Хитринки за всякакъв случай - тема 16

• 109 097
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • Козлодуй
Баба ми варосваше тоалетната но в днешно време не зная дали се намира вар на пазара Simple Smile

# 676
  • София
Баба ми варосваше тоалетната но в днешно време не зная дали се намира вар на пазара Simple Smile
Най-вероятно става дума за септичната яма. Не знам да има химическо средство за почистване.

# 677
Аз за чантата да кажа, че май нищо не помага. Даже май така намерих темата миналата година, та благодарение на чантата ми ви следя Simple Smile Понеже я прежалих и пробвах всичко. Само ще изредя, като вариянти, ако евентуално каквото е пробвано вече не работи: препарат за коли за кожени седалки, гъбата гледам сте я писали, белина, паста за зъби, ацетон (с това трябва да се внимава, да се пробва на някое скрито местенце), спирт, прах за пране за бяло Персил (то май това най-помогна), мицерална вода, тоалетно мляко....И нищо не помогна от тези. Тази година вадя чантата, сякаш поизбеляло, дали дето престоя цяла зима, дали всичките тия препарати не се бяха отмили хубаво, та са действали в дълбочина с времето...кой знае. Но едва си личи тъмното петно, а я прибрах в плачевно състояние.

# 678
  • София
vici75, благодаря ти и на теб, купих си и гъбите ще пробвам лека по лека съветите, дано да стане с нещо Sad
А няма ли начин тези дънки да спрат да оцветяват, прала съм ги над 10 пъти вечен... не трябва ли да спрат Sad
Купих си една бежова чанта, пак леко светла и много си я харесва, не искам и тя да се изцапа така Sad.......

# 679
Mecho_Puh01,

накисни дънките в студена вода с оцет, и след това изпери. Аз така правя с всяка нова тъмна дреха, за да не "пуска".

# 680
  • София
Potrebitelka1 Не съм го правила това, извинявам се за глупавия въпрос, но в каква вода и какви количества и за 2-те, страх ме е да не съсипя дънките и затова питам Wink Благодаря!

# 681
Нищо няма да съсипеш, спокойно. Идеята на оцета е да фиксира алкалния цвят на боята, с която е боядисана дрехата.
В лиген сипвам студена вода, така че да покрие дрехата. Аз си признавам, че сипвам оцет "на око" Но ако трябва да преценя количеството е може би 50мл., обръщам 2 пъти шишето с оцет и колкото изтече, толкова Simple Smile Оставям за час два да покисне и след това пера съвсем нормално в пералня с прах. Дано да се получи при теб.
Ако не, се замисли, дали искаш да носиш дънките, защото ако продължават да пускат цвят, най-вероятно има формалдехид в боята, а той е отровен за човека, и малко или много прониква през кожата, при носенето на дънките. Може да предизвика алергични реакции.

# 682
Едно време, за дезинфекция на външната тоалетна баба ми ползваше хлорна вар. В сегашно време обаче, идея нямам от къде може да се купи.

# 683
  • до най-прекрасния мъж
Вар има по строителните магазини. Продава се гасена в пакети.

# 684
Хлорната вар е едно, негасена/гасена вар е съвсем друго.

# 685
  • Стара Загора
Кажете ми домашен нетоксичен вариант за чистене на мухъл от стена.

# 686
Много моля за помощ.Имаме стара селска къща с външна тоалетна.Има ли
химическо средство за почистване?
Нещо такова?      https://chistdom.com/products/view/3367-dru … ioss   

# 687
Кажете ми домашен нетоксичен вариант за чистене на мухъл от стена.
Смесваш 1:1 оцет + сода бикарбонат + 10 капки масло от чаено дърво в пулверизатор.
Добре е смесването да стане в по - голям съд, че се образува много пяна. Като спадне, изсипваш в пулверизатора.
Чисти, но спорите остават. С този метод можеш превантивно, преди да се появи, да третираш мястото. Само премахването на мазилката го чисти завинаги.

# 688
  • до най-прекрасния мъж
Хлорната вар е едно, негасена/гасена вар е съвсем друго.
Спала съм, като съм писала Simple Smile.

# 689
blackpearls,Много благодаря!Веднага ще поръчам,за да опитам.

Общи условия

Активация на акаунт