Хитринки за всякакъв случай - тема 16

• 109 121
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
И аз пусках такова яке с пух в сушилня с три топки и пак си остана неразпределен пуха. Първият път беше на нормалната програма за сушене и два пъти на обдухване. Не съм пробвала обаче с топки в джобовете и ако това е разковничето ще пробвам.

# 646
  • София
А това с топките само за сушилня ли важи? За пералня не става?

# 647
За сушилня.
Топките - в джобовете, но ако не са с цип, топките изпадат.
Ако не е готово якето- пускам, докато се подуе  Wink, става много пухкаво.

# 648
Сушилнинте имат детектор за влага. Суха дреха няма как да се пусне в сушилня.И да завърти малко, ще спре много скоро. ОСвен да се навлажни малко, колкото да се излъжи сушилнята и да се пробва.

# 649
Има програма за обдухване със студен въздух, а също и при програмите за време детектор не се включва.

# 650
Петна от химикал /мастило/ с какво се махат?
Прясно мляко, Спот на Перилис
От прясното мляко не остават ли някакви петна? И ако , ДА, после с какво се третират?
Аз имам два злополучни опита със спирт (единият върху риза, другият върху кожена чанта), та тази процедура вече съм я изключила от практиката за почистване на мастилени петна.
Обикновено търкам с тоалетен сапун и понякога изчезват,
понякога - не. Вероятно зависи от материята и колко дълго е престояло мастилото.

# 651
Благодаря, момичета, за идеите за почистване на мастило  bouquet
Върху дреха са, изкуствена материя. Петната са на поне една седмица. Опитах с Клийри, но не се изчистиха. Ще пробвам и вашите начини.  Hug

# 652
Спот- а на Перилис, който препоръчиха,  ще ги махне. Махала съм маркер с него, но киснах дълго. Пробвай.

# 653
  • Петрич
Мога ли да оправя събран пуловер от фино плетиво?

# 654
Накисни пуловера във вода с балсам за коса, после леко разтягай, както е във водата.Изплакни и изцеди, после при простиране пак малко опъни в нужната посока.Аз суша хоризонтално върху хавлия.

# 655
  • софия
Вратата на камерата не се залепва хубаво ,когато се затаря. Освен смяна на оплътнението, какво друго може да се измисли? Аз мислех за обезопасител за деца или нещо подобно, което да държи вратичката плътно прилепнала. Изисква се много малко натиск, но сама не стои плътно затворена.

# 656
На вилата,на мн.стар хладилник не стои плътно залепнала голямата врата (камерата е вътрешна)-"опасала" съм го с едни ластици дето накрая завършват с кукички-мисля,че се водеха за укрепване на багаж...в големите стр.вериги,а май и в "левчетата"(дано ме разбра за какво и как става на въпрос Sad) -не е красиво,но върши работа.

# 657
  • софия
даа , даже имам такива ! Благодаря, заемам се веднага

# 658
Спот- а на Перилис, който препоръчиха,  ще ги махне. Махала съм маркер с него, но киснах дълго. Пробвай.

bouquet Пробвам с всичко, което ми препоръчахте.

# 659
Може ли да ми припомните за тоя препарат, който се ползва за петната от дезодоранти по дрехите (под мишниците където се лекьосваше). Понеже ще се прибираме в БГ ми се ще да си взема да имам за всеки случай. Уж вече внимаваме и не се захабяват така дрехите, но да си имам. Понеже много пъти е говорено, да не става досадно, може и на лични някой да ми пусне. И от къде го купувате също. От коя верига магазини (дано го имаме в нашия град, ако не докато кръстосваме из БГ, ще го търся). Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт