Hell’s Kitchen България

  • 116 757
  • 901
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: X
Снощи стоях онемяла пред ТВ. То викове, то крясъци, блъскане на съдове, показно изхвърляне на храна, обидни думи на професионална и личностна основа, пружиниране на шеф Ангелов, пот, стрес... Не видях кадри кой какво готви, как го готви, защо не го одобрява... Идея, сюжет, композиция, като цяло замисъл ми се губят. Моля, някой да ми обясни каква е целта на упражнението(предаването)!

# 646
  • София
  • Мнения: 21 317
Всеки работи за пари, никой не отказва по-голямо заплащане. Лошо е, че се отразява на реномето му, но може и да не е предполагал как ще се развият нещата. При подписан договор нямаш много варианти.
Защо пък да се отразява на реномето му? На Рамзи да не би да му се е отразило?

# 647
# 648
  • До морето
  • Мнения: 7 759
Добре де, прави сте -баш шефовете нямат място там. За какво им е да ходят Ангелов да им крещи, за да спечелят какво- работа при Ангелов!!!! Обаче, какви са тия хора- те грам понятие от кулинария си нямат?!?!? Какви професионалисти, какви 5 лева? Да наричаш себе си готвач, да работиш в кухня и да не можеш да пошираш яйце или да не знаеш как да направиш карбонара. ... абсолютно не го вярвам. Въобще не е оправдание, че повечето готвели само в механи и знаели да правят гювечета и пържоли. Ми мастершефовете готвят само у тях си, а какви чудесии правят. Елена от първият сезон на МШ и тя се е учила в семейния хотел, като Мартинчо, ама знаеше доста повече от тези. На мен ми е интересно да готвя, правя някакви експерименти у дома, но си признавам, че много ме спира и липсата на по-екзотични продукти, и липсата на някои уреди. Ще работиш ти всеки ден в професионална кухня и няма да имаш желание да експериментираш, да се усъвършенстваш, хеле пък ако ще участваш в такова предаване. Че то има неща дето задължително трябва да ги знаеш,  за да продължиш напред - имената на рибите, да разпознаваш подправките, да правиш суши, до филетираш риба, милфьой, брюле и крем карамел без шупли. Ето ги половината стрес тестове на МШ. Като гледам и тука вървят по тази схема.
Нещо не е наред, те всичките гледат като пребозали.
Или цялото нещо е постановка и тези са някакви хванати от улицата, или Ангелов яко се е прецакал!!!!!

# 649
  • София
  • Мнения: 21 317
Или цялото нещо е постановка и тези са някакви хванати от улицата, или Ангелов яко се е прецакал!!!!!
Май е и от двете по много.

# 650
  • Мнения: 441
Не си представям професионалисти от по-висок клас и със съответното самочувствие да изявят желание да участват в това предаване. Тук са нужни не готвачи с умения, а такива, които проявяват готовност да се подчиняват и да търпят унижения. Я си представете, че всички ястия са приготвени перфектно и тогава как ще се спази сценарият - драматично изхвърляне на храната в коша за боклук. Все пак кухнята трябва да е в Ада.

# 651
  • Мнения: 28 705
Добре де, нали спагети карбонара не се правят със сметана. Каква беше тази сметана, дето я блъскаха постоянно, така и не разбрах.

# 652
  • Мнения: 18 812
И аз се изумих колко са зле. Чак несериозно някак изглежда, да не говорим, че не ми е приятно за гледане с това викане, обиди, хвърляне на храна...още малко ще му дам шанс, но МШ май е по- моето

# 653
  • Мнения: 6 148
Аз от карбонарата нищо не видях, само как една пържеше лук с бекон.

# 654
  • Мнения: 15 418
Аз от карбонарата нищо не видях, само как една пържеше лук с бекон.
То от нито едно ястие нищо не видяхме, не само оот карбнарата.
И как като три вечери само гледаме викове и хвърляне на тигани с някаква храна на боклука.
Дори и снощи когато момчетата все пак успяха да се справят не но дадоха нищо, защото акцента беше върху  беснеещия Ангелов и яйцата на жените.

