Дневникът тема 86 - Да отслабнем всички заедно!

• 71 645
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Bandiera Rossa, за съжаление това не е възможно в момента. Най-рано март-април.
Ния, старая се да съм около 1400, обикновено гледам 1200-1300, но броенето на калории не винаги е точно. Или пък окото ми не е точно, знам ли...
Ето вчера:
Между 8.30 и 14 часа изядох два банана и две сурови барчета по 30 гр.
14.30 ядох супа нещо като телешко варено, но с много малко месо и то дивечово и 2 пфх.
20 часа, салата зелена с малко царевица, 135 гр., котлет от сьомга, чаша червено вино и пак 1 пфх.
Май хляб ям доста често...
Нийче, в последно време ми е тегаво фаста, покрай цикъла и тренировките ми се ядеше и сутринта, та за това опитвам 1-2 пъти седмично да правя 5:2, той по ми върви.
Блеки, не зная... И на мен ми мина през ума. Но ако трябва да съм напълно честна според мен промяна има, според мен ръцете ми са по-стегнати, краката почват пак да се оформят (при мен върви от коленете към бедрата, т.е. слабее първо около и над коляното), мисля си че талията се е свила лека и гърба също. Обаче как да не се тревожа, че това са самовнушения и е невъзможно с 30 минути тренировките със собствено тегло и леко тежести да стегна чак така мускули, че да кача 1 кг пък да изглеждам по-добре... Нещо ми е шантаво. Още повече, че след Коледа се храня основно с протеини, зеленчуци, плодове и хляб чат пат. Абе имам едни половин месец до началото на поста, ще взема пак да си направя аз на Лазар Радков режима от предизвикателството пък да видим как ще ми се отрази.

# 676
  • Велико Търново

Hello♥J, много си хубава дано пак постигнеш тази визия Simple Smile
Сиска, 40 годишнина не се празнува - суеверие но аз го спазих - не искам да ти убивам ентусиазма но е така Simple Smile

Джени, прекрасна си според мен всякак Heart Eyes

Не само, че ще празнувам, но ще направя и грандиозен купон по случая Heart EyesУ нас сме оперирани от суеверия и вярвания Simple Smile Simple SmileМъжът ми също празнува 40-ят си рожден ден, той събра само няколко приятели, защото Мина беше бебе, но той принципно е по-скромния от двама ни.

# 677
  • тук и там
Добро утро и от мен.И аз от днес пак започвам-като всеки понеделник.Този път си приготвих и хром,мисля да го пия след всяко хранене-да видим дали ще намали желанието за сладко,което обикновено се появява след хранене.Мисля да се храня ниско калорично през седмицата,като си оставя един ден за ядене на всичко.Като при Ипократис.И без това -обикновено точно през уикендите се провалям.Теглене-на една или две седмици.
Hello J,хубава фигура и структура имаш .Слагай снимката на хладилника,и ще чакаме да се похвалиш скоро.
На 40 при мен нищо особенно не се случи със тялото ми.Някои жени раждат даже на тази възраст ..На 43,вече е друга работа  Wink Mr. Green.
Хубава седмица!

# 678
  • София
И от мен хубава седмица!
Аз направих половин час интервална пътека, сега пия вряло бульонче на бюрото. Подбъзват ме леко, ама това е Simple Smile
Като се замислите колко много суеверия, свързани с рождените дни има, то направо не остана повод Simple Smile - чувала съм, че първи рожден ден не се празнува, сега пък и 40-ти. Това 40 е някакво спууки число явно.
Поздрави и все такива хубави снимки да се появяват в темата!

# 679
  • Варна
Зетче, ако наистина имаш възможност да започнеш с инструктор по йога, така ще е най-добре. Важно е да усвоиш правилната техника и дишане към всяка поза, а това от клипчета невинаги може да се научи. Йогата е нещо прекрасно и съжалявам, че я открих на 35 г., а не по-рано. Не мога да си слагам краката зад ушите, но ми поддържа здравето и забравих за болките в гърба и кръста.  Flutter
Желая на всички успешна година!

# 680
И аз празнувах 40 годишнина, но не в идеална форма. По примера на Сиска съм се засилила към Перфектна 43 годишнина.Grinning
Много ми хареса и идеятя на Лейди Касиопея за фотосесия. Никога не съм имала. Непременно ще поправя.

# 681
aз празнувах 40 и то голям , много весел празник на морето. 15 август . На моя рожден ден винаги сме на морето и е супер весело. Не е за изпускане на повод за празнуване.

...
Чувствам се много щастлива защото е студено и не ме болят краката леко ми е ще хвръкна и не мога да спра да се усмихвам Simple Smile

Така се чувствах коледната ваканция . Улучихме страхотно време , сняг, ски и като си карах по слънчевата писта само се усмихвах. И се сетих, че с това ежедневие не се бях усмихвала от доста време. Само задачи, задължения, проблеми и бързане ...

Госпожица Дух дано намерите време да се откъснете от ежедневието и да имате супер ваканция.
Хляба мисля не е много добра идея. Освен ако не е с повече цели ядки или зърна. По груб. 
...
Впрочем и аз фаствам, но не като теб. Аз ям между 15:00 и 21:00 часа, но много хора имат проблеми с тоалетната при такова фастване, така че не го препоръчвам,  само сппделям.

чаша сок от кисело зеле при мен се справя с този страничен ефект.

# 682
  • На топло
Мерси на всички за хубавите думи 💖!!!
Денят ми започна перфектно благодарение на вас!
Направих 30 мин. кардио И една свещ 😂( ще вкарам разни фигури от йогата)
Обяд в 14ч. - броколи, авокадо, краставица и 2 яйца.
Вечеря- ще я пропусна.
Днес правя разтоварващ ден.
И ще пиша малко по-късно за 40 РД, че съм в колата 😅

# 683
Добро утро момичета Simple Smile

Благодаря за съветите за сайтовете с хубави спортни стоки. Аз, обаче не смея да поръчвам точно клинове от там, защото структурата ми е странна в момента /имам си едни хубави бричове/ и не всеки клин ми стои добре. А аз съм безкрайно суетна, за да рискувам. Та ще заложа на сигурното.

Днес свърших основното седмично чистене рано, за да мога на обяд да отида на аеробика. Явно на това лошо време така важната среща днес ще се отложи, затова ще се отдам на грижи за тонуса. И по тази причина ще се наложи да отложа йогата за четвъртък, тъй като за утре натрупах доста задачки, които вече не търпят отлагане.

Между другото реших да започна със сериозно отделяне на време и внимание за себе си и външния ми вид. А това включва почти всекидневен спорт, внимаване с храненето, по-сериозни внимание на кожата на лицето и повече шопинг. В крайна сметка, както казва Сиска наближавам 40-те, а и имам достатъчно свободно време, което при правилно разпределение мога да използвам в своя полза.
Нещо с новата година съвсем превключих и мисля, че е време да направя някои радикални промени в своя полза. Защото истината е, че ако сама не си го направя, няма кой. А пък и децата вече са достатъчно големи /баткото на 11, малката другата седмица става на 5/ и е доста по-лесно

И така - закуска с овесени ядки, обяд и вечеря днес ще е пил. пържола от бут със зелена салата.
Успешен ден на всички Simple Smile

# 684
  • София
И аз да се извиня за нахлуването, чета ви с интерес, но не пиша, понеже не мога да се хармонизирам и да избера път които да следвам към здравето и хубавото тяло.....

Но този пист ме провокира:
Аз бях с желязодефицитна анемия есента на 2016.Сега, след година, показателите на желязо и хемоглобин са почти до горна граница, само с храна.
Моля те кажи ми как точно с подробности, може и на лични. Аз от 2 години се боря с желязодефицитна анемия, колко хапчета изпих, колко месо изядох( прекъснах си вегетарианството по тази прична, то не ми беше много трудно де , че си обичам месото), колко килограма(10) качих и НЕ.

# 685
И аз да се извиня за нахлуването, чета ви с интерес, но не пиша, понеже не мога да се хармонизирам и да избера път които да следвам към здравето и хубавото тяло.....

