ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 2

• 76 830
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
И аз минавам на 3х2 но-шпа. Напфавих зверски разстроен стомах с болки и коселини и в следствие на това се появи тъпа болка ниско долу. Сега е на някакъв период от време, доста силна и неприятна. Като мине и ми се свива всичко.
Та лекарят ми предписа но-шпа. За жалост още ми е разгревожен стомахът, та изпих първите чак преди около 40 минути.
Може и да се бие, обаче кого да намеря 3 пъти на ден да ми слага инжекция, та така. С активен въглен, смекта и лечебна храна и но-шпа на хапчета.
Обаче боли юнашки, слава богу вече не е постоянно Simple Smile

Мускулно помага много бързо !
Аз бях три дена на инжекции и едната сутрин минах през личната и там сестра ми я постави, а на другата ходих в клиниката , където е АГ-то ми и там акушерката ми я поставя. Вечер трябваше да е възможно най-късно и ходихме към 22:00 в Майчин дом (Варна) и там ми я поставяха. Навсякъде ми струва по 5 лв, без при личната разбира се.
Когато ми се поставяше мускулно бързо ми действаше и най-добре се чувствах.
При мен само ношпато не действаше Wink Папаверина ме успокояваше, но дозата беше 2папаверин и 1ношпаи следваше ужасно гадене , падане на кръвното и 20 минути мисли как умирам Grinning Ама бях предупредена Wink
А сега съм само на 2 ношпа 3 пъти на ден.

# 76
за запек в момента има киви - много помага

# 77
  • София
Връщам се от док - вс е наред, бебо махаше, тупкаше Simple Smile, 10 г.с. съм от днес, отговаря на 9г.с. + 6дни, 3 см.
За завишените стойности в ПКК, каза да не им обръщам внимание...
Продължавам утрогестан 2бр вечер вагинално, но-шпа при болки и витамини.
След феталната на 03.01 съм пак на преглед.
Иначе от 2 дни съм много добре, нито ми се гади нито ме боли корема, дори имам апетит, дано на всички минат вече първите лоши дни!
За разхлабване аз ям киви и червено цвекло.

# 78
  • София
Между другото по тези сметки за пола, за дъщеря ми си излиза момиче, а сега за бебето ми излиза момче...а дано Simple Smile

Някой от мамите с термин началото на Юли няма ли вече ходила на ФМ

# 79
Връщам се от док - вс е наред, бебо махаше, тупкаше Simple Smile, 10 г.с. съм от днес, отговаря на 9г.с. + 6дни, 3 см.
За завишените стойности в ПКК, каза да не им обръщам внимание...
Продължавам утрогестан 2бр вечер вагинално, но-шпа при болки и витамини.
След феталната на 03.01 съм пак на преглед.
Иначе от 2 дни съм много добре, нито ми се гади нито ме боли корема, дори имам апетит, дано на всички минат вече първите лоши дни!
За разхлабване аз ям киви и червено цвекло.
Чудесна новина, и при мен вчера се видя бебо, мърдаше ръчички, в 10гс+3 и съм на скрининг на 04.01....гадене още имам вечер, надявам се да отшуми..засега ни остава да се радваме на идните празници и да ходим по прегледи от НГ...Simple Smile

# 80
Еха, готино е да отворя темичката и да има хубави постове! 😌Дано все така да е! 💫🍀🎁 И на мен все още леко ми се гади вечер, но не е трагично! Нямам търпение да свършва седмицата и да се отдам на заслужена почивка! 😄Още не съм завършила коледния шопинг и ще го правя в последния момент. 😕 Не обичам да харча пари за боклуци. Решила съм само на децата да взема по нещо малко и това е. Хубав ден на всички! 🐣😚

# 81
Здравейте Simple Smile Включвам се и аз към тези с болезнени гърди и прилошаване от почти всякакви миризми. Понякога приятелят ми чак се изумява от къде и как ги надушвам, но явно не съм сама, което е успокояващо. Grinning
Имам въпрос към тези от вас, които вече са били бременни. Четох, че към третия месец вече е добре да се започне мазане с разни кремове против стрии. Някоя от вас ползвала ли е нещо подобно и ако да от кои сте доволни? Simple Smile

# 82
За мазане на корема съм използвала едно кремче на Мустела, предназначено за бременни. Много късно почнах да го ползвам, към 7-8 месец, и имам доста стрии. Чувала съм, че някои майки се мажат с кокосово масло.

# 83
И аз се мажа с кокосово масло по принцип и от преди да забременея. Според мен, зависи от типа кожа. Някои с каквито и скъпи мазила да се мажат, пак получават стрии, а други-не. Аз през предишните ми бременности не съм се мазала със специални кремове и не съм имала стрии. Ще видим и сега как ще е! Гърдите ми растат заплашително! 😄 Вече имам нужда от нови сутиени! Замечтано си мисля за периода на кърменето-обожавам го, като изключим болезненото начало, после е страхотно удоволствие малкото човече да цока от теб и да расте като гъбка! 👶

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 18:12 от Mom of 3

# 84
  • София
И аз се мажех с кокосово масло,  но след 6тия месец. Нямам стрии освен една на пъпа където имах пиърсинг. Сега не съм започвала нищо.

Аз също харесвах кърменето, кърмих до 1,3 год и с зор се отказахме,  защото човечето не искаше нищо друго да яде, знаеше си че има за цокане и така.

Сега не знам как ще е, защото тунинговах с силикон,  останалите ми кожи след кърменето,  може би ще кърмя по малко,  дано вс да е наред

# 85
  • София
Препоръчаха ми ELANCYL.
Взех го, но съм се намзал само веднъж, а то ако е веднъж, няма нужда, защото е като хич...
ще започна, само да ми поразмине това напрежение със стомаха и болките.
Нормалните хора като забременеят имат констипация, ама явно не се класирам за нормална.
Ако някой има проблем с диария да ми се обади, вече имам чудесна схема за решаване на проблема

# 86
Get real, наистина не си нормална! 😄 Да се оправяш бързо от това разтройство, че е по-гадно и от запека! 😕

# 87
  • Варна
И аз се мажех с кокосово масло,  но след 6тия месец. Нямам стрии освен една на пъпа където имах пиърсинг. Сега не съм започвала нищо.

Аз също харесвах кърменето, кърмих до 1,3 год и с зор се отказахме,  защото човечето не искаше нищо друго да яде, знаеше си че има за цокане и така.

Сега не знам как ще е, защото тунинговах с силикон,  останалите ми кожи след кърменето,  може би ще кърмя по малко,  дано вс да е наред

Няма проблем да кърмиш със силикон, нали ?
И аз съм си го наумила някой ден, след второ дете Laughing

# 88
Ами аз от сега почнах да мажа гърдите и корема за стрии, взех си един крем на Мустела, може и рано да е, но нека си се подготвя от сега кожата. По-добре рано, отколкото късно 😁

# 89
Имам въпрос към мамите от Варна,бихте ли ми казали при кой гинеколог следите бременността си ,разбира се ако сте доволни.Аз ходя при Ангелина Симеонова,като предварително бях събрала положителни мнения за нея.Може би  е добър специалист и се надявам с времето да се убедя в това,но всеки път когато съм на преглед при нея се налага да й вадя "думите с ченгел " и всеки път си тръгвам  с въпросителни в главата.Ето днес бях на преглед при нея(вече съм в 10гс+3 д) и при въпроса ми дали всичко е наред отговора беше " еми да за сега уж всичко е наред".Попитах дали не е време да направим кръвни изследвания ми отговори,че все още е рано!?!?Знам ли,може би аз изисквам повече.......На Коледа ни се иска да съобщим на бабите и дядовците,но все още имам притеснения затова ми се иска да чуя и второ мнение.

Общи условия

Активация на акаунт