ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 2

• 76 865
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
Имаме ли тук Мами от Плевен?

# 106
В клиника Щерев апаратурата е отлична, на мен се видя отчетливо ембрион в 8гс и даже тонове...не знам, но при кухото яйце, което имах точно преди 1 година, не се видя нищо в сака и бях в Шейново при един доцент, който беше категоричен....аз ходя в Щерев от 2 години, там имат отлични ехографи и лекари, днес ходих във Вита на   ехограф и снимката не беше така ясна както преди 2 седмици от Щерев, но бебето мърдаше...Пожелавам ти да го видиш в четвъртък, но знай че винаги има надежда, аз се борих 3 години, за да стигна дотук....

Тони, благодаря ти за окуражителните думи 🤗 ставам все по-изнервена и ужасена с наближаването на четвъртък. Някак ми е безпомощно, че не знам дали съм в правилната клиника, но щом казваш, че апаратурата е хубава, дишам тогава.
Цвети как мина прегледа, дано има добри новини!! Надявам се да се е видяло едно малко същество на ехографа....Simple Smile

# 107
  • София
Да споделя, че съм малко по-добре и днес дори ядох препечена филийка със сирене. Разбрах, че се подобрявам, защото спря да ми е лошо, болките намаляха и... ми се върна леко гаденето. Ха ха.
Стискам палци всички да сме ок.
На преглед съм на 5, до тогава ще ми се стори дълго. Надявам се да не съм му навредила с това боледуване.
Лека вечер!

# 108
Момичета във Facebook групата по- активни ли сте? Спомням си, че със синът ми, когато бях бременна до към 15 седмица групата в Бг- мама беше много активна, а после се прехвърлихме във ФБ

# 109
  • София
Аз ще мисля за ФБ група след някоя (много)  по-сигурна седмица, та не зная. Тази тема ми е голяма утеха, защото определено имам нужда да споделям, а офлайн не искам все още.

# 110
  • София
Момичета имах сутринта като станах на превръзка 3 капки леко розово, но не като кръв,  а като слуз по скоро, иначе спя с 2 утрогестана вагинално?  Някоя да й се е получавало от хапчетата нещо такова?  Иначе нямам болки,  но съм в чужбина и сега се притесних...

# 111
  • Русе
Момичета правили ли са ви някакви изследвания в началните седмици 8ма, 9-та г.с. Тъй като чета, че се пускат изследвания за резус фактор и определяне на кръвна група, както и на таткото? На мен нищо не са ми казвали до сега да си пусна, само че в 12-та седмица трябва да отида на БХС и ФМ. Thinking

# 112
И аз нямам кръвна картина и урина още. Само съвсем в началото КЗ, инсулин, Тсх, но по мое искане. След 1 седмица ще правим БХС, а догодина вече ще се записвам на консултация и тогава "официално" ще пуснем изследвания. Предишната бременност сякаш повече ходех на прегледи, а сега не толкова.

# 113
Момичета правили ли са ви някакви изследвания в началните седмици 8ма, 9-та г.с. Тъй като чета, че се пускат изследвания за резус фактор и определяне на кръвна група, както и на таткото? На мен нищо не са ми казвали до сега да си пусна, само че в 12-та седмица трябва да отида на БХС и ФМ. Thinking
Преди морфологията, която е планирана в периода 10-15 януари, на 2 януари ще ми вземат изследвания. Попитай, не си закъсняла, по-скоро е политика на болниците какви изследвания да се правят. Те са за извънредни случаи, ако нещо стане да имат снета вече информация и да действат.

# 114
Всичко ще правя в един ден, на 04.01 заедно с БХС, тогава ще дам кръв и урина. Тази седмица ми изследваха вагин. секрет, имам гъбички и взимам антибиотик вагинално. Иначе гаденето отслабна, имах малко болки долу вчера, вероятно от разширяването на матката. Препоръчвам на мамите, както и на себе си, да не се вглъбяваме във всеки детайл, а да се радваме на бремеността, нашите майки са ни родили и без половината изследвания, които правим:) Това, което е писано да стане, ще стане!

# 115
Момичета здравейте, да ви попитам как разбирате че болката е от разтягането на матката. Аз от снощи съм с болки, които са като при цикъл и се притеснявам да не са т.нар контракции или спазми, а нямам нищо изписано да пия. Чета че много момичета пият магнерич, мислите ли че може да се пие по собствена инициатива за успокояване на мускулатурата.
Иначе и аз не съм пускала все още нищо, защото ще се запиша за ЖК на 04.01.2018. Освен транкуилити теста, за който после ще споделя как е минало. Него ще го пусна пак на 04.

Хубави почивни дни!

# 116
Rozi4ka222 здравей Simple Smile аз усещам болката от разтягането точно като придърпване, все едно някой ме пощипва лекичко отвътре, не е постоянна, а на моменти и усещането е за няколко секунди. Относно гаденето при всяка жена е различно времето, когато изчезва. На мен например ми се гадеше рядко, около 7-8 седмица и то само от миризми. Сега нямам никакви симптоми на бременност.
За изследванията аз лично не смятам да правя кой знае какво, като мина феталната, АГ-то ще реши дали изобщо да правим БХС. Няма да задълбавам в други тестове, освен ако (да не дава Господ) не се види нещо много притеснително на феталната. За сега съм спокойна и гледам да не мосля за това, имам още седмица до заветния момент, на 29.12 съм на ф.м. И нямааам търпение Simple Smile)) искам да си видя вече бебчето ❤❤❤

# 117
  • Варна
Момичета имах сутринта като станах на превръзка 3 капки леко розово, но не като кръв,  а като слуз по скоро, иначе спя с 2 утрогестана вагинално?  Някоя да й се е получавало от хапчетата нещо такова?  Иначе нямам болки,  но съм в чужбина и сега се притесних...
И аз два пъти бях така.
АГ единия път каза, че е време да си отрежа нотките, защото при вкарването на утрогестана  може да засегна нещо и от това да кървя. И все пак аз имах леко отлепване към 6-та седмица и до сега 9та гс предимно си полежавам.
Почивай и дано не се повтори.

# 118
Здравейте, мен ме записаха вчера за ЖК, след като вече бях направила БХК, но за финал на ми казаха между 19-23 г.с. Не е ли малко късно, иначе кръв, урина, СПИН, Васерман и цитонамазка януари.

# 119
Здравейте, мен ме записаха вчера за ЖК, след като вече бях направила БХК, но за финал на ми казаха между 19-23 г.с. Не е ли малко късно, иначе кръв, урина, СПИН, Васерман и цитонамазка януари.
6u6e в коя седмица си сега? Попринцип първата фетална морфология се прави 11-13 седмица,  за да се установят евентуални проблеми още в ранен стадий. Можеш да си запишеш час някъде на частно.

Общи условия

Активация на акаунт