Трапеза за Нова година

• 87 427
  • 364
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia

Пържолите са на слоукукър, овкусявам със сол, черен пипер,  малко олио  В слоукукъра пържолите се готвят 4-5 часа на 80 градуса, пускат течност,
...
Точно така става и на фурна с фолио и бавно печене, както ще е моят цял свински врат. Simple Smile

# 211
А аз искам бързото и лесно десертче на Морена. Grinning

# 212
  • Sofia
А аз искам бързото и лесно десертче на Морена. Grinning
Заповядай! Simple Smile  Снимката е линк към рецептата. Ползвам Панетоне, но същото е и с козунак или с кроасани.  Отгоре може да се украси разбира се.

# 213
ПП Ех, мацки забравих питиетата, има водка, ракия, узо, синьо вино, червено вино, розе, уиски и метакса, ШАМПАНСКО,   аааа и бял ром! Joy

# 214
  • Sofia
У нас като сме непиячи...  взела съм от тия готовите коктейли на Лидл и отделно ром и всичко останало за Мохито, домашни бяло и червено вина имаме и сайдер вместо шампанско, че не ни е вкусно то. Иначе се търкалят узо, уиски, ракия... ама няма кой.
Пфуу, такъв вятър вее у наше село... ще изкърти балкона...

# 215
У нас като сме непиячи...  взела съм от тия готовите коктейли на Лидл и отделно ром и всичко останало за Мохито, домашни бяло и червено вина имаме и сайдер вместо шампанско, че не ни е вкусно то. Иначе се търкалят узо, уиски, ракия... ама няма кой.
Пфуу, такъв вятър вее у наше село... ще изкърти балкона...
Хи, хи, то и при нас е така...пиене има пиячи няма....аз шампанско не обичам. Синьото вино е леко шампанизирано и това ще е моето питие! Безалкохолни не пием, от рода на коли, спрайт, фанти, нито от ужасните сокове в кутиите. Безалкохолно може да направя сок от арония, или лимонада с мента и джинджифил.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 23:19 от mimi.7299

# 216
У дома сме на розе и бяло вино+малко бира(тъмна),сокове и безалкохолни не консумираме както и твърд алкохол.За децата има айрян или вода с лимон,мента и краставица(любимо).

# 217
Ние ще сме със съседите.Децата ни изоставят тази година.Та за новогодишната нощ сме подготвили леко меню...Салата ряпа,морков,ябълка.Разядка с печени чушки,майонеза,чесън и варено яйце.Мезета-еленски бут,хамон,сирена три вида.Ядки микс.за основно -домашен пресен печен суджук,пържоли вратник и руло с картофено пюре и цвекло.Питка.Баница разбира се.И за десерт крем от заквасена сметана със домашно сладко от диви ягодки.Домашни ракийка и винце.

# 218
Мими, може ли да споделиш рецепта за сладкиша с бадеми и боровинки ? Благодаря !

# 219
  • Mediterraneo
Пиячи и ние не сме. Една бутилка вино изпихме на Коледа, четирима човека, сега ще е същото сигурно.

# 220
Мими, може ли да споделиш рецепта за сладкиша с бадеми и боровинки ? Благодаря !
Его го, от една книжка от Лидъл

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 11:40 от mimi.7299

# 221
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ние сме трима-двама възрастни и малко дете. Не готвя много, но правя неща както са казали другите, които не са ми в ежедневното меню. Не че не готвя телешко, но не купувам риб ай отлежал всеки ден например.
Доставя ми удоволствие да подредя празнична трапеза, не е нужно да се огъва масата,а настроението идва отвътре Simple Smile
А темата е за идеи, ако на някой не му хрумва какво да е.

# 222
  • Враца
Здравейте, ние ще си бъдем в къщи с ММ и двете малки деца. Предполагам може да вечеря с нас девера, но едва ли ще седи цяла вечер, и сигурно един приятел ще намине.
Аз ще приготвя доста неща и то защото искам после поне 2 дни да не готвя Joy Обичам да готвя, но ми свършват идеите вече.
Така, от днес направих руска салата и снежанка, едни рола от свинска кожа и бон филе, както и торта. Утре сутрин ще направя баница, а след това зареждам капамата във фурната. След нея питката ще се пече, а през това време ще метна на скарата и едни пилешки и свински пържолки. ММ е купил и наденички, но ще ни стане много. А накрая ще изпека и едно цяло пиле. Традиция запазена от свекърва ми, лека и пръст, в 12 трябва да имаме цяло пиле на масата за да ни е пълна годината.

# 223
  • Германия
При нас промяна. Трябваше да празнуваме със сестра ми, но не можаха да дойдат и ще празнуваме със семейството на девера. Разпределихме си долу горе по равно нещата. Аз ще правя салата домати с моцарела и песто;Снежанка;макаронена италианска салата с рукола, сушени домати и пармезан; хапки/канапенца; зелеви сарми и питка. От етървата руска салата; Табуле и баклава. Ще правим скара вечерта.

# 224
  • София
В крайна сметка ще е по- лежерно. Вкъщи сме си семейно, ще хапнем и после ще се забавляваме до полунощ, няма да сме часове на масата.
Тортата червено кадифе е готова и стана добре. Месни мезенца, сирена и ядки+ пилешки хапки и картофки за децата.
Баница с късмети, свежи салати и това е.
Весело посрещане на Новата година! Да ви донесе много здраве, късмет и щастие!!

Общи условия

Активация на акаунт