Любители на кучета - тема 77

• 49 365
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
  • Стара Загора
Момичета, много съм притеснена. Ходихме на почивка от вторник и оставихме Мими във ветиринарната клиника.
Преди да я оставим тя два пъти повърна в къщи и отказа да се храни. Доктора ни се обажда всеки ден.Не се е хранила и е повръщала всеки ден. Лекуваха я за гастрит, правиха изследвания, давали са и паста за успокоение на гастрита,сложили са и  абокат и системи, после снимка и утре предлагат операция със съмнения за чуждо тяло. Взехме я в къщи тя е толкова отпусната само пи водичка, трепери около час и сега само спи. Моля ако сте имали подобен проблем да споделите опит.

# 346
Поръчах на нашето момиченце кокали от пресована кожа и пълнеж от шкембе, няма такава смрад, но пък тя е много доволна, както го загризе и забравя всичко .След 10 дни ще навърши 4 м.и вече почти няма инциденти вкъщи, извеждаме я 5 пъти на ден, но след 18,00 ч.не й давам да яде, не знам дали е правилно?!

# 347
  • о`майна лунна нощ е
Вилия, дано Мими се оправи скоро. Не знам какво друго биха те посъветвали момичетата. В случая е била под медицинско наблюдение точно в тези дни. Какво по-добро от това? Стискам палци да се разбере причината и да се възстановите бързо.

# 348
  • Пловдив
Здравейте, давате ли на вашите любимци плодове/зеленчуци да ядат? Какво обичат най-много? 😄 Аз на моята Аря не съм давала все още..

# 349
  • Русе
И от нас стиснати палци за Мими  Praynig Дано не се окаже нещо сериозно. Има група във ФБ където коментират вет. Иначе аз знам за първа помощ при поглъщане на "нещо" кислородна вода и активен въглен.

Макс харесва тия зеленчуци дето растат на кокал  Mr. Green От всички пробвани само морков ръба.

Най-сетне заваля сняг и при нас. Един пухкав, голяма радост беше тази сутрин. Мислех да обявя свободен ден и да го изкараме в парка с децата и Макс но проклетата ми съвест надделя  #Cussing out Дано да се задържи до довечера и пак да поиграем.

# 350
И аз стискам палци за Мими.

Влизам да се похваля-малката Енджи се научи да дава лапа! 🤗 Много се изненадах,защото мислех,че е малка и не разбира още. А също така и сигнализира,че й се ходи до тоалетна-седи пред вратата и чака да й отворя. 😊 Много се радвам,че имаме напредък.

# 351
  • Sofia
Стискаме палци и лапи за Мими! Дано се подобри бързо, под наблюдение е била, дано това помогне също! Вилия, пиши как сте   Praynig

Оставям тук един Страхил да го видите къде живее тия дни - пред печката Simple Smile Ама страшно близо застава, нагрява се ужасно, чудя се дали няма да му стане нещо  newsm78 Ама разчитам, че природата си знае работата и не е чак толкова глупав да се самоубие посредством печка-духалка  Mr. Green

# 352
  • София
баш толкова глупави са
Рея не е зиморничава, даже с кеф джапа в езерото даже и снощи
не плува, че е замръзнало, хихи
обаче в работата имаме печка на дърва и такасе навря в нея, че си опърли на две места козината
на мама глупито

ходихме да ни чистя ушите снощи, че нещо като лае я дразни едното и го тръска и чеше
нищо не видяха, освен уши на прасе
накапаха я с някаква пенеща се гняс и я почистиха
ама после се въргаля още десет минути по пода им и си търка ушите, щото явно не бяха махнали всичко
не знам как ще се чистим в домашни условия, много мрази да и бъркат в ушите

Коте, как е Лили

да кажа за суровото ни хранене
взела съм и разни меса, телешки, свински, далак и тн и режа на парченца, смесвам и бутам  камерата
като и сервирам нещо за първи път, първо ме поглежда със съмнение, после пак купата и след известен размисъл си го изяжда
засега всичко и понася добре на храносмилането, поне според изходния материал
давам около 250 -300 грама месо за закуска и 350 гр гранула за вечеря
не се е окръглила, не е отслабнала, ама ние скоро почнахме, та...

дано се размине с малкия дявал при болни кученца

# 353
  • DE
Привет!
Скоро не сме се вясвали насам, но подмятам едно оче от време на време да видя как сте и дали ви стоят стените у дома и колко е изгризано hahaha
------
Добре дошли на новите бебешоро-гризачи , четох за ранената лапа на Лили и се надявам да е вече добре.
Моята се влачи миналия февруари цял месец с превръзка и ботуш
Оня ден и правих снимки, ама времето е едно мрачно и снимките хич ги няма. Ако сме на игра на поляната мръсно- кафявото се слива с природата и не се вижда
Снощи е влял сняг и сега се топи. Страхотна каша е вън и чак не ми се излиза на разходка.
"Китайчето" от оня ден у дома изпълнява команда "ай си мръднала само"  чака лакомство за награда  и на поляната разфасова пак един сетер

# 354
  • София
Привет и от нас!
Лили вече е само на превръзки, днес отново сме на контрола за смяна на превръзката и ще помоля да ми дадат материали и да ме обучат да го правя вкъщи, че вече съм сериозно на минус, а сме едва началото на годината... Маймуната е добре, подскача и дивее все едно нищо не се е случвало. Носи си балона навън, без да се оплаква. Взехме едно ботушче, по-скоро платнено пликче, но уви - пропуска, така че ще си караме с балона.

# 355
  • София
Да се оправяте! Моята кифла пък трябва явно да яде само гранули. Оня ден й дадох една гризалка пръчица - повърна я. Снощи малко бульон - пак изненада на сутринта. Иначе е ок, жива, скача и все търси нещо да докопа.

# 356
Да не е направила някой гастрит? В парка има едно джакче само на пиле и ориз, милото само това му понася и крием бисквитите от него..

# 357
  • София
Ами сега минах при доктора и той каза гастрит и само нейните си гранули.

# 358
  • Sofia
И Страхо имаше гастрит по едно време. Яде лечебни гранули 2 седмици и му довох Лорантидин по 1/4 таблетка. Мина му почти веднага. Ще се оправи, не се притеснявай!

Вилия, как сте?

# 359
  • Стара Загора
Момичета, благодаря за подкрепата. На Мими и направиха операция извадиха и нещо като гума по-голямо от орех в тънките черва. Първите три дни след операцията били критични. Оставихме я в клиниката на системи. Много се надявам да минат тези дни без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт