ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 2

• 76 830
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, като ви чета колко надлежно ви предписват лекарства и назначават изследвания вашите лекари, почвам да се съмнявам в моя 😧 никакви изследвания не ме е карал да правя, аз на първи преглед отидох с 3 бета ЧХГ теста направени на своя глава през определеното необходимо време и той дори не пожела да ги погледне 🤔
На какво основание ви предписват лекарства? Зацапване, нисък прогестерон? Извинявам се, че така разпитвам, но съм притеснена, че доктора ми май ме претупва. В петък бяхме на консултация, трябваше тогава да съм в 8-ма седмица и се видя гестационен сак с дължина 2 см и жълтъчно мехурче, но не и ембрион или сърдечен ритъм. Имаше растеж на гестационния сак от 6 мм спрямо размера в 6-та седмица. Бета ЧХГ веднага след консултацията беше 56007.9 mlU/ml, което също не е мерило защото над 6000 mlU/ml удвояването е след доста повече от 96 часа и вече не е миродавно, както при стойности под 6000. Предполагам сега се чак се сети да ме прати на бета ЧХГ тест, за да се види дали има някакво увеличение. Питах дали е кухо яйце, той каза, че няма начин щом има жълтъчно мехурче....
Аз съм с късна овулация (при зачеването не знам, в кой ден е била за съжаление), но това може да е причина да не се вижда ембрион или сърдечен ритъм, на преглед съм този четвъртък пак,  но... доктора е следил абсолютно безпроблемната бременност на моя приятелка, а знаем специалистите се определят по действията им в кризисни ситуации... започвам много да се терзая за избора си...
Отделно изчетох за маса случаи, в които в 8ма-9та седмица се вижда само гестационен сак и жълтъчен мехур, но няма ембрион и сърдечен ритъм и повечето го виждат седмица по-късно, заради късна овулация.
Съжалявам за дългия пост, просто съм ужасно притеснена

# 61
Цвети, според мен трябва да потърсиш и второ мнение, защото при мен имаше случай на кухо яйце преди 1 година, в 8гс вече трябва да се види ембрион, аз бях на преглед в 8гс преди 14 дни и тогава чухме и сърчице..аз взимам много лекарства поради инвитро и нисък прогестерон, всеки случай е индивидуален, но все пак ми е странно, че в тази седмица не се вижда ембрион...дано все пак да не е така, а просто плода да се развива по-бавно. Успех ти желая!!

# 62
Цвети мила, не се отчайвай, а отиди при лекар с много добра апаратура - ехограф. Аз си ходя и на частно, защото на моята лекарка ехографа е много стар и да съм си спокойна. В 10 + 2 г.с. съм, всички други ехографи ме измерват в 9 + 6 г.с.. Моята лекарка не може да изчисли точно коя седмица съм, но е много добра откъм други неща.
Тя ми изписа папаверин за болките, които имам и утрогестан заради зацапване. То не е много, еднократно по веднъж в седмицата, но каза, че не е за подценяване.

Намери добър специалист с добра апаратура и отиди. Всичко ще е наред!

# 63
  • Варна
Цвети, и аз съм била през ужаса "кухо яйце" и още в 7ма седмица се видя, той и сака беше деформиран от празнотата вътре Wink
Аз не съм изследвала прогестерон, но имах розова капка към 5гс, както и бях със силни болки и още тогава ми изписа утрогестан и ношпа. Болките ми не спряха и пак отидох и се оказа, че имам доста контракции на матката и леко отлепване. Тогава ми увеличи утрогестана и бях 3 дена сутрин и вечер на инжекции 2папаверин+1ношпа. Слава богу силната болка отмина , но продължавам ношпа 3х2 защото все пак имам контракции от време на време. Аз миналата седмица последно бях на лекар в 8гс+1 и се чу ясно сърцето и се видя, че е порастнало .
Бих направила консултация с друг лекар на твое място Simple Smile
Успех !

# 64
Цвети, аз пия много неща, защото имах кървене. Миналата бременност в началото всичко беше наред и пиех само фолиева киселина. И аз подкрепям момичетата, които са ти казали да отидеш за второ мнение.