Но този пист ме провокира:
Аз бях с желязодефицитна анемия есента на 2016.Сега, след година, показателите на желязо и хемоглобин са почти до горна граница, само с храна.
Моля те кажи ми как точно с подробности, може и на лични. Аз от 2 години се боря с желязодефицитна анемия, колко хапчета изпих, колко месо изядох( прекъснах си вегетарианството по тази прична, то не ми беше много трудно де , че си обичам месото), колко килограма(10) качих и НЕ.
Не съм наблягала на специални храни.Освен на черен дроб, всяка седмица поне веднъж.
Иначе, храната ми е основно месо, често по два пъти на ден-обяд и вечеря-предимно мазно месо, ако е постно, добавям още масло, яйца всеки ден поне по 2, мазнини-масло/мас/зехтин/кокосово масло на всяка хранене по нещо, зеленчуци/салати.Чат-пат, като се сетя, пия Омега3, витамин Д3 (за който все по-често чета, че всъщност е хормон, а не витамин, определяно според "работата" и значението му за много дейности в организма), магнезий.

Ако пиеш хапчета, ядеш достатъчно количество месо, особено дроб, не е лошо да провериш доколко усвояваш изобщо желязото.Защото при нарушения в чревната флора е напълно възможно да пиеш много, а да не усвояваш нищо, тялото да изхвърля директно приетото желязо.Не знам какво те съветват твоите лекари, но е добре да се търси и открие причината защо тялото не усвоява препарата, или желязото от храната.
За да пиеш 2 години хапове без резултат, има причина.И докато не я откриеш, няма особен смисъл да продължаваш с хапчетата.

# 686
Да се включа и аз по въпроса с йогата. Известно време посещавах групови занимания с йога. Честно казано единствено от частта с позите/асаните извлякох някаква полза. Духовната част не ми беше по вкуса и прекратих посещенията.

Абе имам едни половин месец до началото на поста, .......
Заинтригува ме. Решила съм  от тази година и аз да започна спазването на постите, включително и духовната част. За да не досаждам в темата нали мога да ти пиша на лични с няколко въпросчета? Yum

# 687
Разбира се, че можеш НоМе, винаги когато искаш Simple Smile имаш ми и фейса, където решиш - там пиши.

# 688
  • София
Не съм наблягала на специални храни.Освен на черен дроб, всяка седмица поне веднъж.
Иначе, храната ми е основно месо, често по два пъти на ден-обяд и вечеря-предимно мазно месо, ако е постно, добавям още масло, яйца всеки ден поне по 2, мазнини-масло/мас/зехтин/кокосово масло на всяка хранене по нещо, зеленчуци/салати.Чат-пат, като се сетя, пия Омега3, витамин Д3 (за който все по-често чета, че всъщност е хормон, а не витамин, определяно според "работата" и значението му за много дейности в организма), магнезий.

Ако пиеш хапчета, ядеш достатъчно количество месо, особено дроб, не е лошо да провериш доколко усвояваш изобщо желязото.Защото при нарушения в чревната флора е напълно възможно да пиеш много, а да не усвояваш нищо, тялото да изхвърля директно приетото желязо.Не знам какво те съветват твоите лекари, но е добре да се търси и открие причината защо тялото не усвоява препарата, или желязото от храната.
За да пиеш 2 години хапове без резултат, има причина.И докато не я откриеш, няма особен смисъл да продължаваш с хапчетата.

Благодря ти! Много!

# 689
Леле, доста сте изписали.
Аз изчистих водата от празниците, която беше около 2-2,5кг. От седмица не съм доближавала кантара та не знам как е положението сега, но и не ми пука особено. От няколко дни добре пренебрегвам най-голямата си и вредна слабост и се чувствам отлично.
За днес малко упражнения вкъщи, час ходене, а следобед вероятно още час, което за мен през зимата е нетипично, хах.
Менюто е неясно още, но вероятно ще включва карначе, пилешки гърди на фурна и две големи салати за деня. Нямам апетит, та може и един воден ден да изкарам знам ли ...
Видях, че пак се споменават цели. Моята е до 12.02. да не посягам към вредното изкушение и да не падам под 2л. вода на ден - количество, което от около 6м. ми е непосилно да достигна от чист мързел и несериозно отношение ...
Вече цели с килограмите не искам да си поставям, че и без това не ги спазвам, а и вече не са ми толкова важни. Претърпях лек катарзис и въобще не мисля да поставям кантара на първо място. Установих, че именно той е бил причината да се провалям с и без това несериозните ми опити да стигна до едни определени килца. В периода, в който миналата година качих отново над 10кг. се теглех всеки ден и несъзнателно си прецаках метаболизма с дни на фаст и последващи мръсни дни ... Добре, че тези дни получих 'просветление' та си дадох сметка, колко грешно е било мисленето ми от август до края на декември и сега ми е едно такова леко и приятно ... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт