Любители на кучета - тема 77

• 49 297
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
  • София - Рим и обратно
Що прасе, бе Сиви, на мен ми изглежда мускул, не дебело 😁. И мойта изтърпява банята стоически. Така търпи и миенето на лапите - стои примижала, дига крак след крак и въздиша с досада 😂. Като беше малка в началото много буйстваше, сега не. А чистенето на ушите й е най-любимо - чак ще замърка от кеф и заспива. Чистя ги с тампон и сребърна вода.

# 271
Сиви,капките с профилактична цел колко често капеш ? 

# 272
Sivi, за тези пари не е ли по-добре да му даваш Brit Care, примерно? Или и нея не яде?

Спайки и той е злояд...купихме му ToW и един ден я яде, два не иска, даже пържоли да има вътре...зор голям.
Ето и една домашна фотосесия на Спайки от снощи, беше се размазал на килима:
Скрит текст:

# 273
Кафе по голяма част е мускул, ама има и сланинки. А и прасето му идва от това, че все е гладен и не отказва никакво ядене. Joy
Трапезица на две-три седмици съм капала или като видя че има повечко мръсотия и по-често.
DivaOrhideq преди време пробвахме Brit обаче пак му я давах с добавки. Първо ще проверя има ли я в моя град, защото често се случва да поръчвам храна след като чувала е свършил Grinning Още не съм поръчала, така че ще помисля още малко какво да бъде. А този Спайки е страхотен. Такива големи кучета харесвам аз, ей така да можеш да си легнеш върху тях Stuck Out Tongue Winking Eye

А някой по напред беше писал, че след като са хранили кучето с месо и ориз му се е появило пърхот. Наскоро водих един приятел с неговия пинчер при моите ветеринари. Целия беше в пърхот и ветеринаря попита с какво го хранят и се оказа, че яде предимно пилешко месо и ветеринаря каза, че пърхута е вследствие на хормоните с които блъскат пилетата за да растат по бързо.

# 274
Аз на Джина опитвам да редувам гранули висок клас (последните бяха еквалобрио) и манджи от свинско месо с ориз/спагети. Яде и двете, когато е седмица на гранули й светва козината (ама може и да е защото я къпах и още не беше натрупала прах от въргалянето по двора). Пърхут няма, но и пилешко не й давам, много рядко купувам за нас пилешки бутчета на Дюк (напоследък е много скъпо), но разликата с другите пилета е огромна. Тогава й правя бульон от кокалите и кожата, пускат много мазнина.
Вчера е имало странен случай с нея и 5 годишната ми племенница. След лекаря Джина си легна и тремори имаше повече от друг път. Реших, че може да е от стреса с возенето и прегледа. Предупредих майка да й обръша внимание тази вечер/нощ, че аз не бях у дома. В някакъв момент, детето отивало да си мие зъбите и нещо си пеело и подскачало, Джина както спяла скочила и почнала да лае, много се изплашили и двете. Извели я да видят дали ще пишка, не е искала и се е дърпала към вкъщи, но после застанала на входа и не е искала да влезе. Предполагам, че просто се е стреснала нещо. Никога не е лаела по човек, освен понякога по цигани на двора. А племенницата беше с мен докато я карах на лекар, държеше я на задната седалка, галеше я и й говореше, ако беше агресия или страх, щеше според мен още в колата да се прояви при возенето и прегледа. Не знам, ще наблюдавам.

# 275
  • о`майна лунна нощ е
Макс изглежда много масивно и резпектиращо.  Ама ако яде само орехи, как го е докарал на тая маса Simple Smile

Като писах орехи, та се сетих, че Торин ги троши и яде само да му паднат. Първият етаж на къщата на село е вдигнат на 1,5 м. над земята и терасата е леко под наклон. Първоначално орехите ги бяха оставили на цимента под нея да съхнат, но като взе да им намалява нещо бройката, ги вдигнаха горе. Я се изтъркули някой, само черупката му намираме после.
Голяма беля е станал. Като види някой, който обича, като се затърчи и така се бухва върху него, че може да го събори. Дребната пиши и бяга /не от страх, той не иска да я нарани/, той я гони и закача, но като се метне с двайсетте си кила отгоре и е като таран - сваля всичко на земята. На баба й дъвче ръкавите на блузата - само на нея. Дядото увил и зазимил ниската поливна чешма - хайде де, разпарчалосал тиксото, кърпата ... нагризал дръжката на чешмата, перфорирал накрайника, за който се захваща маркучът .... Беля.
Но това си е нормално за куче, на което реално не се обръща внимание за игра и то само си търси с какво да се занимава като  е пуснато. Трудно обаче го разбират. Дано поне се кротне до пролет/лято, че като насадят двора и усещам, че само на синджир до колибата ще стои, ако до тогава не му стегнем дългия тел с механизма.

# 276
  • Русе
Орхидея, все едно си снимала моето добиче  Heart Eyes

Прасенцето Макс какъв поглед вади...  Heart Eyes

Добре дошли на новите  Hug

И Макс не обича да се къпи но търпи. С всекидневното подмиване също няма проблеми. Щом се прибере веднага си влиза в банята и чака. Ушите само с мокри кърпички. Свикна с всички процедури и дори да не му харесват, търпи.                 

# 277
  • София
Моите и двамата сами си отиват в банята веднага след разходката и  седят там и чакат да им измия лапите. Понякога, ако се забавя (зимата, докато се разопаковам особено), Балу излиза да провери къде съм, но кажа ли "в банята", заминава без протести. После си знаят, първо мия лапите и на двамата, обикновено започвам с Лили, после бърша и двамата, отново Лили е първа. Дават лапите, не се дърпат, не мрънкат.
Ако това се превърне в рутина след всяка разходка, кучетата свикват и знаят, че това не може да се пропусне. Съответно спират да мрънкат, да се борят, и просто търпеливо чакат да приключи процедурата.

Ние днес пак сме на вет.

# 278
  • под тепетата
 И у нас е така, ама се чудя - Макс има един огромен куп хавлии ( купувала съм му ги от ВУ), точно за една пералня зареждане. Коте, за Балу и Лили сигурно са цял гардероб  Shocked
 ТуиГ, нека не съм лош пророк, но ми се струва, че до 4-тата година ще почакаш с кротването.А и сама каза- като му е скучно на кучо, сам си намира забавление. Имаше някаква техника при посрещане, за да не те бутне кучето, като е емоционално, вдигаше се коляно ли, как беше... Ще потърся и ако открия, ще пусна .
 Иначе и ние забелязахме, че орехите взеха да намаляват в кашона, но Макс само ги чупи и дотам. Вдигнахме кашона нависоко, че са от едрите и не ми се даваха за играчка  Twisted Evil
 DivaOrhideq , добре сте избрали килима, на Спайки много му отива! Mr. Green

# 279
  • София
харесах си месарница
а Рея е едно щастливо куче
установих, че суровото месо не и действа зле и и давам като допълнение към дневната дажба
наблягам на свинско и телешко
днес и купих два кокала от джолан с доста месо по тях, половин кило свински гръкляни, 7-8 свински носа
и всичкото за 4 лв
ще има да дъвче със седмици и да е щастлива и няма да се налага да купувам гадните миризливи сушени джвакала за огромни пари
аз обаче все повече ставам вегетарианка, така като и разпределям благата
а сина е решил, че ще я правя кръвожадна и ще го изяде някоя нощ

като казах кръвожадна, днес пак се сби с една овчарка
не знам на другото куче има ли му нещо, ама сега видях, че нея са я ръфнали до окото
и е кисела и нещастна, защото и се скарах, понеже тя беше виновна

много тежко изживява като и се скараш, моята лигла
два пъти съм я плесвала, все заради агресивно поведение и после ходи като препикано мушкато с часове
на Сизър Милан тактиката с подритването и рязкото сръгване я докарва до същата депресия
къде се извъди такова чувствително...
затова само и се карам и внимавам как я сепвам, че после и на мен ми е криво
къде да ми хрумне, че ще ми се налага да се съобразявам с куче с чувствителна натура
пфу

и ние имаме една камара хавлии
за една седмица пълня една перална само с нейните неща

# 280
На куче свинско сурово месо не се дава.

# 281
  • София
а сега де
а защо

и гръкляните ли, дето са хрущял
то пак е сурово и свинско де

отивам да чета за суровото хранене

# 282
И ние с бебко  се записваме! Страхотна тема :* :* Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 01:28 от kkrr

# 283
  • София
С коляно е тактиката за спиране на кучето да ти скочи, мислех да я напиша и се отплеснах. Така ги отучих моите да ми скачат, като се прибера. Това не ги спира да скачат по всички други, особено такива, които си "го просят", като майка ми например (оо, миличките ми, елате тука да ви гушна, ох, ОХ, ама те ще ме съборят бе!).
Раната е значително по-добре, вече е почти суха. Все още има лека инфекция, затова я боцнаха пак с антибиотик. Посрещнаха ни с думите "Ооо, пищящото хъски", оправда си го напълно това обръщение. Опищя света този път. В събота пак сме на вет...

# 284
  • под тепетата
Да, коте, ама не можах да изровя нищо в това отношение. Иначе чтох една огромна статия, в която се казваше това, за свинското ( както каза Трапезица) и имаше тестове за определяне на интелигентност на кучета - 25 броя  Mr. Green Вчера попаднах на едно предаване , в което правеха сравняваха кучета и котки. Караха едно хъски да натиска с нос една от двете плочи, на която има повече нарисувани точки според него, за което получаваше наградка  Laughing
 Ох, дано завали малко сняг и при нас, че Макс още не му се е порадвал  Praynig  

Общи условия

Активация на акаунт