Любители на кучета - тема 77

• 49 356
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте имаме 8 месечно куче с всички ваксини до момента . От снощи започна да се се върти в кръг сякаш няма ориентация - храни се , няма разтройство , не повръща ...Днес ще го водим на лекар .Някой имал ли е такива проблеми и на какво може да се дължат?

# 466
Разхождате ли го достатъчно? Ако просто се върти в кръг и се държ малко неадекватно може да има излишна енергия.

# 467
  • Sofia
Ето още едни ушаци, малко със закъснение, но не мога да качвам снимки от телефона.

А така преживяваме зимата:

# 468
Разхождате ли го достатъчно? Ако просто се върти в кръг и се държ малко неадекватно може да има излишна енергия.

Два пъти на ден я разхождаме .Унила е , но си мислех че започва да се разгонва - това ще е първото й разгонване .Викам я сякаш не може да се ориентира .

# 469
  • София - Рим и обратно
Непрекъснато и навсякъде хвърлят отрови Rage. Вчера срещнах един човек с вайм, такава ужасна случка ми разказа... Добре, че се е прибрал половин час по-рано и го е заварил целия в пяна и в гърч, веднага го е завел в лечебница и го промили. Малко да е закъснял, щял е да го изпусне.... Какви са тия хора бе??? Заслужават да умрат и те в мъки един ден!

# 470
  • София
ей това с отровата ми е най-големия страх
и колите

мда, и ние заради развиването на органи, абе на цялото куче изобщо, ще чакаме да мине годинка
при дребни породи не било толкова важно, защото те достигали зрялост и размер и развитие по-рано, преди година
но едрите се развивали докъм година и половина
пак по думите на ветеринар, а и по чужбински статии съм чела
та така реших

иначе се препоръчва да е преди  първото разгонване, защото масово не могат да ги опазят и става....

Розичка, аз директно бих водила на ветеринар
каквото и да ти кажем тук, все ще е гадаене
а може да е някакъв сериозен проблем

# 471
  • DE
Изчаквайте да мине първото разгонване и след това кастрация
Направо ми настръхва косата като прочета за отрова-навсякъде е осрано и не е приятно обаче какво е виновно животното. То кляка без да мисли и ние човеците сме виновни за цялата драма.
possessed, много е пораснала твоята лудетина
Елегантната визла на предната страница как се е разпънала само-тук имаме две лудетини и моята като застане до тях прилича на пилешка трътка hahaha
ROZI444KA, нека я види вет. Такива поведения на въртене не са никак нормални.

# 472
Днес след работа ще я закарам . Не мисля ,че въртенето има общи с разгонването . Върти се на дясно - може нещо с ушенцата да .Поне не е загубила апетит и не повръща .

# 473
Днес след работа ще я закарам . Не мисля ,че въртенето има общи с разгонването . Върти се на дясно - може нещо с ушенцата да .Поне не е загубила апетит и не повръща .

Момичета,помните ли в предишни теми пишеше една жена ( от чужбина) с шпиц с подобни проблеми. Изчезна нещо,не е влизала в темата скоро. Но имаше тогава нещо и с хипогликемия свързано...Как ли се развиха нещата при тях ?

Розичка,стискаме палци .

# 474
  • У Диспансера ...♥♥♥
Като прочета и аз за отрова, направо ми се изправя косата ...
В фейсбук групата на френчитата две така си отидоха, милите 😢

# 475

Момичета,помните ли в предишни теми пишеше една жена ( от чужбина) с шпиц с подобни проблеми. Изчезна нещо,не е влизала в темата скоро. Но имаше тогава нещо и с хипогликемия свързано...Как ли се развиха нещата при тях ?

Розичка,стискаме палци .
Много благодаря . Дано да не е много сериозно , има някакъв проблем явно , но след прегледа ще стане ясно.

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 10:51 от ROZI444KA

# 476
Здравейте,
Влизам в темата ви, за да поискам съвет.
Имам дете на 7, което много ама много обича кучета и много иска да си има. Аз, като иамала куче в детските и тийнейджърски години, също съм голям любител, но сега, като заета работеща жена, майка и домакиня, се притеснявам от грижите по кучето и дома, които никак не са малки и са ми добре известни. Въпреки това, заради детето, съм склонна да направя такава крачка. Спряла съм се на 2 малки породи:Кавалер Кинг Чарлз Спаньол или Йоркширски териер. Като дете имах Коли, което беше просто божествено, но умишлено сега не искам голямо  куче, защото то иска доста повече физическа активност, тичане и дълги разходки, а не мога да му го усигоря.
Към момента клоня към Спаньола, чета, че са много привързани към стопаните и не обичат да остават дълго време сами, защото отмъщават и правят поразии вкъщи. Били много подходяща порода за сами хора, пенсионери и т.н.
АКо някой има опит с такава порода, моля да сподели какво е поведението им. Нас по цял ден ни няма вкъщи (от 8 до 18ч) и не искам кучето да страда.
Йоркито, пък чета, че доста лае и не е толкова лесно за дресировка.
Като цяло, знам, че взимайки куче не си взимаме плюшена играчка, та искам да направя най-подходящия избор както за семейството така и за животинчето.

Благодаря на всички за мненията

# 477
  • София - Рим и обратно
Като минала през целия набор от молби, увещания, ревове и тръшкане от страна на голямата ми дъщеря, откакто е проговорила иска куче, моят съвет е - вземете кученце, когато детето е на достатъчно голяма възраст (15-16-17) да поеме поне половината от грижите по него. Ако наистина го иска, няма да й мине меракът, нито ще отстъпи от отговорност. Моята 2 месеца от лятната си ваканция посвети на гледане на куче-бебе - приучване на хигиенни навици, чистене на опикан и оакан под...изобщо беше си вързана вкъщи и навън с нея непрестанно. Малко й дойде нанагорно, но го направи.
А дотогава бихте могли да вземете да погледате за седмица-две куче на някой приятел, тъкмо да види детето за какво става въпрос - ставане сутрин преди училище за разходка, хранене, занимания, почистване. Нека прави всичко сама и да прецените - и вие, и тя дали наистина има желание или е просто каприз.

# 478
  • Sofia
LoveIsTheAnswer , предимството на йоркито е, че не пуска косми. Изобщо. Но пък трябва да се подстригва, да се къпе всяка седмица, да се реши непрекъснато. И двете породи, които си избрала имат, според мен, нужда от много движение. Йоркито въпреки че е дребно е страшно енергично куче и има нужда да потича поне по час на ден, даже и повече. И изобщо, ако смяташ да спестяваш от разходки, по-добре си вземи котка. За стоенето само.... смятам, че никое куче не обича, независимо от породата. Пак мисля че котка е по-добре, на тях като че ли не им пречи толкова.

# 479
Вземете куче,когато ти си готова сама да го отгледаш. Детето ще помага първия месец,после бият отбой и всичко ляга на твоите плещи.  От опит Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт