Трапеза за Нова година

• 87 053
  • 364
  •   1
Отговори
# 345
  • София /Абсурдистан
Благодаря! Ще пробвам.

# 346
  • Буркина Фасо
мазнинка има ли?

# 347
Не, слагам вратни пържоли☺️

# 348
При тези съставки и топеното сирене и сметаната също имат мазнина. Аз съм го правила по рецепта на Звездев, но в гърне, на по-ниска температура и за по-дълго време. Може би преди години съм правила и в йена, но този съд, който имам - тавичка с капак не е за много на брой пържоли, може би на 2 реда, но няма да се запекат. Дадената рецепта ми харесва, че времето е по-кратко, но дали все пак е достатъчно?

# 349
  • Mostly in my mind
Аз бих запечатала месото предварително на тиган за няколко минути от двете страни.

Ние както нямаше да имаме основно, мъжът ми докара един гръцки октопод кило и половина и скариди. Сега ще мисля как да го приготвя.

# 350
С топено сирене и гъби..и го забравяш У фурната JoyStuck Out Tongue Winking Eye

# 351
Малииии, октопод с гъбииии, звучи ми ужасно 🤣🤣🤣

# 352
  • Mostly in my mind
Тя се шегува Joy

# 353
Е, то е ясно! В Гърция съм яла яхния октопод с картофи...на сервитьора честно си признах, че е ужасна тази манджа!
Утре ще правя сарми, баница и зелена салата с репички, да не се занимавам с готвене на първи!

# 354
  • In transit
Яхния с октопод не съм яла, но салата от картофи с октопод е много вкусна.
Ние ще се основно на мезета и разядки. Така искаше компанията, че миналата година преядохме. Направих крекери и багета, ще има и суджук на тиган. Надявам се мъжете да не останат гладни. Жените сме лесни. Grinning

# 355
Заложих на салати и мезета. Помогнах си като взех от Берьозка салата Оливие, и сельодка под шуба. От мен ще е език  с масло и чесън, мързелив холодец (не е пача, прави се само с месо- при мен пуешко, в случая с желатин). Ще има салата със зелении, мезета, бутерки с червен хайвер, десерт замразен от делукс серията на Лидл. За двама мисля че е предостатъчно. Планирах основно ястие със сьомга и испанската салата на Мики, но падна голям студ и май няма да се разкарвам до магазина, че е далече.

# 356
  • Бургас
За утре вече е ясно!
Готова съм с лозовите сърми, соленките, кокосов чийзкек.
Утре ще правя сухи чушки с боб, баница, пържоли с гъбен сос, европейска салата, картофена с праз.
Ще има ядки и мезета. Плодове.

# 357
Яла съм яхния с октопод с паста. Няма такава вкусотия.
За утре внезапно се оказах без гости и с три кила размразена патица. Планът беше печена в гювеч върху сарми и кисело зеле, снежанка, руска салата и баница. Сега, не знам какво да правя това добиче.

# 358
  • In transit
Сирос, разфасовай и я приготви на порции, на няколко ястия. С част от месото + мазнината си направи един хубав концентриран бульон и супа. Бульонът може да запечаташ в буркани с винт, прибираш в хладилника, като се запечатат и ще имаш бульон за много ястия. Друга идея, която ми хрумна в момента е да свариш месото или част от него, като за рийет (дърпано месо) и пак да го запечаташ в буркани. Така ще може да съхраниш доста от месото.

# 359
Яла съм яхния с октопод с паста. Няма такава вкусотия.
За утре внезапно се оказах без гости и с три кила размразена патица. Планът беше печена в гювеч върху сарми и кисело зеле, снежанка, руска салата и баница. Сега, не знам какво да правя това добиче.
Изпичай я...идваме! 😄

Общи условия

Активация на акаунт