8 клас - Новата година със късмет, да тръгне занапред(със щот..., нали си знайте)

• 97 582
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Мама Мими, съчувствия.
Бърза оздравявне на госпожицата.
Пиши , моля, как е?
Не, че някой ме пита, но  е най-добре като обяват грипна епидемия някъде, да пуснат от следващия ден и учениците в грипна ваканция, дори и да няма необходимия процент отсъстващи заради грип и подобни. . Не помня в областастите Перник и Благоевград така ли направиха?

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 12:55 от Чиби

# 406
  • в здрача
Мама Мими бързо оздравяване!

velina_v и моето момиче хич не искаше да пита класния за заявление и за условията по кандидатстване за стипендия за успех, но добре че почти целия клас имаше право да получава такава та класния им раздаде направо заявленията да си ги попълнят. Сега като мина първия път и като и хареса да има карта и пари по нея /пристигнаха миналия месец/ не иска да я изпусне и втория срок.

Да се похваля - ремонта на училището е завършен и от днес са си в старото училище със старата програма. Хип, хип - ура.  Тъкмо навреме, че и зимата май дойде. Smile

Господина им по рисуване трябва да ги оформи за годината. Оказало се, че моята госпожица имала само една 6-ца  той и казал да донесе 2 рисунки. Тя занесе 3 рисунки и я беше яд, че и писал за тях само една 6-ца и и казал да донесе още една рисунка следващия път.  Тя ми беше подарила една рисунка за рождения ден, аз мислех да си я сложа в рамка, защото е една прекрасна балерина, но ще и я върна за да я представи за още една оценка.
И по философия я изпитала да си прочете домашното и да отговори на няколко допълнителни въпроса /трябваше да пише някакво есе/.

# 407
  • гр. София
Tsv, ЧибиHug Hug
Tsv, радвам се, че училището ви вече е в готовност да посрещне учениците! Толкова чакахте...  yes БРАВО на твоята дъщеричка - красиво рисува, значи...
Тази философия...-нещо ми е тъмна Индия какво точно учат по нея... Не й допада на осмокласничката нещо. Заради учителката е  Sick

# 408
Tsv, браво на госжицата за прекрасните рисунки!
Честит им край на ремонта.
Малко клюкини от МОН:
https://utroruse.com/article/745389/

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 13:41 от Чиби

# 409
  • софия
Tsv, ЧибиHug Hug
Tsv, радвам се, че училището ви вече е в готовност да посрещне учениците! Толкова чакахте...  yes БРАВО на твоята дъщеричка - красиво рисува, значи...
Тази философия...-нещо ми е тъмна Индия какво точно учат по нея... Не й допада на осмокласничката нещо. Заради учителката е  Sick
Да, баш заради учителката си !:ooooh:Миленка, прегръдки!С каквото може ще помагаме!

# 410
Общо-взето нищо ново. Преразказ на наредби и учебни програми.
Рамковите учебни планове са известни още от 2015 г., а е логично в последните три класа да се изучава българска литература, тъй като в момента в осми това не се прави, за разлика от старата учебна програма.

# 411
  • гр. София
Tsv, ЧибиHug Hug
Да, баш заради учителката си !:ooooh:Миленка, прегръдки!С каквото може ще помагаме!
gabelas17,   Hug ние май взаимно си се жалваме yes

# 412
  • Русе
  При нас философията е много любим предмет. Все напира да взема участие и си печели лесни шестици за участие. Не че са мо много дълбоки изказванията, но госпожата поощрява инициативата.

Това за 11 клас нали го дъвчем вече година ,като гледаме рамковите учебни планове. Те журналята са с няколко години назад, както винаги

Миналата седмица утвърдиха учебните програми за 10 клас. https://www.mon.bg/?go=news&p=detail&newsId=2890

Това, което ме навежда отново на размисли е текста "   Х клас, в който приключва обучението по редица основни предмети в областта на природните  и на обществените науки, на изкуствата,  на технологиите и предприемачеството. "  И това няма да бъде включено в дипломите за средно образование.  На мен не ми пречи, и за мен е по-удобно, ама дали няма да направят изведнъж един рязък завой по никое време.

# 413
Дидева, Амбър,  Peace
Нашият пък няма нито един любим предмет.
В никой час не участва по негово желание. Чака да го посочат, изпитат.  Rolling Eyes

# 414
  • България, София
Мама Мими, бързо да оздравява госпожицата.

Росита, поздравления за чудесния резултат. Все така да те радва и успява и занапред наборката.

При нас по философия и музика е зле положението.
Не за нещо друго, просто моята госпожица хич не си дава зор. Решила е, че няма нужда да се напъва по тези предмети, за какво са й Imp
По музика щом успя двойка да изкара на едно писмено изпитване с 2 въпроса Rage
То, като прочетох какво е написала, и аз нямаше да й пиша по - различна оценка.
Учебник си взе по музика наскоро. Но можеше и бележки в час да си води, като обяснява госпожата.
Ама кой да се сети или пък и да се е сетила, защо да си дава зор.
Не знам тази оценка по музика къде остава.
Те този срок имат само един час седмично, а следващия срок ще имат рисуване веднъж седмично.

tsv, честито ви ремонтирано училище.

# 415
И при нас този срок имат музика, а втория срок ще имат ИИ.

# 416
  • Русе
    И Светльо е издънка по музика с 3.Оценката най-вероятно ще отиде в годишните оценки на края на 8 клас. Винаги е бил любимец на учителите си по музика и по-малко от 6 не е получавал. Обаче тази ,каза че е гадна и се мразят от първия ден и затова му  била завъртяла тройката.Не че се готви по предмета, нещо.

# 417
Не се впечатлявам много от това каква оценка ще има по ФВС, музика или ИИ. Само да не е 2-ка.
По ФВС дори поръчваме всеки път преди часа да внимава да не удари, контузи сериозно. По-важното е да е жив и издрав, а не дали е покрил някакъв норматив.

# 418
Добро утро! Успешен ден!
Мама Мими, как е днес връстничката?
Бързо оздравяване и всички други, ако има такива!

# 419
  • Бг-мама
Не съм ви изпуснала момичета , но няма с какво да се отчитам.
За момента Жоро е оформен по физика и философия с шестици и с петица по химия. За другите предмети още не знам . Миналата седмица си беше вкъщи че беше болен , та ще се наложи тази седмица сам да прави класна по английски .
На олимпиадата по физика е с 30 от 30 точки и минава нататък . От де таз любов към физиката не знам.
Това е единствената олимпиада на която се яви тази година по стечение на обстоятелства. Нищо догодина повече , ако иска.

Общи условия

Активация на акаунт