Инвитро в клиника "Селена" - Пловдив, тема №16

• 86 501
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
Мира, добре е да направиш изследването. Един съвет от мен - следи стриктно на 0,60 и 120 минута да ти взимат кръв от вената (не от пръста) и трите пъти да пускат глюкоза и инсулин, защото аз от толкова „компетентни” лаборанти правех изследването 3 пъти. Първия път сгафиха в Писанец и на 60 мин ми взеха кръв от пръста (т.е. резултат от инсулин нямах), а втория път бях в ендокринологията на Медлайн и пак същата глупост, въпреки че настоявах да пуснат и инсулин. Накрая ендокринолог каза, че това е несериозно и да отида да ми направят изследването както трябва, защото трябва да се знаят и трите стойности на инсулина.

# 436
Благодаря ви много. Седя и се чудя и чета за изследвания преди инвитро. Страх ме е да не пропусна нещо. Тромбофилия съм правила, проходимост на тръбите  също, нк клетки,спермограма също, спин, ХИВ, хламидия, хепатит, Васерман, антитела, сега виждам че трябва инсулинова резистентност хормони предполагам преди процедурата. Сега явно трябва да се насоча към ендокринолог. Ема къде последно прави инсулинова резистентност?

# 437
Във ВМИ - лабораторията на ДКЦ Св. Георги (поликлиниката) на В. Априлов, но цените са като в Бодимед, така че може и там. Отделно, че Бодимед (централната лаборатория) работи и събота (до обяд), а освен това може да си видиш резултата онлайн, докато във ВМИ няма тази опция и трябва да отидеш намясто.
Мире, ако решиш изследвай и вит Д, той е важен за имплантацията, но е скъп - около 35 лв. Но ако искаш изчакай ендокринолога да ти го назначи, защото има два вида и да не се объркаш.

# 438
Благодаря Ема. Това с работното време и събота ми е идеален вариант, защото иначе обмислях отпуск. Витамин Д също не съм изследвала, така че благодаря и него ще направя.Предполагам ИР се прави на гладно, сутрин.Направо събота ще го направя.

# 439
Здравейте сладурки🤗 някоя от Вас знае ли в Селената колко струва и какво всъщност е:
-"уместно изследване на SDI indeks "
Питам,защото Градинарска го назначи на ММ чаааак април/май,ако сега пак нищо не стане.
Не знам какво ми става с цикъла,но се притеснямам.Два дни имах светло кафяво течение(21 ден от цикъла)и вече 2 дни имам тъмно кафяво ,но не обилно течение.Трябва да отида на 2 ден от цикъла при Ставрев евентуално да ме готви за трансфер и реших да изчакам докато не си тегне кръв.Имам един чист цикъл след неуспешният ми трансфер декември.Преди ин витро процедурите имах редовна менструация..на 22/23 ден след всички процедури се обърка много последният път ми дойде на 35 ден😟ииии сега това зацапване 😟😟.Случвало ли се е на някоя от Вас,нормално ли е и повод за притеснение ли е това?😟

# 440
Мира, на гладно се прави, сутрин рано. Занеси си глюкоза на прах - от аптеката. Ако не си пускала скоро ТСХ, може и него да изследваш Peace
За обременяване изследването е с трикратен инсулин, непременно да кажеш, защото има и такова без инсулин (мисля, че се казва кръвно-захарен профил, но все пак, за да не стане грешка им кажи като плащаш). Успех!

# 441
Мога да се включа с актуална имформация за изследването на инсулинова резистентност. Вчера го правих в Бодимед(ул. Захари Стоянов, срещу ВМИ). Цената на всичко + глюкозата беше 68лв. Моят съвет е, ако идеш в събота е да отидеш по-рано към 8.00, че след 9.00 беше лудница. Резултатите са готови до час след последната проба и може да си ги видиш онлайн 😉

