С какво ви дразнят свекървите- 89

• 79 535
  • 800
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Само едно се питам, защо си толкова убедена, ще тя ще продължи да ти търпи простотиите, а няма да ти посочи вратата и да те прати да правиш фасони на майка си?

Защото иначе няма да си види внучето. Че и сина.

О, точно с това няма начин да ме уплашат!
Приказката, че бабите обичат внуците си повече от децата си, е силно преувеличена и която млада мама лежи на тая кълка- бърка.
В случая, момчето уважава тъщата и си мълчи, когато нещо го дразни- а не живеят при нея и пак се намира какво да дразни- при това, щерка ѝ го отчита.
Та, като стигнат нещата до изнасяне, едва ли майка му ще иска да го задържи соло в къщата ѝ- по- скоро ще ги прати цузамен, барабар с бебето да ощастливят другите баба и дядо.

# 241
Тя тази от сега лежи на кълката, че видите ли, внуче ще ражда. Всички да се строят.

# 242
  • Варна
Да, щото било дълго чакано и много желано бебе. Ами, извинявай, но като е дълго чакано защо не си употребиха дългото време в осигуряване на някакво собствено семейно гнезденце, колкото и да е малко и мизерно, в което да няма свекъри и тъстове?

# 243
  • София
Аз не мисля, че проблемът е защо ще поживеят при родителите, а защо е това говеждо отношение към жената, която вместо най- после да си поживее без грижи и да си обърне внимание, те е пуснала в жилището си да ѝ се месиш във всичко?
Да ѝ се бъркаш в кухнята и да си готвиш твоите буламачи, които тя яде без значение дали ѝ харесват или не!?
И когато ти си благоволила да излезеш някъде, и домакинята се е почувствала свободна да сготви нещо по свой вкус, пак да се съобрази с теб, щото си била искала точно в този момент да ти бъдат опържени картофки?

ПП. Знам, че е бременна, булката, но знам и че, пържените картофи се ядат горещи, та винаги е можело да ѝ се опържат като се върне, ама как да покажеш кой води парада, ако не вдигнеш скандала?

# 244
Ама нямало е какво да се опържи, absurT!  Laughing
Имало е някакво количество картофи, които свекървата е щяла да прави на салата. Синът, вместо да изприпка да купи още или поне да звънне на жена си: "Мило, като се връщаш, купи кило картофи, нали искаше да ти изпържа, че тези тук не стигат", си избърсал наакания задник с майка си и ни лук ял, ни лук мирисал. Така де, да се оправят там жените, той проблеми няма. Пък и при две жени в къщата, как да не седне да готви той, да не е луд?
Не след 2, дори след 20 години той няма да се мръдне оттам, защото така си му е добре.
Но пък когато и деверът доведе жена, вече купонът ще е пълен.

# 245
  • София
Всъщност, ние въобще не разбрахме как е приключила драмата- скандала е ясен, но там беше написано, че свекървата предложила да бъдат купени готови пържени картофки на снахата...........
Дали са купени или това е подробност на фона на борбата за надмощие?

ПП. Не му завиждам на момчето, честно!

# 246
Изобщо не ми е жал за Муньото. Сам си е виновен.
Да не кажа и че само той е виновен.

# 247
  • Варна
Всъщност, ние въобще не разбрахме как е приключила драмата- скандала е ясен, но там беше написано, че свекървата предложила да бъдат купени готови пържени картофки на снахата...........
Дали са купени или това е подробност на фона на борбата за надмощие?

ПП. Не му завиждам на момчето, честно!

Чета и си мисля нещо, но все дълъг ставаше поста, та реших да ползвам цитата на absurT и да ви питам следното:
Защо възприемате споделена ситуация, в коята снахата се е издразнила, като борба за надмощие?
Аз споделих какво ме е подразнило, коментирахме го, мина и замина, но аз тук на живо не се чувствам като на война за надмощие. Нямаме какво да делим.
Та така де, защо пренасяте конкретни ситуации в мащаба на война, кой щял да води парада? Какъв парад?

# 248
Та така де, защо пренасяте конкретни ситуации в мащаба на война, кой щял да води парада? Какъв парад?

Защото се коментира конкретен случай и той не е твоят.
Ти защо се припозна в чуждата история, след като има съществени разлики не само в самата ситуация, но и в отношението на снахата към него, както и в изказа и манталитета?

# 249
  • Варна
На мен ми звучи като обобщение, затова питам. Не се припознавам никъде.
Може би си права, аз оставам с друго впечатление.

# 250
  • София
Изобщо не ми е жал за Муньото. Сам си е виновен.
Да не кажа и че само той е виновен.

Е, не пресилвай!
Не знам защо винаги трябва да се поставя въпроса "да се оженя ли преди да имам пари за наем или ипотека, сега в момента?"

Най- лесно е да не го правят и затова се женят вече над 30- 35, а после се почват репродуктивните проблеми.
На всеки може да се случи, да има нужда от помощ с покрив над главата като начало.

# 251
  • Варна
Чакай малко, Абсурд. За ипотека ок, мога да приема, че на повечето хора им отнема години да спестят пари и да постигнат финансово ниво, на което банките да им я отпуснат. Но за наем не е нужно да станеш на 35 за да можеш да отделиш парите.

И да, нека се женят, дори и да нямат петак. Но за дете е нужно малко здрав разум да имаш. Сега пак някой ще каже, че това отнема надеждата и правото на дете на бедните, но не е точно така. Въпрос на преценка е.

# 252
Сутринта ви четох коментарите... Някоя от пишещите колежки - снахи е коментирала, че свекървата не можело да се държи като "господарката на къщата".... Е, че ако тя не е господарката на къщата, коя да е??? Поканената да живее там снаха ли???

# 253
Никога не казвам никога. Има обстоятелства, които могат да наложат да прибера в дома си и чужди хора, колкото и да не ми се иска, а какво остава за дете.

При нормални обстоятелства, не бих го направила, но при екстремни такива, може да се наложи.

А да отглеждам семейството на здрави прави млади хора - не.

# 254
  • Пловдив
Даун - не говорим за формсажорни обстоятелства.

Общи условия

Активация на акаунт