# 65
чакането е най-тежко. Основно в случая е дали твоя док има добра апаратура. Иначе е бил чудесен, щом е казал, че е рано. Имам приятелка, на която така в 8г.с. докторката й каза - Празно е, отивай да правиш абразио. И в Майчин дом като я приеха, я прегледаха - и сърчице си има и си мърда шушулката - вече на година и половина. Та няма да се притесняваш само

# 66
  • София
И аз минавам на 3х2 но-шпа. Напфавих зверски разстроен стомах с болки и коселини и в следствие на това се появи тъпа болка ниско долу. Сега е на някакъв период от време, доста силна и неприятна. Като мине и ми се свива всичко.
Та лекарят ми предписа но-шпа. За жалост още ми е разгревожен стомахът, та изпих първите чак преди около 40 минути.
Може и да се бие, обаче кого да намеря 3 пъти на ден да ми слага инжекция, та така. С активен въглен, смекта и лечебна храна и но-шпа на хапчета.
Обаче боли юнашки, слава богу вече не е постоянно Simple Smile

# 67
Много ви благодаря за подкрепата 🤗🤗🤗 ако този четвъртък нищо не види, задължително отивам на второ мнение. Следя се в болница Щерев, все си мислех, че апаратурата им е добра... мисля да отида за второ мнение или при Велев (с него съм работила и имам чудесни впечатления, а и няколко приятелки е следил и израждал), не отидох при него защото изражда в Шейново, а ми се ще да раждам в частна болница (естествено дай Боже да се стигне до раждане), другата ми опция е Ташков в Надежда.
Отново благодаря 🤗 прегръщам ви и ви стискам палци.
Аз за себе си се надявам да остана в темата поне до края на Юли 2018 ❤😘

# 68
  • Русе
Момичета как се справяте със запека....Стомаха ми е страшно подут и много трудно и рядко ходя до тоалетна...Лекарката ми изписа свещички, ако толкова не мога да се справя с други природни и домашни средства....ноо нищо не действа.

# 69
  • София
Момичета как се справяте със запека....Стомаха ми е страшно подут и много трудно и рядко ходя до тоалетна...Лекарката ми изписа свещички, ако толкова не мога да се справя с други природни и домашни средства....ноо нищо не действа.

една лъжица зехтин при мен действа

# 70
  • Русе

Само зехтин ли без нищо? На гладно или няма значение как? Simple Smile

# 71
  • София

Само зехтин ли без нищо? На гладно или няма значение как? Simple Smile

може на гладно, може и след ядене

# 72
На мен ми помагат сушени сини сливи. Всяка сутрин си хапвам, че и аз имам същия проблем и действа. Успех! 🍀

# 73
Много ви благодаря за подкрепата 🤗🤗🤗 ако този четвъртък нищо не види, задължително отивам на второ мнение. Следя се в болница Щерев, все си мислех, че апаратурата им е добра... мисля да отида за второ мнение или при Велев (с него съм работила и имам чудесни впечатления, а и няколко приятелки е следил и израждал), не отидох при него защото изражда в Шейново, а ми се ще да раждам в частна болница (естествено дай Боже да се стигне до раждане), другата ми опция е Ташков в Надежда.
Отново благодаря 🤗 прегръщам ви и ви стискам палци.
Аз за себе си се надявам да остана в темата поне до края на Юли 2018 ❤😘
В клиника Щерев апаратурата е отлична, на мен се видя отчетливо ембрион в 8гс и даже тонове...не знам, но при кухото яйце, което имах точно преди 1 година, не се видя нищо в сака и бях в Шейново при един доцент, който беше категоричен....аз ходя в Щерев от 2 години, там имат отлични ехографи и лекари, днес ходих във Вита на   ехограф и снимката не беше така ясна както преди 2 седмици от Щерев, но бебето мърдаше...Пожелавам ти да го видиш в четвъртък, но знай че винаги има надежда, аз се борих 3 години, за да стигна дотук....

# 74
В клиника Щерев апаратурата е отлична, на мен се видя отчетливо ембрион в 8гс и даже тонове...не знам, но при кухото яйце, което имах точно преди 1 година, не се видя нищо в сака и бях в Шейново при един доцент, който беше категоричен....аз ходя в Щерев от 2 години, там имат отлични ехографи и лекари, днес ходих във Вита на   ехограф и снимката не беше така ясна както преди 2 седмици от Щерев, но бебето мърдаше...Пожелавам ти да го видиш в четвъртък, но знай че винаги има надежда, аз се борих 3 години, за да стигна дотук....

Тони, благодаря ти за окуражителните думи 🤗 ставам все по-изнервена и ужасена с наближаването на четвъртък. Някак ми е безпомощно, че не знам дали съм в правилната клиника, но щом казваш, че апаратурата е хубава, дишам тогава.

Общи условия

Активация на акаунт