В момента чета... 56

• 81 045
  • 731
  •   1
Отговори
# 225
  • Ямбол
...
Как ви въздействат книгите от рода на "шифърът на Леонардо" , " шестото клеймо" и прочие подобни? ...
Зачетох преди време Шифърът май беше, с големи очаквания бях, беше много нашумяла. Обаче я зарязах и повече никога няма да посегна към подобно четиво.

...
Обичам миризмата на старите книги. Когато отида на пазара за стари книги във Варна и се губя във времето. За 20 лв си купувам купчина шедьоври.
И какво я правиш после тази купчина?
Аз чета и после не се връщам към прочетена книга.
Разчистих повече от 2/3 от книгите у дома.

# 226
Нямам никакъв интерес към теологията, затова и все още избягвам Дан Браун.
Прочетох "Жестокият месец" - Луиз Пени. До един момент вървеше горе-долу прилично, даже си мислех, че е малко по-добра от предишните две. Докато не стигнах до развръзката, която разби добрите ми впечатления. Слаб, глупав и неубедителен финал.

# 227
...
Как ви въздействат книгите от рода на "шифърът на Леонардо" , " шестото клеймо" и прочие подобни? ...
Зачетох преди време Шифърът май беше, с големи очаквания бях, беше много нашумяла. Обаче я зарязах и повече никога няма да посегна към подобно четиво.

...
Обичам миризмата на старите книги. Когато отида на пазара за стари книги във Варна и се губя във времето. За 20 лв си купувам купчина шедьоври.
И какво я правиш после тази купчина?
Аз чета и после не се връщам към прочетена книга.
Разчистих повече от 2/3 от книгите у дома.
Обикновено подарявам книги, разбира се имам 10-15 книги с които трудно бих се разделил, а и май само аз си ги обичам Wink
Като трилогия на желанието на Теодор Драйзер, американска трагедия и любовникът на лейди Чатърли

# 228
  • Дъблин
Окото на Ева чета. Норвежки трилър, който нещо не успява да ме увлече. Майка и дъщеря с имена Ева и Ема, много натоварващо за четене.
Аз я прочетох онзи ден и ми хареса, мисля да прочета и останалите от поредицата за инспектор Сейер. Не ми беше направило впечатление, че имената са толкова близки, защото я четох на английски от библиотеката тук и бяха съответно Eva и Emma.
В момента чета книга 5 от поредицата за отдел Q на Юси Адлер Улсен, "The Marco Effect". Много ми е любим Юси с комбинацията кримка+тънък хумор.
За разнообразие между скандинавските трилъри изгълтах и "Произход" на Дан Браун. Хареса ми като цяло, но вече малко шаблонни ми идват книгите на Дан Браун. "Ад" ми хареса повече, беше по-динамична. 

# 229
"Произход" на Браун засяга щекотливи въпроси. Дава интересни отговори. Но самата идея на "презентацията" не ме удовлетвори. Очаквах нещо мистично. Не ми хареса , че действието се разви за една нощ. Твърде много случки, в смисъл на пътувания и обикаляме из градовете, се случиха за тези грубо 12 часа.
"Шифърът", "Цифрова крепост", "Шестото клеймо" и "Изгубеният символ" ме заплениха. "Ад" и "Произход" са доста по-слаби книги.

# 230
Ох, помислих си, че съм единствената, която не харесва Дан Браун. Чела съм му една книга, но нещо не изявявам желание на този етап да му дам втори шанс. Хич не ме впечатли тогава, а минаха цели 4 години.
Захванах "Разкази за родината" на Дмитрий Глуховски. Не тръгвам с големи очаквания, че доста критики отнесе този сборник, а аз не си падам по по-късата форма.

# 231
Аз също отдавна не бях чела разкази и тези на Джумпа Лахири ми дойдоха много добре Simple Smile

Започнах "Мандухай. Великата царица на монголците" от Таня Кинкел.
Ей, много обичам добре написаните исторически книги!! Истинско удоволствие са те за мен! Simple Smile
Ще потърся и прочета и други книги от поредицата на Емас "Известните жени в историята" Simple Smile

# 232
  • Варна
Аз пък много обичам да препрочитам книги, които са ми харесали. Абсурд, тотален абсурд е книга да ми хареса и да не я препрочета още няколко пъти след това. Затова обичам да си трупам. Открих един сайт за стари книги - Евтини книги се казва и също поръчвам по няколко, ето днес поръчах седем, от които две бяха на цена от по 20 стотинки!
В момента чета (за втори път) Татяна Устинова - Смърт на изток от Кремъл. Чисто нова, купих я за 1 лев от същия този сайт. Преди нея прочетох всичко, каквото намерих на Джон Лескроарт, особено ми харесват книгите за Уайът Хънт.

# 233
  • Scotland
Аз също не препрочитам. По две причини: 1. Едничкият живот няма да ми стигне да прочета всичко, което искам. Няма време за стари истории Simple Smile Виж с филмите е друга бира Simple Smile  2. Книгите за мен са бягство от реалността, възможност да пътувам до места, на които никога не съм била...и всеки път искам ново приключение и ново място Simple Smile
Обичам да колекционирам, обаче, книгите, които са ме докоснали. И няма нужда да са нови, даже най-често ги взимам втора употреба. Стана ми интересен този сайт за толкова евтини книги. Би ли го споделила, моля? Благодаря Flowers Hibiscus

# 234
  • Scotland
Ох, сега видях, че си има име сайтът Relaxed Ще търся Simple Smile

# 235
  • Mediterraneo
Не препрочитам книги. И филми не гледам втори път( добре, много, много рядко). Животът е прекалено кратък, за да ми стигне за всичките книги, които искам да прочета, за да повтарям някои.

# 236
  • Варна
А колко часа на ден четете? И как си намирате книги, че чак толкова нямате време да препрочитате? Защото аз по едно време през лятото бях изпаднала в дупка, нищо от започнатите книги не ми допадаше, вземах, оставях и си препрочетох доста голяма част от любимите книги. После открих един-два автора, попрочетох всичко тяхно, което открих. Сега пак съм в търсене. Открих тези 7, да видим колко от  тях ще ми харесат. Освен това, особено ако чета няколко поред често не си спомням добре как е завършила някоя от тях и с удоволствие я препрочитам отново, тя е почти като нова за мен. Вие запомняте ли добре всяка книга, която сте прочели?

# 237
  • Scotland
Ами не запомням книгите, времето, както и прочетените след тях, заличават историите. Ако тръгна, обаче, да чета за втори път, историята се възвръща в съзнанието ми и това ми разваля удоволствието от четенето. Това си е мой бъг, аз така и учех - с четене само по веднъж. Чета, когато намеря време - има дни по много, други съвсем по малко - просто няма време за всичко Simple Smile Работа, деца, дисертация...живот...и то хвръкнало всичкото време на света Grin

# 238
  • София
Изобщо не помня добре сюжетите на книгите, много бързо забравям Flushed. Аз обичам да прерпрочитам и то точно като теб, Месечинке, когато не знам какво ми се чете или съм в дупка и имам нужда от нещо позабравено старо. Иначе мога да чета по цял ден и съм го правила Simple Smile)) Но обикновено вечер след работа; понякога и в офиса си позволявам да чета - случва се да има кухо време, да чакам отнякъде инфо, за да мога да си свърша работата и тогава също отварям книга.

# 239
  • Scotland
Благодаря за сайта за евтините книги - вече си поръчах една торба Grin

Общи условия

Активация на акаунт