Дневникът тема 86 - Да отслабнем всички заедно!

• 71 729
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Цел за 2018 да съм в мир със себе си, да сваля 10 кг, да се стегна доколкото мога с йога и за 50- тия РД лятото да съм в добра форма! За жалост кардио и упражнения с подскачане са ми забранени заради здравни проблеми!

# 121
  • София
Ех, Луна, аз съм същата със зъболекарите и мога да си представя какво ти е! Ходенето на зъбар ми е едно от най-отвратителните неща на този свят. За жалост, мен като стегне капата и започвам да ям...
Галче, какво стана с курабиите?

Много хора не списват вече. Дано са просто слаби и щастливи и всичко да е наред. На Кайсия дали й мина ЯМР-то; за Майчето си мисля, сетих се за Бърди, дето беше започнала със спорта, Духчето до къде стигна...Simple Smile

6 км. пътека сутринта и един ботор в съблекалнята, който поздравих с усмивка и съответно се почувствах като ебаси невидимата затра, дето си губи времето да поздравява...Много е сложно начи да кажеш "добър ден!". До обяд бях на чай и сега буквално се самоубих с една огромна салата с бекон и пилешко филе. Ако свърша по-рано в офиса, ще пробвам на Блеки двуразовото размазване и ще мина за едни бързи гири.

# 122
  • тук и там
Beeps, много си мила!Предполагам,че темата ще живне след Нова Година.Аз поне това чакам-правя планове за диети,да посетя фитнеса най-накрая и т.н. Иначе-ЯМР ми мина,но тук резултатите не ги коментират със пациента,ще пратят записа и коментара направо на джипито. Та ще ходя при него пак след празниците.Минах и ехограф на ЩЗ-със гуша(нодозна струма) съм и 3 см възел,ама дали ще се прави нещо по въпроса-не знам. Голяма тъпотия- първо джипито те праща на изследване,после пращат резултатите  на джипито,после пак ходиш при него и  той те праща при съответния специалист евентуално и се размотавам половин година -но не ми пука,не ме боли нищо в момента-значи съм добре ! Килограми-82.От толкова започвам.До лятото искам да смъкна до 72 кг примерно.Започвам официално от 06.01-тогава моите тръгват на училище,иначе не мога да си организирам спорта.Благородно завиждам  за ентусиазма , енергията и доброто ти настроение.Hug

# 123
  • София
blackisback, Beeps, благодаря за съпричастността Flowers Hibiscus
Аз съм голяма лигня, когато нещата опрат до болка или доктори. И ми се нарушава апетита.
И противно на всичко, аз отслабвам през зимата. Обяснявам си го със студа и необходимостта на организма да поддържа терморегулацията, при което гори повече.

По темата: забелязах, че съм свалила повече см отколкото кг. Това никога не се случвало, когато съм отслабвала - винаги свалям по 1см/кг. Този път за 5-6 свалени кг имам -9-10 см от талията и корема. И ръчичките ми заприличват на клечици, което им е нормалното състояние, защото няма много мускули там. Обмислям спорт за горната част на тялото, имам го в новогодишното си пожелание.

Спортуващи момичета, каква ви е разликата между обиколката на ръката ви под лакътя (forearm) и на бицепса? Моята е 1.5см, а понеже планирам да сваля още 1-2кг, предполагам ще се изравнят. Като гледам батките, ръцете им са конусовидни, но не знам кое е нормално за дамите.

# 124
Привет  Simple Smile
Моята цел през 2018г също е постигане на душевна хармония  Simple Smile Ако това успея, другото само ще се нареди.
В килограмово отношение планирам едни минус 18 до 21 кг. Ако започна добре годината, може и повече. Има от къде  Simple Smile Смятам да започна и с леки физиотерапевтични упражнения на първо време и изобщо да се старая да се движа повече.
До сега май не съм си поставяла конкретни цифри като цел за кг и се надявам този подход да проработи. Само трябва да помисля как да ги разбия на по-малки цели.
Фризера е пълен със свинско и ярешко месо, но аз съм в период на леко отвращение от него, та не знам какъв режим точно да подхващам. Иначе плана на Блеки много ми хареса  Simple Smile
Коледата ми беше кошмарна в общи линии. Малкия с 40градуса на Бъдни вечер и Коледа, но важното е, че вече е добре.
Началото ще бъде от 2 януари, първия ми работен ден през новата година. Чакат ме много тежки  януари и част от февруари в работно отношение, дано всичко приключи добре.

# 125
  • София
Луна, за първи път чувам за някакъв вид зависимост между тез части на ръцете...Трябва ли да има разлика или трябва да са що-годе равни? Ще се замеря като се прибера, но от сега ти казвам чисто визуално бицепсът е по-голям, въпреки че предмишницата ми е нараснала. Ако трябва да са равни- не ми казвай всъщност, не искам още поводи за сдухване днес хаха

Кайсия, и аз имах възел, с Хашитоксикоза съм, щитовидната жлеза е голяма гад! Освен мили думи, цялото ми съчувствие, не знам какво друго да ти напиша, защото колкото е малка, толкова проблеми създава. Голям гуш!

# 126
  • София
Beeps, мисля, че трябва да има голяма разлика, а при мен отиват към изравняване.
Опитвам да се стимулирам да започна работа с гирички, което изобщо не обичам.
Но от друга страна, като ми бяха по-пълни ръцете, имаше едно леко провисване на мястото около трицепса, което е много грозно. За щастие това се прибра. Но аз реално правя нещо за трицепса - като въртя крос-тренажора, дърпам ръчките и то точно трицепса работи тогава.
Ще ти бъда благодарна да се замериш - знам, че ти тренираш и ще ми бъде ориентир.

# 127
Зетче, дано бързо се оправи детенце и от следващата година само хубави Коледи да ви предстоят.
Кайсия имаш най-позитивните ми мисли!
Бийпс, ти си пич Wink Благодаря!
Не пиша, защото нямам с какво да се похваля, но нямам и с какво много да се оплача. Претърпявам вътрешни промени и трансформации, всъщност цялата ми година беше такава и бих си позволила да си направя един публичен разбор:
- Аз съм по призвание и по образование учен. Дай Боже, в края на феруари ще бъда доктор. Когато започнах да пиша дисертацията хвърчах в облаците и си мислех, че много зная. Като един "пораснал" човек, сега зная колко много не зная. И всъщност това е чара на живота.
- Когато се обърнах към живота си преди 2 години, си мислех колко много зная от висотите на грандиозните си минус 50 кг. Сега, две години по-късно и с 10 кг в плюс, зная колко нищо не зная. Същност, тогава беше лесно - имах план и го следвах, план т.е. режим (90ДД), който даваш резултат. "Лесно" беше, защото за мен винаги е "лесно", когато имам план, по който вървя - нещо структурирано, което зная, че ако следвам без отклонения, дава задоволителни резултати.
Вече нищо не е толкова лесно, минах много дълъг път в хаос от режими, тоерии, идеи, практики през тази година от както пиша тук. В кг може да съм в изходна позиция и дори на тлъст плюс, но в психическо и ментално състояние, мисля, че натрупах много и научих много. Вярвам, че следващата година е моята година, в която идва място на интуитивното прилагане на всичко, до което достигнах като знание. Не искам да си правя планове, защото ги провалям и не искам да се заричам, защото после оставам с чувство на неудовлетворение от провалени цели.
Зная, че научих за себе си много за броенето на калории, за протеините, въглехидратите, разделното хранене, фастинга и тренировките.
Обощено мога да кажа:
- мислех си, че е много лесно да сваля 10 кг - не е лесно.
- мислех си, че е много лесно да се яде без захар, а после си мислех, че не мога без захар - след 30 дни експеримент без никаква бяла и рафинирана захар, мога да кажа - да не е лесно, но да - определено си струва и това е една от целите ми за 2018 година.
- мислех си, че не мога без млечни продукти и че много ги обичам, както си и мислех, че мога да си набавям протеини от тях - след внимателно следене на грамажи и калории във фитнес блендер, осъзнах, че не ми доставят протеини, а набавят мазнини и като цяло съм се хранила много въглехидратно-мазнно. След 40 дни пост, виждам колко добре се чувствам без млечни продукти и вече не ми представляват интерес и трудност.
- мислех си, че яденето на месо ме кара да се чувствам много зле, мислех си, че яденето на месо ме кара да се чувствам добре и да отслабвам, мислех си че никога повече няма да ям риба - след 40 дни пост и след като февруари мисля да направя още 40 преди великден, зная че нито едно от горните твърдения не е вярно. Нито слабея с месо, нито дебелея с месо, нито ме кара да се чувствам ужасно зле или ужасно добре - всичко зависи от средата и останалите факроти на живота ми.
- същото с пълна сила важи и за растителната храна и въглехидратите. След 40 дни живот само на въглехидрати видях, че нито качих, нито свалих. Не, излъгах - свалих сантиметри и то само на високо въглехидратно хранене.
- мислех си, че съм изгубила тотално спортната си форма и издръжливост - за няколко дни системни тренировки, виждам, че не е толкова тотална загуба, но е загуба Simple Smile