# 655
  • Мнения: 18 812
Снощи точно правих карбонара у нас, нямаше и 5 минути да ми отне соса. Какви съдове ползват, че им залепва? Аз вкъщи нямам такива, подмених си всички и си пържа бекон без мазнина с кеф...а това е професионална кухня все пак? Виж яйца не забулвах, довечера ще се пробвам, сигурно на второто ще успея

# 656
  • Мнения: 1 380
Аз също съм разочарована. Първата седмица заложих на НК, защото МШ леко ми е омръзнал като формат, а много харесвам Ангелов. Но съм крайно разочарована от участниците. Предаването не е измислено лошо, има интересни моменти, но са избрали изключително некомпетентни готвачи. Като се сетя Ангелов за какви дреболии се хващаше преди в МШ, сега сигурно вече горещо съжалява за избора си.

Кой знае ... все пак му плащат за това, нали?!

# 657
  • Мнения: X
И аз това имах предвид- не видях изгоряло или съсипано ястие, объркани продукти или нещо друго.
Не видях ад в кухнята, видях шеф Ангелов, който прави ад.

# 658
  • somewhere near the sea
  • Мнения: 3 138
В България като цяло нивото е под нулата, няма какво да се лъжем- заведенията ни са hell в кухнята. Нали сме гледали "Кошмари в кухнята"? В голяма част е така, но си имат главни готвачи, които са толкова далече от истината, че направо са друга вселена. Иначе на какво щяхме да се смеем? Разбира се без Гичка, без Тодор или Божидар всичко щеше да е унило, еднакво.

Спомняте ли си имаше миналата пролет едно предаване за сладкиши? Даже името му забравих. Някой спомня ли си какви хора бяха участниците? Аз-не. Дори не помня кой спечели. Защото мина и замина ей така, без следа.

Класическата рецепта за карбонара е наистина без сметана. Но сега повечето я правят с нея. И не забулват яйцата.

Така че, нека бъдем по-позитивни. Храна се хвърляла, викове имало...Така е в големите кухни, а това е шоу, значи ще бъде малко преекспонирано. Не мисля, че Виктор Ангелов лично ги е избирал- той е само водещ. Дори не им знаеше имената в началото. Самите участници имат нужда малко да им се начука канчето.

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 14:54 от Marsia

# 659
  • 221B Baker Street
  • Мнения: 1 950
Тук не въпроса да сготвиш просто карбонара, а да я сготвиш точно по зададените стандарти. Не по-рядка, не по-гъста, не по-солена, не по-безвкусна, а еднаква всеки път, независимо от кой готвач от екипа е сготвена. Всяко едно ястие от менюто трябва да изглежда и на вид, и на вкус еднакво винаги. Това важи за всеки един ресторант с претенции. А не ястията да имат разлики в зависимост от това кой готвач е бил на смяна. Това се работи в ресторантите всяка вечер - стриктно изпълнение на менюто, без интерпретации, без вихрене на фантазията. За това предаването не се нарича Мастършеф и не виждам смисъл от сравнения с него. Това, че вие у вас си правите вкусна карбонара и поширате яйца за една минута, не означава, че ако направите същото в професионална среда, без да сте спазили предварително обявените критерии за тях, ястията ви няма да хвръкнат в коша. За това и наградата тук е такава - работа в ресторанта на човек, който до сега ви е обучавал да спазвате неговите критерии за храна. Защото Кухнята на ада си е на Гордън Рамзи, тук е на Виктор Ангелов, участниците спазват техните критерии за храна, защото работят и се обучават в техните ресторанти. Толкова за вечерните им мисии, идеята и концепцията на предаването. А фантазиите и интерпретациите участниците могат свободно да разгръщат в дневните задачи. Там се оценяват знания, умения и фантазия.

Общи условия

Активация на акаунт