В момента чета... 56

• 81 004
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
  • Ямбол
...
В този ред на мисли, кога ще се обяви класацията от номинациите? Той е със сериозни шансове там.
Мислех да дам още малко време, ако има някой още да номинира. Но изглежда няма такива и скоро ще пусна гласуването.

# 331
Аз започнах вчера "Невероятните приключения на Кавалиър и Клей".
Колкото до Франзен,аз съм на позицията на Петето.

# 332
  • София
Свърших я Хавра и аз - остави ме със смесени чувства. Харесах историята, която се развива в миналото - провокира ме да прочета за прототипите на героите, държеше интереса ми през цялото време. Не мога да кажа същото за историята от наши дни - хаотична, без логичен или поучителен завършек, съдържаше и доста нереални случки, които караха историята да издиша. Освен това връзката между двете сюжетни линии е толкова тънка, че почти я няма. Според мен би било чудесно ако са написани като две книги. Много исках да я харесам, но не мога да дам повече от 3 звезди.
Все още се чудя с какво да продължа.

# 333
На половината съм на "Ако искаш да си легнеш с мен, сготви ми!". Първите няколко страници не ме грабнаха, но сега съм изцяло там - в Рим. Обичам книги, които ме карат да усещам аромат.

# 334
  • в кукувиче гнездо
На половината съм на "Ако искаш да си легнеш с мен, сготви ми!". Първите няколко страници не ме грабнаха, но сега съм изцяло там - в Рим. Обичам книги, които ме карат да усещам аромат.
Оооо, разкошна книга. Бих я препрочела, толкова е вкусна!!
Аз днес си взех Кутия шоколад на Фиона Макинтош. Звучи обнадеждаващо, пък ще видя.

# 335
Здравейте! Тази година ми се очертава повече време за четене (като си пожелавам още повече) и се завръщам при вас, защото винаги темичката ми е била полезна и приятна! Надявам се, че отново ще открия тук хубави книги.

Последно прочетох "Бьорнстад'", а сега съм с "Последната любов на баба Дуня", Алина Бронски.

# 336
  • София
Момичета, тази Лолита в Техеран все така ли върви като литературна критика или в някакъв момент си става по-художествена Stuck Out Tongue Winking Eye?

# 337
Момичета, тази Лолита в Техеран все така ли върви като литературна критика или в някакъв момент си става по-художествена Stuck Out Tongue Winking Eye?

Има ли фабула, има и обзори ... омешено е.

# 338
Здравейте, записвам се в темата! В момента дочитам "Монахът, който продаде своето Ферари" и много ми харесва ( знам, че има противоречиви мнения за нея ), бих прочела и други, по- задълбочени книги по темата.

След нея се каня да започвам "Богат, беден"- дано си заслужава, зашото не е тънка. Nerd

Хубав уикенд!

# 339
Здравейте, записвам се в темата! В момента дочитам "Монахът, който продаде своето Ферари" и много ми харесва ( знам, че има противоречиви мнения за нея ), бих прочела и други, по- задълбочени книги по темата.

След нея се каня да започвам "Богат, беден"- дано си заслужава, зашото не е тънка. Nerd

Хубав уикенд!
Ако Ви хареса или не "богат беден", след нея Ви препоръчвам "Каин и Авел" на Джефри Арчър. Сигурен съм, че ще останете изненадана и замислена след нея.

# 340
Прочетох "Книга за Балтиморови" - Жоел Дикер. Противоречиво ми е мнението. В началото започна добре, даже по едно време си мислех, че е по-добра от  „Истината за случая "Хари Куебърт”, на която аз не съм голям фен. Обаче постепенно започна да ми дотяга това постоянно споменаване на Драмата, без да става ясно каква точно е тази Драма. И вместо да ми разпали интереса, на мен ми стана скучно и досадно. Последните стотина страници ги прочетох с истинско отегчение.
Започнах "Ние, удавниците" - Карстен Йенсен. На 33 страница съм, а вече ми се иска да я зарежа. Не знам струва ли си да си губя времето, като се има предвид огромният ѝ обем.

# 341
"Убийци на фазани". Засега ми харесва повече от първата. Май известно времеще откарам на крими вълна.

# 342
Започнах "Ние, удавниците" - Карстен Йенсен. На 33 страница съм, а вече ми се иска да я зарежа. Не знам струва ли си да си губя времето, като се има предвид огромният ѝ обем.
Противоречива книга ... и аз я четох на вълни - ту исках да я изоставя, ту да не я пускам. Обемът, според мен, малко лъже - книгата върви бързо. Като цяло общото мнение е, че си заслужава прочита.

# 343
Ще се опитам да стигна до стотната страница. Ако поне малко не ми събуди интереса, няма да се мъча повече.

# 344
  • Scotland
'Сага за Балтиморови' много ми хареса. Това, което прави книгите на Дикер интересни, според мен, е че краят никога не е прозрачен. Не обичам от самото начало да знам какво ще стане.
'Богат, беден' е разкошна книга. Препоръчвам и 'Хляб по водите', пак от Шоу.
Аз днес си купих 'Чернобилска молитва' и след като си дочета 'The Remains of the Day' ще продължа с нея.

Общи условия

Активация на акаунт