са ми сглобките-монтаж. Прави някой гаф - в случая Тодор, стоп-кадър и Мартин го пооплюва. След това нещата потръгват, отново стоп-кадър и следват мили думи.Laughing И така за всеки сгафил.
Тая леща ще вземем да я научим преди профитата, а яйцата ще са ни сутрешна закуска...

Общи условия

Активация на акаунт