Сега не се придържам към нищо, освен към системни тренировки от фитнслбендър по 8 седмична програма. Тегаво е, гадно е, обаче не се отказвам. Та това около мен Simple Smile

# 128
Здравейте пак от мен

И аз мисля, че след НГ тук ще стане отново весело и пълно със стари и нови диетуващи.
Аз днес продължавам на Овесените ядки и ми е много приятно, защото с прясно мляко ми харесват повече.
Цел за 2018 г. ми е да стигна мечтаните 50 кг  /в момента съм 55 кг./ и да си продължа редовното ходене на аеробика, защото наистина се чувствам много добре.

На всички ви пожелавам следващата година да бъде много по-добра от тази, много по-ползотворна и много по-успешна.

# 129
  • тук и там
Аз само да спомена,че нямам оплаквания-в смисъл  че за сега възела не ми прави уж проблеми,само го следя.Благодаря за положителните мисли и съчувствие, но няма за какво всъщност-напълно окей съм си.Знаете че съм мрънкалник,но наистина този път нямам повод за оплакване Hug Зетче,Духче,Лейди-радвам се да ви видя !:hugs:

# 130
Beeps, преди да ти отговоря на въпроса поствам това интервю, което 1:1 ме описва Wink

Скрит текст:
Gretchen: Do you have any habits that continually get in the way of your happiness?

Courtney: Sugar! I’m so much happier without it but I love it. When I’m in a sugar rut, I’m moodier. When I quit sugar for long periods of time, I'm much happier. Like you, Gretchen, I'm an Abstainer when it comes to sugary treats:  it's easier for me to have none than one. When I've intentionally quit sugar for a period of time, I don't crave it or think about it that much after the first day or two. I love that feeling of not having to decide how much is too much because when I am eating sugar, I don't want one cookie, or one bite of dessert. I want it all. Why do I go back? Just thinking about it makes me less happy.

Gretchen: Which habits are most important to you? (for health, for creativity, for productivity, for leisure, etc.)

Courtney: My morning routine fuels better health, creativity, and productivity. It includes some combination of writing, meditation, reading, yoga and walking. Whether I practice my morning routine for 5 minutes or 3 hours, it always allows me to move through the day with more purpose and focus.

Gretchen: Have you ever managed to gain a challenging healthy habit—or to break an unhealthy habit? If so, how did you do it?

Courtney: I created my morning routine through habit stacking, and it has stuck with me for more than 10 years. I started with 5 minutes of yoga. After a week, I stacked 5 minutes of writing. The next week I added 5 minutes of meditation. From there I raised the time of each activity by a minute each week. Once I had a 30-minute routine, I was able to easily swap in new activities or extend the time spent on certain activities.

Gretchen: Would you describe yourself as an Upholder, a Questioner, a Rebel, or an Obliger?

Courtney: At first I thought I was an Upholder but after taking the quiz, I discovered I’m a Questioner.

Gretchen: What’s a simple habit or activity that consistently makes you happier?

Courtney: Writing down anything on my mind first thing in the morning makes me happier. It’s my way of clearing mental clutter before starting the day. I don’t share or read what I write so it’s more about the action than what ends up on the page

Gretchen: What’s something you know now about building healthy habits or happiness that you didn’t know when you were 18 years old?

Courtney: Consistency is more important than intensity. The all or nothing, weekend warrior approach to incorporating healthy habits usually results in burnout. Showing up regularly, even if it's only for a few minutes at a time contributes to creating long-lasting habits. I'm a big fan of habit stacking. For instance, when I created my morning routine, I started with 5 minutes of yoga. After a week, I added 5 minutes of meditation and 5 minutes of writing. Then, I added a minute a week to each activity. It took me weeks to build up to a 30 minute routine, but the method worked. The slow build resulted in a meaningful morning routine that I've been practicing for more than 1o years.

Сега да отговоря за курабиите. Нещата бяха под контрол, докато съседката не донесе една кутия с 400 г бисквити, шефката не ми подари за Коледа една кутия с шоколади и ММ реши, че като си е свършил 90-дневната интензивна тренировъчна програма може да си позволи да се отпусне малко. Все пак по една бисквита на ядене на човек не е чак толкова зле. Аз няма да казвам, че сама си изядох още 2 кутии бонбони за една вечер. И така окончателно реших, че не мога да се разделя със сладкото и че единствения начин да успея да се контролирам като ям сладко е да го ям осъзнато, т.е. да не правя две неща наведнъж, ха-ха.

