В момента чета... 56

• 80 960
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
Започвам да чета "Споделени тайни" на Колийн Хувър. Има ли някой, който вече я е чел?

# 661
Дадка, и аз харесах много "Хипнотизаторът". Simple Smile И много се ядосах, че филмът така променя историята...

Аз продължавам с "Крадлата" на Сара Уотърс и съм много впечатлена, харесва ми и подходът при разказването на историята, и обратите. И като цяло ми е приятно да се върна в тази дикенсова обстановка.

Почти приключих и с "Инес, моя душа". И тя е много силна книга на Исабел Алиенде, очевидно резултат и от много проучване на историята, и по нейния си магичен начин подплатена до пълнокръвен разказ за целия живот на една много интересна жена.

# 662
  • София
Прочетох "Краят на аферата" на Греъм Грийн, много ми хареса. Намирам общо между Грийн и Моъм, който ми е изключително любим. Дадох 4 звезди в ГР.

Прочетох и "Произход" на Дан Браун. Това ми е втора книга на автора след "Шифърът на Леонардо". Много от нещата, които Браун използва, за да изгради скелето на историята в двете книги, са идентични. Но идеята е любопитна и книгата се чете на един дъх. Хареса ми - 3 звезди в ГР.

Започнах "Бьорнстад" на Фредрик Бакман.

# 663
Одумках половината от "Боен клуб" на Чък Паланюк и утре мисля да я завърша.

# 664
  • около Варна
Преполових втората част от "Милениум", по- тегава ми е от първата, твърде ме натоварва цялата бъркотия около героинята, чак нямам търпение да дойде краят Simple Smile

# 665
Аз с книгата "Боен клуб" не можах да се разбера. Най-вероятно под въздействието на филма, който много ми беше харесал, после не можах да оценя книгата. По същия начин се получи и с "Усещане за жена". С тази разлика, че поне успях да прочета книгата.

# 666
Аз не съм гледала филма и не мога да сравня. Утре ще дам повече впечатления.

# 667
Прочетох "Моментът" на Дъглас Кенеди, много ми хареса!  Мисля, че това е най-добрата негова книга. 

# 668
Пете, Нези, записала съм си Моментът за бъдещ прочит. 😊 Някъде прочетох, че ще го издават тази година със списание Журнал, та ще следя да си го купя.

Скарамуш, много ми беше тежка тематиката на Далечна светлина. Иначе е прекрасно написана книга. Оригинална поне за мен.

Сега може би ще започна Гам на Ремарк. Майка ми не успя да я дочете, така че съм подготвена за разочарование. Но поне ще опитам.

# 669
„Железният светилник“ - Д.Талев.

# 670
Започнах "Бялата гвардия" на Булгаков.

# 671
Ще пробвам след 2-3 седмици и Франзен и ще разбера защо постоянно сравнявахте произведенията на двамата тук. С коя от книгите му е по-добре да започна?
Аз всеки път като попадна на това сравнение се чудя откъде се взе... Simple Smile Като да сравняваш круши и ябълки, както се казва в такива случаи. Таа или иначе, по същество - аз бих посъветвала Франзен да се чете в следната последователност "Свобода", "Чистота" и накрая, ако човек има сили, и "Поправките". Но не непосредствено една след друга книгите, а с достатъчно големи паузи. Wink
И аз съм любопитна защо е това сравнение, дотолкова, че ще придвижа по-напред Франзен за проба, защото харесвам Кох!  Свалила съм си другите му две книги, които не съм чела..

Иначе чета една шантава - "В кухнята на страстта", Лили Прайър, защото се подведох по рецензия на Джоан Харис, но ще е я избутам..

# 672
След като приключих с „Под напрежение" започнах „Невинният" отново на Харлан Коубън. Започва доста различно от повечето му книги.

# 673
  • Mostly in my mind
Изпуснах малко темата за Франзен.  С кой го сравнявате? И аз се чудех с коя да започна. Simple Smile

# 674
Изпуснах малко темата за Франзен.  С кой го сравнявате? И аз се чудех с коя да започна. Simple Smile
С Хемран Кох, но не знам защо. Simple Smile Предстои ми да разбера и да видя дали аз ще намеря нещо сходно. "Свобода" съм избрала и аз като първа от Франзен, но все не стигам до нея от няколко години..

Общи условия

Активация на акаунт