Цялостна шумоизолация- кучето ми пречи на съседите

• 5 185
  • 24
  •   1
Отговори
# 15

Ами не ми е ОК това предложение на фирмата. Затова е куче - да лае. Струва ми се зловещо да се дресира по този  начин заради някаква съседка.

А на мен ми се струва зловещо да не мога да си почина на мира в собственото ми  жилище заради лая на някакво куче.

Ама вижте сега, когато живеем сред хора в етажна собственост винаги ще има какво да ни пречи и дразни - лай на някакво куче, пищене на някакво дете, свирене на някакво пиано и пр. и пр.! Така, че и да ви се струва зловещо... Simple Smile Има съседи, които се дразнят от най-малките шумове, да, има такива - шума от ноктите на ходещо по ламинат куче на горния етаж например или от токчетата на стопанката му. Същите си мислят, че са в правото си да вдигат стойки и да се оплакват. Но важно е да се отбележи, че в случая става дума за спорадични излайвания, не за куче което вие и лае докато е само по цял ден например, т.е. не става дума за нарушаване на изконните права на съседите за почивка следобед или нощем или дори за системен изнервящ шум. Категорично против нашийници с електрошок против лаене или дресура (това, ако обичате любимците си, литература защо не е добре да се използва има доста из нета)!

Както са ви посъветвали вече, попитайте и други съседи дали имат проблем с вас и дали си струва да инвестирате време и пари в преустройства при положение, че съседката може да си е недоволна по принцип, така да се каже.

# 16
Anikka,
друг път, преди да изпишеш един куп глупости по повод даден пост, вземи и прочети (с разбиране, ако го можеш) поста, който го е предизвикал.

Аман от селски пръчки, които си въобразяват, че щом при тях на село може да се живее с другите хора, без да се съобразяваш с техните желания и потребности, то това трябва да важи за цялата вселена!

# 17
Много тъжно, че са много хората, които си мислят, че може да си живеят без да се съобразяват с другите. Твоята свобода да имаш куче е до там, до където това куче не пречи на съседите. Включително и при обсъждане на новата наредба на Столична община за шума хората повдигат този въпрос, защото им е писнало от нахалници, които си мислят, че са център на Вселената. Има нормални човешки изисквания за спокойствие в дома. Прибираме се там, за да си починем.
И не, не може и да се ремонтира събота и неделя, точно за да си починат хората и да са пълноценни. Нямам идея, какво ще се случи в окончателния вариант на наредбата, но както е написал един човек под статия за общественото обсъждане на наредбата:

"Прави впечатление, че София се нормализира. Обсъждат се нормални човешки проблеми. За пръв път от 1989 година се говори за нормални неща.

Все едно 28 години живяхме в някакъв етер, някакъв лош сън. Сега нормалните за света дискусии изглеждат толкова странно, все едно не сме в България.

Това е голямо постижение. Ставаме нормално място за живеене. Да кучетата не трябва да вдигат шум."

Теб може да ти е странно, но по света има изключително строги правила за шума в жилищни сгради, но ще мине време, преди да се случат тези нормалности и у нас. Докато има хора, които си мислят, че съседа, който просто иска да си почива в къщи е "ненормален", "кукувица", "кукундрела" ще си живеем по този начин и ще се пускат теми тук как хората наистина не издържат и са принудени да си продавата апартаменти, защото над/под/до тях някой се упражнява нон стоп на пиано/контрабас/тромпет и т.н та даже и на отворен прозорец, разрешават на децата си да строят кулички от дървени кубчета/кофички/топчета върху теракор/ламинат без килим и без изолация и те по всяко време да издават подлудяващ шум, да се слушат чалгии и какво ли още не.
Радва ме мисълта на авторката, че е нормално тя да предприеме мерки, с които да не пречи на съседите си. Явно има промяна в посоката на мислене. Преди години, улиците бяха осеяни с кучешки изпражнения и това се считаше за нормално, а ненормални бяха малкото собственици, които ги събираха с торбички и изхвърляха. Днес са все повече "ненормалните" които ги изхвърлят. Дай Боже един ден да станат всичко.
Но да, трудно и бавно се случват промените в положителна посока.

