Инвитро в клиника "Селена" - Пловдив, тема №16

• 86 444
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, ние още сме 2 в 1. Тук в Германия държат на нормалното раждане, ако няма причина за секцио. Това чакаме ме изнервя вече, днес ми е 5 ден преносване. Ходя през ден на тонове и ехограф и всичко е ок. Утре пак съм на преглед и дано вече или да ми определят дата за секцио или да предизвикват раждане.
Прегръдки на всички.

# 631
  • Пловдив
мистик, първо прегледа за стартиране на.процедура, доколкото знам всички доктори в селена правят на втори ден от мц, той е обвързан и с изследвания-не е просто преглед. В този случай при Ставрев, винаги са ме викали в 8:30, за да се застъпя първия час и съм влизала без дори да чакам много. Обади се на регистратурата на 4етаж и кажи, че трябва да отидеш за преглед на втори ден.... но ми е малко странно как правиш план за старт без да си избрала лекар и да отидеш да разговаряш с него, за да обсъдите как ще се процедира.... или аз не съм разбрала правилно какво точно питаш?
Кой да избера...?Как?Искам някой да ми обясни процедурата...а като ги знам никой дума няма да продума и ще отлагат само.

# 632
  • pLOVEdiv
напротив , честно казано според мен би било странно да отидеш на втори ден от цикъла с желание да започнеш при някой без да си му пациентка и да те е виждал до сега, без да ти знае случая и т.н. редно е да се направи поне една консултация с доктора преди това, за да се запознаете и поговорите. Не знам как си.решила, че никой няма да ти обясни, на мен ми беше обяснено доста подробно. Изборът на доктор е лично твоя привилегия - в тази клиника има много добри инвитро специалисти и всеки от тях ще се отнесе професионално към теб. Ставрев, Минев, Матев са според мен топ3 ....разбира се тук има и пациентки на други лекари, които са доволни - на Ненев, на Топалова.... оставам с впечатление,че си подбираш доктор само по това, кой ще те приеме и започне веднага, което е странно, просто си вземи медицинската документация и си запознай с доктора - така ще прецениш дали е твоя човек.   Желая ти успех Simple Smile

# 633
Мистик избери си доктор първо, в Селена всички са специалисти и следват последните тенденции в репродуктивната медицина , така че който и да избереш , ще се действа по сходен начин. На първия преглед вземи ако имаш предишни изследвания, епикризи, каквото имаш, обясни кратко и ясно случая си и обсъдете евентуален план за действие. Не мисля, че е реално да се започне процедура от днес за утре...Crowned вече спомена защо, да не се повтарям.
Относно  обясненията, винаги ми е било отговаряно на въпросите, които имам, а те са винаги много, ходя си с едно Тефтерче специално за Селена 😂а пък съпругът ми когато присъства, има повече въпроси и от мен😂 За самата процедура повече може да ти обяснят акушерките в инвитро центъра. С доктора разговаряй по конкретни въпроси за вашия случай. Не се настройвай предварително, че ще те пренебрегват и отлагат! Нагласата е много важна, аз почти всеки път като прекрачвам прага на клиниката, си представям как един ден ще си тръгна с бебе на ръце оттам !
Избирай доктор и ако си сигурна , че това е клиниката, действай! Желая ти успех!🍀

# 634
  • Пловдив
Благодаря ви!
А на кой ден е ок да отида за консултация и рутинен преглед  Thinking

# 635
  • pLOVEdiv
На който си прецениш ти ... ако искаш да започнеш процедура по време на следващия цикъл, отиди възможно най-скоро. Така и ти ще си то-спокойна.  Simple Smile

# 636
  • Пловдив
На който си прецениш ти ... ако искаш да започнеш процедура по време на следващия цикъл, отиди възможно най-скоро. Така и ти ще си то-спокойна.  Simple Smile
днес ми е 3ти ден от МЦ...ще изчакам да свърши и ще запиша час.
Според вас,ако имам готови изследвания на хормоните/предстои ми влизане в ендокринология заради пролактином/ дали ще ми ги признаят там?
Също и спермограма направена в др.клиника+серологии...?

# 637
  • pLOVEdiv
ще ги признаят, но изследванията имат някакъв срок на валидност. За спермограмата мисля беше шест месеца. Хормоните мисля са необходими на по-късен етап и е.възможно тези, които имаш да изтекат до процедурата, но ги занеси, със се доктора ще иска да ги види. попринцип никога не са ми правили проблем за изследвания от другаде Simple Smile

# 638
Зависи какви хормони имаш пускани...по принцип преди старт на стимулация се пускат на 2-3 ден.За спермограмата едва ли ще я признаят....
Общо взето те ще ти казват какви изследвания да пускаш.

# 639
  • pLOVEdiv
Краси, ние си отидохме със спермограмата от Ню лайф и не е било проблем. Преди трансфера, пускахме в селена, защото на наличната и изтече давността Simple Smile

# 640
Краси, ние си отидохме със спермограмата от Ню лайф и не е било проблем. Преди трансфера, пускахме в селена, защото на наличната и изтече давността Simple Smile

Значи може....

# 641
Мистик носи си всичко, което имаш , докторът ще прецени кои изследвания трябва да пуснеш наново. На мен ми признаха например цветната снимка от Лондон правена преди две години и не се наложи да правим нова. Но със сигурност ще поискат актуална спермограма правена при тях , за теб - преглед и хормони . Хубаво е хормоните да се пуснат в началото на цикъла 2-3 ден.... това са основните неща , на базата  на които докторът придобива представа за вашия случай !

# 642
На мен ми се върти в главата 3 месеца,че е  актуална една спермограма преди започване на ин витро процедурите!
Най -добре е да си избереш доктор и от 10 до 14 ден от мц  да отидеш на преглед.Така там ще зададеш въпроси на които ще получиш отг.Пък и не се знае при всеки е строго индивидуална ситуацията може нещо допълнително да ти искат.
Цитонамазка-6 месеца
Спермограма-3 месеца
Серология-3месеца
За тези трите си спомням ,но за други не...а съм сигурна,че има!

# 643
milena shapkova, стискам палци всичко да  мине леко 😚
Ние започнахме стимулация с Гонал по 100 на ден и на 5тия ден  Цетродид едникратно.Тези от вас,които вече са преминали по този път, с каква анестезия ви беше пункцията?И другито,което ме тормози е мога ли да пия кафе по време на стимулацията 😃

# 644
Анестезията при пункцията е венозна-пълна (както при цветната снимка). Няма никакъв проблем при нея, даже аз винаги се събуждам в хубаво настроение.
Кафе съм пила по всяко време, освен в деня на пункцията ( тогава гладна и жадна).
Има редки случаи на пункция без анестезия, но съм чувала, че е в редки случаи и на ЕЦ. Даже май в Селена не се практикува. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт