В момента чета... 56

• 80 966
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
Сиси, 'Славея' е разкошна книга Blue Heart
Да, пак да кажа и след края й, че ми хареса много как пише авторката, въпреки че съм чела много книги на тази тема и то точно за Франция, Париж.. Мислех си да почна "Светлината, която не виждаме", но май ще си почина от Втората световна война.

# 631
Прочетох

Безгранично брилянтен Юси. Отново Simple Smile 5*/5*

# 632
  • Чукарландия
След дълго и мъчително странстване из книгите на Лийла Мийчам, като след  "Пепел от рози" продължих и с "Розите на Съмърсет", много розесто ми стана, но изглежда страдам от някаква форма на мазохизъм Mr. Green, накрая установих, че не това е моя автор, но като съм си ги купила, редно е да ги прочета, така си мисля. Имам и "Тръни в пустошта", но нея ще си я причиня много по-нататък, някъде в далечното бъдеще, когато и ако нямам нищо друго за четене под ръка... Joy

Сега подхващам с удоволствие "Стоунър" - Джон Уилямс. Да отмие всичко "розово" и "розесто" от изтормозения ми мозък. Wink

# 633
Мен пък точно 'Сянката на вятъра' ме влюби в Сафон Hearts  Изчела съм всичко негово - просто любим автор!
Преполових 'Чернобилска молитва' , много ревах досега, още остава Broken Heart

Много силен коментар за Молитвата , набелязала съм си я и аз за скорошно купуване:blush:

# 634
  • София
Свърших последната книга за Дейв Гърни - "Не заспивай" на Джон Вердън, с което приключих поредната страхотна криминална поредица. Не знам дали има шеста част, неиздадена на български. Мисля да продължа с Юси Адлер-Улсен.
Сега чета "Разказът на прислужницата" и хич не е моя. И жанрът не е моят, но след толкова коментари, реших да я пробвам. Ще я дочета я на инат.

Последна редакция: чт, 08 фев 2018, 14:17 от ДюДю

# 635
Онзи ден започнах една книга от поредицата Световни бестселъри на Журнал. Обещанието от Ренита де Силва. Още съм съвсем в началото, но определено изглежда доста интересна и завладяваща... Като я приключа (което ще е скоро според мен) ще изкажа по-пълно мнение Simple Smile BookBlue Book

# 636
  • София
Ах, този Юси, дето толкова го хвалите, като си свърша настоящата трилогия, май и аз го пробвам Simple Smile

# 637
  • в кукувиче гнездо
Започнах Жената в капана на Юси. Започва много интересно, не мога да я спра.

# 638
  • Чукарландия
И аз прочетох "Вечерята" на Кох, пак като ston, първа среща с автора. И да, хареса ми. На моменти ми идваше малко по-трудна за разбиране, с тези недомлъвки. Имам и другите му книги, които чакат ред. Ако трябва да ги сравня Кох и Франзен, писането на Франзен по ми допада. Но и Кох ще се чете. Wink

# 639
  • Mostly in my mind
Завърших "Станция Единайсет ". Толкова много ми хареса. Прекрасна книга.
Продължавам с "Лабиринтът на духовете ".

# 640
  • Belgium
Прекрасна е "Станция Единайсет" Blue Heart

Аз прочетох "Омнибус" на Филип К. Дик и направо се влюбих. Започвам с уточнението, че не съм жанров фен на фантастиката, даже бих казала, че сравнително рядко посягам към нея. Но попаднах случайно на сериал, базиран върху творчеството на Дик и толкова много ми хареса, че моментално си купих "Омнибус". Всички новели в томчето са филмирани, някои от екранизациите са мега популярни като Блейд Рънър, Специален доклад с Том Круз и разбира се "Зов за завръщане" с Арнолд Шварценегер. На мен обаче ми харесаха точно по-малко популярните творби, чиито екранизации дори не съм чувала. Препоръчвам с две ръце на феновете на мрачните антиутопии. Филип К. Дик пише прекрасно, чете се бързо и увлекателно, а идеите му са мащабни и звучат съвременно до ден-днешен.

Сега чета "Магазинчето Сполука" на Горан Петрович. Честно казано очаквах доста повече, защото ми я препоръчаха хора с вкус. Обаче ми е скучна и ще я довърша на инат. Идеята е интересна, но почти нищо не се случва и това ме нервира откровено.

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 18:47 от Лу

# 641
Довърших  "Вечерята". Твърдо 5 от 5 за мен. Мога само да кажа, че Кох умее да пише. Историята не е кой знае колко оригинална. Дори е донякъде прозаична, но начинът, по който е разказана, за мен е брилянтен. Разхвърляните мисли, люшкането на повествованието назад-напред във времето - това е стил, който на мен страшно много ми допада. Е, ако е направено както трябва, а в случая е.
Ще пробвам след 2-3 седмици и Франзен и ще разбера защо постоянно сравнявахте произведенията на двамата тук. С коя от книгите му е по-добре да започна?

# 642
Аз още съм на "Станция Единайсет", скоро не съм я подхващала. От две седмици съм абсолютно неадекватна и още не мога да се съвзема ooooh! Добре, че идват почивните дни, мисля да ѝ отделя повече време, а защо не и да я завърша.
ston, в последно време е модерно да се подхваща творчеството на Франзен от "Свобода". На мен ми беше втора среща с него. Чакам тези дни "Поправките" да пристигнат, но няма да ги подкарвам в скоро време, защото имам нужда от почивка от автора. Аз също наскоро прочетох "Вечерята" и споделям мнението ти. На мен обаче това ми беше трети сблъсък с автора, ще изчакам известно време, преди да захвана "Вила с басейн".

# 643
  • София
След "Произход" и " Остров Камино" изпаднах  в книжна дупка.....Натрупала съм доста книги, но никоя не потръгва.Искам нещо,което ще ме грабне  буквално от първата страница.Препоръчайте нещо завладяващо и добре написано.Чета доста стилове( без фенатъзи)

# 644
Препоръчвам „Няма втори шанс" на Харлан Коубън. Грабва от първата страница.

Общи условия

Активация на акаунт