Хитринки за всякакъв случай - тема 16

• 109 722
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Ако калъфките на възглавниците ви са с цип, може и вътре в тях да ги слагате сутиените с банели.

# 211
Да споделя и аз за своя проблем с прането. Като пера пликове за завивки от едновремешните, с една дупка отпред, през която се пъха завивката. Та ако има и други неща в пералнята, всичко се пъха в плика по време на прането и като отворя да простирам вадя една голяма топка пълна с бельо, кърпи и пр. 😂

# 212
  • до най-прекрасния мъж
На мен ми се пъхат и в новите торби, на които отворът за пъхане на завивката е отдолу. Решение не съм намерила.

# 213
DayInMay, blue.angel,
при мен това се получава при долен чаршаф с ластик.
Аз съм зашила копчета на 4 скрити места на четирите му края и преди да го сложа в пералнята тези копчета ги пъхам в едно старо малко каренце от тоя сорт .
Не е съвсем затворен така, но към този чаршаф слагам само възглавница и горен чаршаф (той си има копчета отдолу, тях ги закопчавам) и няма проблеми с усукване на една топка.
Ако сложа и малките хавлийки за лице и ръце, те вече се промъкват въпреки копчетата. Затова тях ги пера с други дребни неща.

# 214
  • оттам, откъдето започва България
Да споделя и аз за своя проблем с прането. Като пера пликове за завивки от едновремешните, с една дупка отпред, през която се пъха завивката. Та ако има и други неща в пералнята, всичко се пъха в плика по време на прането и като отворя да простирам вадя една голяма топка пълна с бельо, кърпи и пр. 😂

За съжаление и при мен е така, а все ми се струва, че дрехите, които са се напъхали в плика, остават неизпрани.
Реших си проблема, като все път преди пране зашивам дупката на плика с едър бод и нищо не влиза.

# 215
Моите са или с цип, или с тик-так копчета, тип икеа.

# 216
  • WonderLand
Аз пък пера заедно само плика и ластичния чаршаф + калъфките. Всичко друго пера отделно.

# 217
И аз пера спалното бельо отделно от другите дрехи.

# 218
Благодаря vici75 за идеята  bouquet Хареса ми, но калъфките ни са с копчета.
И при мен се получава същото - малките дрехи се събират в пликовете, макар че плика го сгъвам така че отвора да остане отвътре. Добре, че вече имаме само един плик с отвор по средата. Останалите са отдолу и не ми се събират дрехите вътре. Но друго ми се случва - обръщам блузите и пера наопаки. Изкарвам ги обаче обърнати на лицевата им страна.  Grinning

# 219
И аз пера чаршафи и хавлии отделно, защото ги пускам на по-високи градуси. Иначе не съм открила начин, да не ми се набутват калъфките и долните чаршафи в торбите. Да не говорим, че почти всеки път ми се случва да ми обръща дрехите - пускам примерно тениска или блуза с щампа обърната наопаки, а я вадя на лице.

# 220
Според мен това обръщане наопаки може да се получи само с дрехи от синтетична материя.

# 221
Аз връзвам с ластик отворите на чаршафите с ластик и горните калъфи на спалното бельо.

# 222
Там е работата, че в по-голямата си част са памучни тениски и блузи.

# 223
Интересно, на мен с памучни дрехи не ми се е получавало.

# 224
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
детето е захвърлило един бонбон в един не толкова достъпен ъгъл на стълбището.
днес забелязах едно голямо петно, набито вече с прах...
отдолу са неглазирани плочки.
как да го махна най-ефективно?
освен вода има ли друг начин?

Общи условия

Активация на акаунт