# 18
О, май някой друг не умее да вниква в написаното. Прочетете го пак, а? Ще помогна като се перифразирам: говоря за нормални шумове от бита на съседите, с които няма как да не съжителстваме и от които някои хора въпреки това недоволства, НЕ говоря за неспазване на общоприети норми, които ни гарантират правото на спокойствие и почивка в определени часове от денонощието, не говоря за несъобразяване, нито за свободия!
Частта с епититите, които лепите щедро да я подмина май, г-жо Мирелладолначерта, те сами говорят за ... Sunglasses

Включих се със съвет към авторката да провери и други мнения на съседи в новия блок, за да намери обективност преди да се впусне в сложни ремонти и със съвет да не използва нашийник против лаене. Туй то. Не ми приписвайте мнения,които не съм изказала.  
В този ред на мисли, и последно разводняване на темата, ми се ще да напомня, че пиротехниката в дните на светлите празници и на новогодишните празници, както и по време на всякакви други празници, а и делници е забранена в Наредба номер 1 за общестения ред на гр. София (възможно е в други градове). Моля не гърмете с бомби и пиратки, това е много стресиращо да болни хора,малки деца, диви градски и домашни животни!

Последна редакция: сб, 23 дек 2017, 10:11 от Anikka

# 19
  • В страната на бурите
Имам куче, съседката се оплаква, че НЕ лае като предишното (което беше с нас 14 години), защото така не е сигурно във входа. Нормално е едно куче да лае - като мине някой, като се зарадва... Не е нормално да е по цял ден - например, ако ви няма вкъщи. Питайте първо и други съседи за ситуацията и преди да правите ремонт се обърнете към треньор - ще ви даде насоки как да намалите лая.

# 20
Била съм в подобна ситуация и съветвам:

1. Разпитайте останалите съседи за какъв проблем става дума (и дали за тях е такъв). Дали кучето лае по цял ден или само примерно при приближаване на вратата от човек или куче.

2. Говорете с треньор. Каишките само тормозят физически и психически кучето, няма да го научат на нищо. Треньорът ще работи с вас за коригиране причината за лая.

3. Ако треньорът не помогне, едва тогава разгледайте за шумоизолация. Междувременно се подсигурете, че нищо (например отрова) не може да бъде провряно под входната ви врата. Някой хора просто мразят кучета и обяснението, че работите с треньор, няма да ги успокои.

Последна редакция: вт, 26 дек 2017, 15:05 от maldini88

# 21
  • София
Дано направят нещо против шума общината...
По-високи данъци, реални санкции... то това не може като на село да се изживяваш в панел с още 5-6 съседа около теб!

А пък със ваденето на скарите и месищата на южните тераси (където са просторите) - безценно.Rage

ПП: Това с електрошока дали мога да го препоръчам на бебето под нас, което няма ден без който да не го чуя?

# 22
А пък със ваденето на скарите и месищата на южните тераси (където са просторите) - безценно.Rage
А то пък и гащите по същите тези южни тераси са много ценни.

# 23
Скрит текст:
А то пък и гащите по същите тези южни тераси са много ценни.

Те не са ли всички тераси вече остъклени? Imp
На мен ми се стори, че няма тераса, на която да не се е изявил нечий архитектурен гений.

# 24
Може би предишното ви жилище е било с по-качествено изпълнение. За кучето ви това е голяма промяна и дори да не е било шумно на предишното място, сега му трябва време за плавно отделяне от вас. Попитайте и други ваши съседи, непосредствено живеещи до вашия апартамент какво се чува. Помолете и съседката ви да ви покани да прецените шума, защото съм склонна да вярвам, че не си измисля. 
Във входа ни има четири кучета. Били са и пет. Само едно кокерче не спира да вие и да лае, докато не се върнат стопаните му.
Опитайте предложеното нещо против лай. Консултирайте се и с треньор.

Общи условия

Активация на акаунт