В момента чета... 56

• 81 591
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
"Сияйни висини" на Катрин Макгий. Втора книга от поредицата "Хилядният етаж" е - научна фантастика, но написана по много интересен начин.

# 586
Маграт, скоро ва български ще излезе "Всичко, което не си спомням" на Юнас Хасен Кемири - аз вече споменах за нея, но и сега да кажа, че е много хубава, а и беше наградена в Швеция за 2016 година.

Освен това излезе "3 минути" на Руслунд и Хелстрьом - много хубав трилър. По принцип се води самостоятелно продължение на "3 секунди", но аз четох първо тази част (втората) и дори ми хареса повече от първата, така че спокойно могат да се четат отделно.

# 587
  • София
Прочетох "Татко". Четох я бавно и дълго, трудно и тежко ми вървеше. Силна книга, но изисква специална нагласа, каквато не съм сигурна, че имах. Радвам се, че я прочетох, но ако знаех в по-големи детайли какво ме очаква, четейки я, може би нямаше скоро да посегна към нея. Дадох ѝ оценка 4/5 в ГР.
Продължавам с нещо по-динамично - последната част от поредицата на  Джон Вердън за Дейв Гърни - "Не заспивай"

# 588
Прочетох "Татко". Четох я бавно и дълго, трудно и тежко ми вървеше. Силна книга, но изисква специална нагласа, каквато не съм сигурна, че имах. Радвам се, че я прочетох, но ако знаех в по-големи детайли какво ме очаква, четейки я, може би нямаше скоро да посегна към нея. Дадох ѝ оценка 4/5 в ГР.
Продължавам с нещо по-динамично - последната част от поредицата на  Джон Вердън за Дейв Гърни - "Не заспивай"

"Татко", за разлика от "Последна любов" и "Гордост" (а може би и "Пилето", която обаче съм чела много, много отдавна, като ученичка и не помня, освен с хубави чувства), ми беше тъжна и потискаща, макар и съдържателна, да.
Май няма да чета "Dear nobody", а пак ще си намеря някоя класика, не може инак след Троая.

# 589
  • Mediterraneo
Приключих с Пощенската картичка на Лия Флеминг. Много хубава! Многопластова история, преминаваща през двете световни войни до наши дни. Наситена с драматични моменти и душевни терзания и в същото време някак красива книга.
Рязко сменям жанра сега. Отмъстителят на Крис Картър започнах снощи и неусетно глътнах 25% от нея! Брутален, описателен и груб Картър, но много ми харесва!

# 590
  • London, UK
Последните месеци избирам леки, неангажиращи четива, защото хем съм на почивка, хем на стари години записах шофьорски курсове и уча за изпити... Препълнена програма Simple Smile

Прочетох "Излъжеш ли ме веднъж..., Харлан Коубън. Оценям с 3/5, и даже пак е с уговорки, защото винаги очаквам повече от автора и все напоследък ме разочарова. Не са на нивото на първите му, въпреки, че обикновено измисля добри сюжети и накрая все нещо в изпълнението ми куца. Обаче няма да приключвам още с него, ще се "жертвам" 😊

След това бяха "Дъщеря назаем", наскоро издадена, "Последният подарък" и "Любовниците на властта". Различни по жанр, и трите не са нищо особено.
Дъщеря назаем - предвидима по моите стандарти, спокойно може да се пропусне.
Последният подарък се върти около историята на млад човек, който ще наследи огромна сума от покойния си богат чичо, при условие че за една година успешно изпълнява задачите, записани на видеокасета, имащи за цел да го научат на важни житейски уроци, морал и прочее. Тън(п)ичка, Безкрайно клиширана и разказана като за деца.

Само мога да се надявам, че в Любовниците на властта разказаното там се позовава на достоверни факти, ала се съмнявам доколко е точно, след една бърза справка в края на книгата. Източници са масово статии в медиите от рода на уеб кафе и blitz, което ми стои несериозно за книга от подобен жанр.

# 591
  • Варна
Къде ги давате тези оценки, не можах да разбера newsm78

# 592
  • София
 В ГР вероятно https://www.goodreads.com/

# 593
Рязко сменям жанра сега. Отмъстителят на Крис Картър започнах снощи и неусетно глътнах 25% от нея! Брутален, описателен и груб Картър, но много ми харесва!

Завърших я през уикенда и Крис Картър отново не ме разочарова. Сега чета Разказът на прислужницата, а след нея мисля да се върна отново на Картър и Смъртоносно обаждане.

# 594
  • London, UK
Къде ги давате тези оценки, не можах да разбера newsm78
Да, Месечинка, когато аз пиша за оценки, имам предвид системата на Goodreads и там поставям звездички 🙂

# 595
"Хляб по водите" или "Спускане от върха" - Ъруин Шоу (първа)?

# 596
  • Пловдив

Хубав трилър, с малко претупан за мен финал.

# 597
  • София

# 598
bouquet , почнах я - предвкусвам голямо удоволствие, "мой тип " е явно - от началото! Simple Smile

# 599
  • Пловдив
Прекрасно поднесена история. Интриги, власт, любов...на места звучаща почти невероятно. Вековете не са променили първичните ни чувства и низки помисли.

Общи условия

Активация на акаунт