ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 2

• 77 021
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
  • На зелено
а аз правя кожни обриви със силни сърбежи и не могат да установят от кой препарат идва. Прогесторена отдавна го спрях, днес ми изписаха нови комбинирани таблетки с намален състав на Витамин Б. Най-вероятно е от него, защото предозирането му активизира и появата на акне. Сега се моля всичко да е наред и тези сърбежи да отминат по-бързо, че са ад.
Момичета, вие колко често ходите на преглед, когато всичко е наред? Моят лекар каза, че прегледите са през 4 сед., а от 30г.с. през 2. На мен ми се струва доста дълъг период.

# 391
И аз го карам само на фолиевата киселина. Реших да не си причинявам “ацетизал катдио-то”, който ми бе препоръчан от Док, заради риска от прееклампсия. Следя си кръвното откакто бях на лекар 04.01 и един път не е било по-високо от 120/70 до ден днешен.
Не мога да си го причиня да пия аспирин, да си разреждам кръвта и да си доизтормозя още повече стомаха.

# 392
И аз ходя на 4 седм. А като прокървих ме викаха на две. Аз също имам много пъпки на слепоочията и слизат надолукъм врата и деколтето. Astonished Никога не съм била толкова опъпчена. Ситни малки червени пъпчици, не мога да се понасям...😰

# 393
Teri Petrova аз след толкава размисли в момента клоня да сложа ваксината за туберкулоза. Баща ми се разболя преди може би 10 години и това преобърна неговия и на цялото семейство живот.
Пия фолиева киселина все още, ще я взимам докато ми свърши опаковка. Вземам и желязо, започнах да го взимам преди повече от месец, без предписание от доктор, сама се самодиагностицирах, че симптомите ми най-вероятно се дължат на недостатъчно желязо в организма. Кръвните тестове преди седмица потвърдиха съмненията, че хемоглобинът ми е нисък. Опитвам се да се храня по-балансирано и да включа повече храни богати на желязо. Не ми се получава особено Simple Smile
Следя бременността си ползвайки стандартният пакет здравни услуги тук, което означава 2 видеозона за цялата бременност, веднъж месечно среща с акушерка, която общо взето нищо не прави -  проверява ти кръвното, килограмите, измерва коремът ти, пита те как си. Достъпът до доктор е ужасно труден, да не каже невъзможен. Фактът, че съм над 35 не ме поставя в рискова група. Ако имате възможност да ви види един и същи доктор всеки месец според мен сте си живи късметлиики.
Rovaniemi аз имам ниско кръвно, но не съм забелязла подобни симптоми.

# 394
Аз от самото начало съм с леко бледо розово зацапване. И от 7 седмица до сега 15 си пия утрогестан незнам дали изобщо ще го спря....😒😒😒😒😒

# 395
Teri Petrova аз след толкава размисли в момента клоня да сложа ваксината за туберкулоза. Баща ми се разболя преди може би 10 години и това преобърна неговия и на цялото семейство живот.
Пия фолиева киселина все още, ще я взимам докато ми свърши опаковка. Вземам и желязо, започнах да го взимам преди повече от месец, без предписание от доктор, сама се самодиагностицирах, че симптомите ми най-вероятно се дължат на недостатъчно желязо в организма. Кръвните тестове преди седмица потвърдиха съмненията, че хемоглобинът ми е нисък. Опитвам се да се храня по-балансирано и да включа повече храни богати на желязо. Не ми се получава особено Simple Smile
Следя бременността си ползвайки стандартният пакет здравни услуги тук, което означава 2 видеозона за цялата бременност, веднъж месечно среща с акушерка, която общо взето нищо не прави -  проверява ти кръвното, килограмите, измерва коремът ти, пита те как си. Достъпът до доктор е ужасно труден, да не каже невъзможен. Фактът, че съм над 35 не ме поставя в рискова група. Ако имате възможност да ви види един и същи доктор всеки месец според мен сте си живи късметлиики.
Rovaniemi аз имам ниско кръвно, но не съм забелязла подобни симптоми.
В коя държава си.И при мен от касата се поемат само три видеозона но мойта лекарка на всеки две седмици ме гледа,не спазва пакета.Адски съм доволна.

# 396
В Англия. Тук за да имаш специален доктор-консултант, който да следи бременността ти трябва да имаш някакъв установен проблем (гестационен диабет) или сериозно хронично заболяване. Ако си в рискова група (наднормено тегло) не се виждаш с консултант, просто те гладат по-често на видеозон, но е различен човек всеки път.

# 397
Ужас това е супер тъпо.Тук ни гледат на всеки 2 седмици.Вниманието към бременните е много специално .Относно ваксината в понеделник съм на преглед и ще поразпитам.

