В момента чета... 56

• 81 054
  • 731
  •   1
Отговори
# 210
А, набелязах си няколко автора от публикуваните тук, в коментарите, след нова година ще наобиколя книжарниците

# 211
  • София
Темата действа заразително понякога Simple Smile
Важното е четенето да ти носи удоволствие, а дали по-стари или по-съвременни автори четеш.... не е от съществно значение. Ти също може да споделиш какво четеш в момента и евентуално да вдъхновиш някой да прочете нещо по-старо Wink

Последна редакция: ср, 27 дек 2017, 19:14 от Angel_Dust

# 212
В момента чета "цветният воал" Съмърсет Моъм. Тегава е. Бях възхитен от "Театър" и " души в окови", но ентусиазма ми се притъпи с цветният воал

# 213
Темата действа заразително понякога Simple Smile
Важното е четенето да ти носи удоволствие, а дали по-стари или по-съвременни автори четеш.... не е от съществно значение. Ти също може да споделиш какво четеш в момента и евентуално да вдъхновиш някой да прочете нещо по-старо Wink
Не зная жанра който харесвате, но силно препоръчвам "парк Авеню 79" с автор Харолд Робинс. Всичките му книги са динамични и се четат лесно. Но тази много я харесвам.

# 214
  • Ямбол
Аз също основно по-стари книги чета, защото спрях да купувам книги и чета основно електронни от Читанка. Миналата година открих Александър Дюма и тази година посегнах към следващата негова.

# 215
Здравейте!
Чел ли е някой " Знакът на българина" ?
Взела съм  и трите книги.

Попаднах на "18 %  сиво " , но ме разубедиха за сметка на " Знакът на българина".  Дали е подобна на книгите на Дан Браун?  Нещо вече не ме влече  конспирации и измислени истории.
Четох  я електронна,ами далеч е от Дан Браун,някак семпло е ,патриотично  е поне и се чете. Като за  начало   от български автор е  добра.

# 216
# 217
Аз също основно по-стари книги чета, защото спрях да купувам книги и чета основно електронни от Читанка. Миналата година открих Александър Дюма и тази година посегнах към следващата негова.
Обичам миризмата на старите книги. Когато отида на пазара за стари книги във Варна и се губя във времето. За 20 лв си купувам купчина шедьоври.

# 218
  • София
Stan_ang - мерси за предложението, ще си го запиша да погледна какво е и дали би ми събудило интерес.

Започвам Краят на кръга на Том Егеланд  Simple Smile Миналата година изчетох малко необмислено Евангелието на Луцифер, което май беше 3-тата книга от поредицата, сега ще пробвам в правилният ред, пък да видим до къде ще я докарам Simple Smile

# 219
Stan_ang - мерси за предложението, ще си го запиша да погледна какво е и дали би ми събудило интерес.

Започвам Краят на кръга на Том Егеланд  Simple Smile Миналата година изчетох малко необмислено Евангелието на Луцифер, което май беше 3-тата книга от поредицата, сега ще пробвам в правилният ред, пък да видим до къде ще я докарам Simple Smile
Как ви въздействат книгите от рода на "шифърът на Леонардо" , " шестото клеймо" и прочие подобни? Лично на мен ми възбудила интереса към теологията от историческа гледна точка. Засилиха вярата ми в Бог и ме отвратиха от всички църкви. Започнах много да чета документалистика за авраамистичните религии, връзката между тях, и най-вече противоречията между "словото" и действията на църквите (синагога, църква и джамия)

# 220

Как ви въздействат книгите от рода на "шифърът на Леонардо" , " шестото клеймо" и прочие подобни? Лично на мен ми възбудила интереса към теологията от историческа гледна точка. Засилиха вярата ми в Бог и ме отвратиха от всички църкви. Започнах много да чета документалистика за авраамистичните религии, връзката между тях, и най-вече противоречията между "словото" и действията на църквите (синагога, църква и джамия)
[/quote]

Горе - долу по същия  начин,но то е очаквано.Много са се изродили и отдалечили от идеята "църквите".
Без залитане в крайности  и в двете посоки- църковно и другото съм.Книгите развиват  фантазията и разширяват мирогледа.Някак в тясна дреха  е  другото.

# 221
  • Бургас
Започнах "Ритуалът" на Радко Пенев. В началото съм,харесва ми. А и след отзивите тук,няма как да е друго.

# 222

Горе - долу по същия  начин,но то е очаквано.Много са се изродили и отдалечили от идеята "църквите".
Без залитане в крайности  и в двете посоки- църковно и другото съм.Книгите развиват  фантазията и разширяват мирогледа.Някак в тясна дреха  е  другото.
[/quote]
Нормално е да въздействат, но мнозина прочели тези книги съзнанието им е завладяно от мистичното, конспиративните. Виждал съм доста глупост оправдана с конспирация. Тъжна гледка. Слава богу аз успях да опазя разума си от такива мисли и разсъждения

# 223
  • София
Уф, ами аз не задълбавам чак толкова, интереса ми е по-точно повърхностен.
Теологията ми е интересна  по принцип, по-точно различните идеи за света, устройството му, създаването, целта, съществуването, за живота, смъртта, божественото или липсата на такова и т.н. От тази гл. точка такива книги са ми интересни, но по същият начин ми е също толкова интересно да чета фентъзита и фантастики, т.е. събирам идеи без наистина да ми се иска да задълбавам реално в учения и религии Simple Smile
Църквата като институция отдавна не ме вълнува, тя общо с вярата за мен няма, така или иначе.
А в тези спец. книги харесвам и чисто трилър/криминалната или както там се води част Wink
Дан Браун ми беше по-малко интересен от Том Егеланд - съдейки от малкото, което съм чела от двамата.

Последна редакция: чт, 28 дек 2017, 10:27 от Angel_Dust

# 224
Чела съм "Знакът на българина". Леко четиво. Ако се абстрахираш от продуктовото позициониране на няколко марки, е приятна. За мен интересното беше любовната история между Библиотекарката и американеца. Иначе нищо ново и нечувано.

Прочетох и "Ритуалът". Стана ми интересна едва на края. Разбира се, научих доста за траките. Изненадах се, че главния герой, на моите години, е толкова запознат с тази част от историята ни. Flushed Няма да чета "Грехът на Лилит".

Общи условия

Активация на акаунт