Любители на кучета - тема 77

• 49 304
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
  • Русе
И аз искам сняг. Макс толкова го обича но тази зима снегът все ни прескача. Не че пропусна тази сутрин локва в парка. Даже забрави за какво е излязъл само и само да скача в локвите Simple Smile

Свинското почти винаги съдържа разни бацили (тении, глисти или нещо подобно) и затова не се давало сурово. И аз си го спазвам това но по принцип не рискувам с никой вид и всичките меса минават през котлона.

# 286
  • София
И ние си чакаме снега,но да видим ще ни зарадва ли. Свинското трябва да бъде замразено поне 20 дни във фризер,за да измрат всякакви гадини(ако има) в него.Аз дори и рибата така язамразявам ,не смея прясна охладена току що купена да им я давам,че не се знае къде и как я съхраняват.
Скрит текст:

# 287
Здравейте, извинявам се ,че нахлувам с темата , ама си ви чета от няколко месеца. Моля, някой да ми обясни каква е тактиката с крака и скачането на кучето. Както преди няколко месеца писах, имаме каракачанец , който се побърква да скача по мен. Само по мен, по мъжа ми не. Обикновено ме прави на нищо, цялата ставам в лапи и кал , а и прасето вече е бая голямо и трудно го издържам чисто физически.

# 288
  • София
ааа добре
и аз замразявам
за бубите в свинското и аз четох
притесних се дане е нещо друго

# 289
Ние имахме една улична приятелка, която така скачаше по мен, и трябваше да си пера якето всеки ден. След като я пернах няколко пъти по главата спря.
Иначе моето хъсоче е много търпелив на болка - веднъж си беше раздрал лапичката на едно стъкло /понеже след изпикаване задължително следва енергично триене на лапите по земята/, горкичкият цял месец се разхожда на 3 лапи без да гъкне. А ако му се забоде трън в крака спира, вдига лапа и чака да го махна  Mr. Green Общо взето ми е мълчаливец, само като се прибирам от работа почва да скимти като момиче, или като ни се радва почва да говори Party
Цацата която им давате измивате ли, че ми се струва солена, не съм му давала досега, много обича филе от скумрия.

# 290
Няма перкане по главата няма нищо, аз го бия и му казвам не то с и скача още повече и си мисли ,че си играем. Пробвах тактиката да го игнорирам , стоя и не мърдам докато не се укроти , схвана я и така цака. Седи и ме гледа в очите и я мръдна и веднага скача , или се прави на ударен и ,когато се обърна ми скача в гръб.

# 291
  • София - Рим и обратно
О, и аз се родих с нашата месарница - взимам телешки гръкляни, тазобедрена ябълка с много костен мозък и каквото друго има в момента. Човекът ми ги раздробява на порцийки, бухам във фризера и вадя по едно на ден да ръфа. Килото е 60 стотинки, егасиму, а ония боклуци в зоомагазина, дето са на всичко отгоре бъкани със сол (!!!) струват майка си и баща си. А и не й понасят на стомаха - после се чуват пукотевици, яко къркорене и дрисък.
А сега ми се обажда щерка ми, прасето се качило на масата и изяло едно парче шоколадова торта Confounded Rage. Завела я веднага до кабинета, казали че няма нищо да й стане и бутнали 2 въглена. Тоя въглен вече като бонбонки си го яде, почти всеки ден й давам, заради боклуците, които краде навън.

# 292
  • София
Тактиката е когато кучето скочи, да вдигнеш крак, сгънат в коляното. Подобно на картинката в скрития се прави. Целта е, когато кучето скочи, да се блъсне в коляното ти и да изпита краткотраен дискомфорт и да свърже подскачането по теб с този дискомфорт. Ще се наложи поне няколко пъти да се направи, за да се откаже кучето.
Скрит текст:

Искам инфо къде са тея месарници Simple Smile

# 293
  • о`майна лунна нощ е
Тактиката с коляното ще я приложа и аз. Много полезна идея. Обаче дребната и да рипа, и да вири крак Торин ще я преодолее и накрая тя пак ще е на земята. Уф.

# 294
Благодаря, ще пробвам. Явно с нещо ги привличам да скачат по мен , защото и комшийските кучета (приятелчета за игра) и те всичките рипат по мен. Ама нашето е прасе към 35 кила е вече , а аз съм 50 , веднъж вече ме утрепа брутално , цяла седмица всичко ме болеше, едвам мърдах. И аз се интересувам за тези месарници. В София сме,ама и в провинцията ме устройва.

# 295
  • София - Рим и обратно
Нашата е в квартал Изток, на улица Чехов, до ресторант Базилико (главната ни конкуренция, щото отмъкват всички кокали за ресторанта още докато човекът разфасова животното). Но аз предполагам, че никоя квартална месарница няма да ви откаже да събира кокалите.

# 296
  • София
на пазара в Дружба 1, най в горния край към културния дом
мисля, че е на Лесидрен
не винаги има всичко, но завързвам връзки и по натам ще моля да ми запазват
а и ми е на път като се прибирам, та всеки ден минавам оттам

на моята малко неща не и понасят, ама защо да давам безбожни пари
30 лв. и нагоре килото са от зоомагазините
айде няма нужда
предполагам, че някои неща пак ще взимам, но ще намаля драстично сега разходите

# 297
Момичета,незнам при вас така ли е,но при мен всяка сутрин е една и съща вече 10 години. С моя питбул спим заедно на голямата спалня,но понеже той очевидно се наспива  преди мен,гледката която заварвам като отворя очи ми идва като от страшен филм. Винаги е седнал като египетска котка на 2 см от лицето ми и когато си отворя очите,неговите стават 4 пъти по големи и се започва: близане,лиги,протяга се върху мен,а не мога да го бутна защото е 40+кг,стъпва ми отгоре най-спокойно и отпуснато,дере ме с нокти безкрайно нагло,за да го чеша.. Просто всяка Божа сутрин сме така. След него реанимирам 20тина минутки и тогава се осафервам.  При вас,с големите кучета така ли е? Забравих да спомена,че Айк е по труден за гледане от дете Grinning И никога не съм му давала сурово месо.  Винаги го варя и го гарнирам с ориз или пък картофки.. знам,че не е хубаво да с дава сурово месо.  Поне така са ми казвали  BlushHug

# 298
  • София - Рим и обратно
Ами колкото повече чета, напротив - месото губи ценните си за кучето съставки при готвене. Друг е въпросът, че суровото пък си има своите рискове (паразити и бактерии). Аз затова замразявам кокалите и й ги давам направо от фризера, тя си ги ближе като сладолед, докато ги размрази. Рибата също й я вадя замразена, оставям само да се отпусне малко да мога да я нарежа и така я давам, и то като следобедна закуска някой път или преди излизане - за да й притъпя страстта за налитане на боклук навън. Друго месо не смея. Оризи и картофи не давам, излиза й пърхут и се продрисква.

# 299
Така като чета,може би и аз трябва да пробвам веднъж да дам нещо сурово. Той е на 10 години и досега не съм давала,но като Ви чета май няма нищо страшно,пък и да разнообрази животината. До сега не ми се е подрисквал от нищо освен от прясно мляко,разбира се,но той яде абсолютно всичко. Яйца,кашкавали,салати,риба,сланина дори,стига да е готвено или овкусено. Плодове обожава начело с гроздето.  Но наистина ще взема да му дам един суров кокал или незнам точно какво и аз.

Общи условия

Активация на акаунт