Но и аз като Дух, постоянно правя изводи за себе си и се надявам в резултат на това да се опознавам все по-добре и по-добре.

И последно, вижте какво виждане има за мен щерката Wink

Скрит текст:

Сега отивам да си изпия чая и после ще измислям новогодишни късмети Simple Smile

# 131
  • София
Мале, Дух, звучиш толкова мъдро, точно като един дух...Аз така мога да говоря само ако надживея 90+ години и вероятно около предсмъртния си одър Simple Smile Не че не се замислям върху нещата, но според мен го измислих това лято, осъзнах психологически проблеми, за които не знаех, а са ми пречели много.
Галче, приличаш на мацка-таен агент. На рисунките на синковеца аз съм най-висока и най-голяма от всички хахаха, но това е защото аз съм шефа дОма.
Разписвайте се по-често. Колкото и да сме си самодостатъчни шепата останали, емпатията не ни пуска и се сещаме за вас!

Луна, замерих. Не знам доколко ще ти е полезно, защото има разлика от мазна до релефна ръка, дали е мерена на студено или след тренировка..Аз съм стегнала ръцете и раменете, но не изглеждам като Сиска (все още хаха)
Бицепс- отпуснат 24.5, стегнат 27
Предмишница- отпусната 22, стегната 23.5+
Другите мерки не са мръднали от 2.12
Талия 64, ханш 86-87, бедро 51; кила 54 (зелено-лилаво човече, забиващо чук в коледна пита с късмети)

# 132
Здравейте отново от мен Hug

Последните три месеца се пуснах малко по течението. Реших да забравя всичко, което съм чела досега. Просто следвах вътрешното си усещане и бих казала, че ми се получи много добре. От 60-61 в момента съм 57-58, висока съм 168. Чувствам се себе си.
Мисля през новата година отново да пиша в тази прекрасна тема, защото ми помага да си обобщя мислите, а и да чуя друга гледна точка.
През 2018 чрез балансиран хранителен режим и редовни тренировки желая да стегна ръцете и гърба си, да оформя кръгло и повдигнато дупе, коремът ми вече е плосък и има леки следи от преса, но искам още малко, а и краката ми да са стегнати и тонизирани. Този път ще си дам повече време на тялото да се оформи така както желая, 05.01.2019, когато ще е 25-тия ми рожден ден..(по модел Сиска Blue Heart )
Ще карам по модела 80/20. Джънка няма да го изключа напълно (а и самата мисъл за забраненото при мен не води до нищо добро), но ще е само по важни събития. Ще си давам по 1-2 дни седмично почивка и от тренировките.

И тъй като не мисля, че мога да го напиша по-добре от Госпожица Дух ще си позволя да я цитирам.

Вярвам, че следващата година е моята година, в която идва място на интуитивното прилагане на всичко, до което достигнах като знание.

# 133
  • София
Beeps, мерси  Flowers Hibiscus  Не е много голяма разликата дори и при тренирани жени.
Моят бицепс е 25.5 (стегнат-нестегнат все тая), а предмищница (сигурно това е forearm) е 24.
В момента съм 59-60кг, талия 70см, корем (7см под пъпа, най-големият ми проблем и доказателство за лакомията ми) 91см, ханш 98см, бедро 53см.
Целта ми е намаля талията и корема с още 3-4см, а те и другите мерки ще мръднат малко. Това при височина 1.75 ме докарва до заветните 22% мазнини. Тръгнах от 33% преди 5 месеца.
Ще обърна и малко внимание на мускулатурата в горната част на тялото.

# 134

Спортуващи момичета, каква ви е разликата между обиколката на ръката ви под лакътя (forearm) и на бицепса? Моята е 1.5см, а понеже планирам да сваля още 1-2кг, предполагам ще се изравнят. Като гледам батките, ръцете им са конусовидни, но не знам кое е нормално за дамите.

Моята е 4см.
Стискам ти палци за зъболекаря и ти съчувствам. Какво да се прави, необходимо зло.  Hug bouquet

Галче, много ми хареса интервюто. И аз съм фен на формирането на навици. А картинката е чудна! Hug

Последна редакция: пт, 29 дек 2017, 18:18 от Deziderata

Общи условия

Активация на акаунт