Дневникът тема 86 - Да отслабнем всички заедно!

• 71 724
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Каква философска тематика, за съзнанието и битието. Великите философи така и не са стигнали до съгласие по темата, но според мен ако няма химичен дисбаланс, усещането ни за света на база на минали преживявания, приети ценности и очаквания е това, което е отговорно за вземането на едни или други решения дори и в сферата на храненето.

И отчет от втори ден овесени ядки: - 300г на кантара; почти залепнал за гърба корем, ха-ха и много добро настроение както е видно от поста ми, ха-ха

Но с темпа, с който се движат нещата, ако и утре се движат Wink съм склонна да заложа на ефект не конкретно от овесените ядки, а че лесно се издържа на калорийна рестрикция с тях.

Така че днес продължавам с тази разлика, че за закуска и обяд  ще ги правя с вода и сушени сливи само без мляко.

# 391
Можете ли да ми кажете тези 150 гр.овес.ядки, колко супени лъжици са горе долу?

# 392
Можете ли да ми кажете тези 150 гр.овес.ядки, колко супени лъжици са горе долу?

Много зависи колко е голяма лъжицата и колко точно я пълниш. Ориентировъчно съм мерила - 9 равни супени лъжици = 70 гр., 10 с.л. = 78 гр.

Мери, ще се радвам да споделиш мнение. Сигурно и на ноктите се отразява благоприятно, че нали коса, кожа и нокти вървят уж заедно, но аз съм с гел и не мога да видя дали има разлика. Но кожата на лицето и косата ми са буквално УАУ. Иначе кожата ми, като цяло е много мека и гладка. Проблеми по тялото никога не съм имала - нито стрии, нито суха кожа и т.н. Обаче на лицето кожата с годините започна да става по-суха. С ядките, обаче нещата станаха по-добре Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 яну 2018, 16:05 от Lady Cassiopeia Duval

# 393
Момичета, като ви чета колко ядки изяждате и ви завиждам. Обожавам овесени ядки с кисело или прясно мляко, но от тях ми се появяват газове и съм сигурна, че от тях качвам. Моята най-близка приятелка преди време е била инструктор по аеробика, магистратурата и е свързана със спорт и хранене и тя ми каза, че ако искам да сваля килограми трябва да внимавам с овесените ядки, които са много калорични ( 100 гр. овесени ядки съдържат 390 калории ).

# 394
400 кал+ някоя друга калория от мляко ( 200-300) за цял ден, не е  никак много. А се получава добра калорийна рестракция, заради която момичетата отслабват.

# 395
Скрит текст:
400 кал+ някоя друга калория от мляко ( 200-300) за цял ден, не е  никак много. А се получава добра калорийна рестракция, заради която момичетата отслабват.
Извинявам се! Отново препрочетох последните страници и ми стана ясно.

# 396

Точно така. Освен това ядките изваждат водата от тялото. За да се стигне до 1200 кал. на ден, ако не добавяш червени боровинки, че те на мен ми дигат дневните калории много, си е доста сериозно количество никсанит ядки с мляко и мед. Пробвай и ще видиш. Ето един пример - 200 гр. ядки накиснати в 900 мл. прясно мляко 1,5 % и подсладени с 30 гр. мед са 1266 калории. А това е огромно количество, което почти съм сигурна, че трудно ще се изяде за един ден

Между другото четох, че сутрин може да се ядат въглехидрати /ядките са доооста бавни/ без да се пълнее и дори без да се задържа вода ,защото сутрин инсулина не се вдигал толкова рязко, както през останалата част от деня. Мисля, че в диетата на Пепе го четох това. Сиска може да каже - тя е, като енциклопедия Simple Smile

# 397
Аз не съм голям фен на ядките, ама като се е отворила темата, да споделя нещо. Току що забърках известната"овесена баница" от групата на Инес Субашка, и да 200 гр., Овесени ядки са Огромно количество. Ето хранителната стойност на порция от баницата

Та ми хрумна, че вероятно можете и това, което си забърквате с овесените ядки да се пече, не знам какво би станало, но ако ви писне да ги ядете така, може и нещо от тоя вариант. Аз бих заменила сиренето изцяло с извара и нямалила количеството масло.

# 398
  • София
Здравейте, четох и се чувствам вдъхновена! Аз съм от тези, които не отслабват по полезен начин. Разчитам на стрес, прескачане на хранене (защото забравям или нямам време) и в момента на загубата на апетит покрай ужасната хрема. Висока съм 1,56 и тежа 52 кг, по мои сметки трябва да резна едни 5 кг. Не са много, но след раждането се сваля ужасно трудно. Поне след като спрях да кърмя не усещам вече зверския глад на всеки 2 часа.

# 399
Добре дошла и успех от мен. И аз съм със същия ръст, но стартирах на 56 кг. Сега вече не знам колко са, но перфектните ми килограми са ми 48 - 50 кг. Но аз гоня 40-те и свалянето вече ми идва, като голямо предизвикателство. Надявам се при теб да стават по-бързо и лесно нещата Simple Smile

Духче - много интересна идея ми даде с това печене. Може да пробвам накиснати ядки в прясно мляко, мед и яйца на фурна. Може пък и да стане нещо, знае ли човек Simple Smile

Отчета от днес
Закуска /9.00 ч./ - Овесени ядки
Вечеря /17.30 ч./ - 3 бъркани яйца с шунка и масло + зелена салата с млечен сос и люти чушки

Общо калории за деня - 1050 Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 яну 2018, 17:48 от Lady Cassiopeia Duval

# 400
  • София, България
Късметлийки, и аз съм с абсолютно същия ръст и започнах със 79,9кг 

# 401
  • София
Да ти кажа не е само до късмет, а и до усилия. Иначе и аз завиждам благородно като чета. Аз съм 160см, 64 кг сега. И си мечтая поне за формата ми от лятото, когато бях 58 кг.

# 402
  • София, България
Сега е моментът да запретна ръкави и да оставя вредните хранителни навици назад в миналото. Толкова ги търпях тези килограми да ми тежат и да ми пречат, че сега до такава степен се отвратих от тях, че може би няма сила, която да ме спре да се отърва от тях, освен може би само здравето ми, ако е в риск, но с тези килограми, които имам определено е в риск и не искам повече да причинявам това на организма си.

Независимо кой какъв начин е избрал да се бори с нежеланите килограми , важното е да се подкрепяме!
И продължаваме напред!

# 403
Момичета, я вижте този шоколад. Какви ли са тия 7 грама въглехидрати,ако не захар?

# 404
  • София, България
От какаото предполагам

Общи условия

Активация на акаунт