# 398
Много се извинявам мами обаче да ви питам някоя има ли болки от ляво ниско долу в 16 сед.и 2 дена съм и от три дена само вечер ми се появяват първо като една тежест и после почва да понаболява.И да питам колко често ходите по малка нужда?Извинявам се за въпросите.На 31 ще си ходя в България и тогава имам преглед чак...тук вече не искат да ме гледат:Казват че за 2 месеца 1 път стигало нищо му нямало на бебето,а нали трябва всеки месец да се следи.Много ще съм Ви благодарна ако някоя има време да пише.Желая лека бременност на всички.😘😘😘

# 399
Ако имаш запек, може да имаш тъпи болки в кръста или ниско в ляво. Няма начин да не ни преболява тук там или да придърпва, все пак бебе расте в нас и си прави място измежду всичките карантии! 😄 Малко по-спокойно гледайте на нещата и и се наслаждавайте на бременността!
Аз пък спя по много и все ми се спи! Вечер лягам в 9.30(през седмицата) и ставам в 5.50 сутрин. После цял ден дремя и се прозявам!
Хубав уикенд на всички! ❤

# 400
Ако имаш запек, може да имаш тъпи болки в кръста или ниско в ляво. Няма начин да не ни преболява тук там или да придърпва, все пак бебе расте в нас и си прави място измежду всичките карантии! 😄 Малко по-спокойно гледайте на нещата и и се наслаждавайте на бременността!
Аз пък спя по много и все ми се спи! Вечер лягам в 9.30(през седмицата) и ставам в 5.50 сутрин. После цял ден дремя и се прозявам!
Хубав уикенд на всички! ❤
Благодаря ти за отговора !💋

# 401
  • На зелено
Teri, не навсякъде прегледа е на всеки 2 седмици. Това мисля, че зависи от праксиса и от здр.каса. При мен е на 4 сед.

# 402
Много се извинявам мами обаче да ви питам някоя има ли болки от ляво ниско долу в 16 сед.и 2 дена съм и от три дена само вечер ми се появяват първо като една тежест и после почва да понаболява.И да питам колко често ходите по малка нужда?

Аз имам подобни болки, но приемам, че е нещо нормално да ме наболява. Когато се появят, оставям всякаква работа и почивам. Такава е философият ми относно всякави болежки по време на бременност, има ли ги значи съм си дала прекалено много зор и трябва да го дадам по-спокойно. Аз съм писала, че имам проблеми със стомаха, така че в написаното от Мum of 3 има резон. Не го мисли толкова много и се наслаждай на момента.
Вие почнахте ли да купувате дрехи за бременни? Ако да, бихте ли споделили от къде и какво пазарувате? Аз определено имам нужда от нови попълнения в гардероба, а с тази лятна бременност, която преминава през зимни, пролетни и летни температури ми е хикс какво да взема.

# 403
Много се извинявам мами обаче да ви питам някоя има ли болки от ляво ниско долу в 16 сед.и 2 дена съм и от три дена само вечер ми се появяват първо като една тежест и после почва да понаболява.И да питам колко често ходите по малка нужда?

Аз имам подобни болки, но приемам, че е нещо нормално да ме наболява. Когато се появят, оставям всякаква работа и почивам. Такава е философият ми относно всякави болежки по време на бременност, има ли ги значи съм си дала прекалено много зор и трябва да го дадам по-спокойно. Аз съм писала, че имам проблеми със стомаха, така че в написаното от Мum of 3 има резон. Не го мисли толкова много и се наслаждай на момента.
Вие почнахте ли да купувате дрехи за бременни? Ако да, бихте ли споделили от къде и какво пазарувате? Аз определено имам нужда от нови попълнения в гардероба, а с тази лятна бременност, която преминава през зимни, пролетни и летни температури ми е хикс какво да взема.

Относно болежките - нормално е и ще имаме все повече. Практиката на passenger е много полезна, аз също процедирам така Simple Smile
passenger, дрехи на достъпни цени има в Уайкики, но панталоните и дънките им са тип клин и аз изглеждам покъртително с тях Joy Купих си хубави дънки от НМ по време на намаленията - бяха 24 лв. Иначе имам от Уайкики две ризо-туники от миналата бременност и два клина за бременни, това ми беше най-удобно. Общо взето гледах да купувам намалени неща и да не се оливам с количествата Simple Smile

# 404
Има ли и други мами на които са им казали пола в 12 седмица на ФМ?Вече си мисля,че съм само аз.....
На мен ми казаха пола в 13-та седмица Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт