В момента чета... 56

• 80 963
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Лу, впечатли ме с отзива за "Омнибус". Аз като фен на жанра задължително ще й обърна внимание. Благодаря!

# 646
Здравейте, искам да напрява подарък книга на много близка приятелка, която обича книгите без значение от жанра. Търся нещо инересно, несрандартно и евентуално да не е от широко разпространените заглавия. Препоръчаха ми "Перлата, която се освобождава от черупката си" на Надя Хашими. Може ли мнение и от вас за тази книга и също други предложения.☺🙂

# 647
Лу, впечатли ме с отзива за "Омнибус". Аз като фен на жанра задължително ще й обърна внимание. Благодаря!
В Читанка има доста разкази на Дик, не знам кои са включени в Омнибус.
Аз прочетох Специален доклад, но дотолкова съм повлияна от филма, че не можах да го оценя.

# 648
  • Belgium
О, Кали, много се радвам Wink

Сподели после дали ти е харесал.

Здравейте, искам да напрява подарък книга на много близка приятелка, която обича книгите без значение от жанра. Търся нещо инересно, несрандартно и евентуално да не е от широко разпространените заглавия. Препоръчаха ми "Перлата, която се освобождава от черупката си" на Надя Хашими. Може ли мнение и от вас за тази книга и също други предложения.☺🙂

plol, дай все пак някакъв ориентир за тематика, за да не стреляме съвсем в тъмното Simple Smile

# 649
Ваучер за верига книжарници е по-добрият вариант, особено за човек, който обича да чете.

# 650
Подкрепям идеята за ваучер.
“Перлата” не беше лоша, но не е чак уау.

# 651
Книги, които знам че е чела последно са "Произход" и някаква на Венета Райкова/ съжалявам не помня заглавиети/. Преди време и поредицата "50 Нюанса" беше изчела/ не беше очарована/. Знам, много е ограночена информацията, но като се замисля идеята за ваучер май ще е най-добре.

# 652
Ами Венета Райкова доколкото знам има няколко, може би пак нейна трябва да избереш.

# 653
Има и два неизгодни варианта в случая:
1. Чела е всички книги на Венета.
2. Не ѝ хареса книгата на Венета и не иска да се занимава повече с нея.
Ваучер за книги е най-доброто в случая. Шансът да уцелиш книга, която да не се хареса, е огромен и можеш да имаш неприятности.

# 654
Прочетох две новели на Стендал. Интересни ми бяха, леки и приятни за четене.

Продължавам с: .

# 655
Благодаря Ви за съветите! Мисля,  че ваучера е наистина най-добрия вариант.

# 656

Прочетох "Предателство" - Карин Алвтеген - 3.5*/5*
Интересен и мрачен психотрилър, едновременно и семейна драма. Хареса ми, както и предишната книга, която бяха чела от авторката - "Сянка".

# 657
Прочетох "Еми и Оливър"-Робин Бенуей. Много хубава тийн книга, без лигави диалози и клишета. История за изгубеното и подновено приятелство, за страховете на родителите и за порастването на децата. Препоръчвам я.

"Студено ястие"-Крейг Джонсън. Това е първа книга от историята за шериф Лонгмайър. Запалих се съвсем случайно по сериала, а пък още по-случайно видях, че е издадена и една книга от поредицата. Много ми хареса въпреки че обикновено не чета криминални романи.

Сега съм в света на малкия Джими от "Далечна светлина" на Софи Лагуна и въпреки че оценявам качествата на книгата, ми е много тежка за четене.

# 658
Ще пробвам след 2-3 седмици и Франзен и ще разбера защо постоянно сравнявахте произведенията на двамата тук. С коя от книгите му е по-добре да започна?

Аз всеки път като попадна на това сравнение се чудя откъде се взе... Simple Smile Като да сравняваш круши и ябълки, както се казва в такива случаи. Таа или иначе, по същество - аз бих посъветвала Франзен да се чете в следната последователност "Свобода", "Чистота" и накрая, ако човек има сили, и "Поправките". Но не непосредствено една след друга книгите, а с достатъчно големи паузи. Wink

Ели, заради тематиката ли ти тежи четенето на "Далечна светлина" или заради стила?

# 659
Излезнах от мрачното сесийно настроение , имам време за четене и излезнах май от книжната дупка в която бях затънала
Подхванала съм "Хипнотизаторът" на Ларш Кеплер и ме е грабнала много
Май скандинавските автори ще ми се окажат доста любими:heart_eyes:

Общи условия

Активация на акаунт