# 442
Искра , ние правихме SDI теста след неуспешния трансфер по Коледа. Въпреки празниците , стана готов за 2-3 дена, цената му е 190лв. Това е тест за ДНК фрагментация на сперматозоидите. В зависимост от резултата колко е индекса в проценти се определя оплодителната способност . Висок SDI индекс предполага ниска оплодителна способност и съответно некачествени ембриони.При мъже с влошени показатели на спермограмата е по- вероятно да е висок процента на ДНК фрагментирани сперматозоиди , но същото може да се случи при мъже с добри спермограми . Предполага се, че ако впоследствие се направи предимплантационна диагностика на получените ембриони  преди трансфера , ще се отсеят добрите от лошите . Ние сега вървим в тази посока, тъй като при нас се оказа, че индекса е 50%!!!
Относно промяната в менструацията след неуспешен трансфер, аз също съм жертва на такава. Декември месец ми дойде на втория ден след спирането на лекарствата , а сега през януари , както вече писах тук, закъсня с 9 дена и после първия ден и половина беше само зацапване.......Така че явно всякакви аномалии след толкова лекарства и процедури са възможни.     
     Стискам палци този следващ трансфер да е вашето бебче и да не се налага да стигате до SDI тест през пролетта!

# 443
Искра , ние правихме SDI теста след неуспешния трансфер по Коледа. Въпреки празниците , стана готов за 2-3 дена, цената му е 190лв. Това е тест за ДНК фрагментация на сперматозоидите. В зависимост от резултата колко е индекса в проценти се определя оплодителната способност . Висок SDI индекс предполага ниска оплодителна способност и съответно некачествени ембриони.При мъже с влошени показатели на спермограмата е по- вероятно да е висок процента на ДНК фрагментирани сперматозоиди , но същото може да се случи при мъже с добри спермограми . Предполага се, че ако впоследствие се направи предимплантационна диагностика на получените ембриони  преди трансфера , ще се отсеят добрите от лошите . Ние сега вървим в тази посока, тъй като при нас се оказа, че индекса е 50%!!!
Относно промяната в менструацията след неуспешен трансфер, аз също съм жертва на такава. Декември месец ми дойде на втория ден след спирането на лекарствата , а сега през януари , както вече писах тук, закъсня с 9 дена и после първия ден и половина беше само зацапване.......Така че явно всякакви аномалии след толкова лекарства и процедури са възможни.     
     Стискам палци този следващ трансфер да е вашето бебче и да не се налага да стигате до SDI тест през пролетта!
Спомням си,че беше писала ,че сте го пускали🤗пиша ти на лично за да не пълния темата !

# 444
Здравейте,момичета. Следя ви редовно, но няма с какво да се похваля. Януари започнахме стимулация, но след шест дни инжекции се оказа, че естрадиола вместо да се покачва спада.Ставрев каза, че фоликулите са кухи и няма смисъл да продължаваме стимулацията. Платих си всичко - малко повече от 2000 лв.и сега чакам цикъл, за да преценим започваме ли отново или ще изчакаме още един месец.Това е от мен.
Не се отчайвам и вярвам, че всичко ще се нареди по правилният начин,когато му дойде времето.
 Бог напред и аз след него!
Желая успех и много положителни резултати на всички!

# 445
Дани, много съжалявам, че така се е получило...Ти по Фонда ли си? Защо се е наложило плащане? Имаш ли други стимулации преди това, например за инсе. Много неприятно с този естрадиол.

# 446
Мога да се включа с актуална имформация за изследването на инсулинова резистентност. Вчера го правих в Бодимед(ул. Захари Стоянов, срещу ВМИ). Цената на всичко + глюкозата беше 68лв. Моят съвет е, ако идеш в събота е да отидеш по-рано към 8.00, че след 9.00 беше лудница. Резултатите са готови до час след последната проба и може да си ги видиш онлайн 😉
Благодаря ти. Информацията е много полезна.

# 447
Дани, права си, така е по-разумно. Пожелавам ти успех следващия път. Поне док е бил откровен и е стопирал нещата навреме. Горе главата, следващия път ще успееш!

Последна редакция: нд, 04 фев 2018, 21:07 от Ema_P

# 448
Дани, съжалявам, че опитът се е провалил. Успех за следващият път!
Деси, ти как си? Трансферът мина ли?

# 449
Дани съжалявам, че се е наложило да спрете опита, но по - добре така, отколкото после да се разочароваш повече. Ставрев знае какво прави, имай му доверие.
Деси как си?
Теди ми се губи, дано скоро ни зарадва с хубавата новина.

Общи условия

Активация на акаунт