С какво ви дразнят свекървите- 89

• 79 574
  • 800
  •   1
Отговори
# 225
Само като четях мненията на Пами се ядосах. Не завиждам на свекърва й. 😒

# 226
Не разбирам и никога не съм разбирала снахи, които игнорират свекърва си, като някои от тях не използват даже обръщение към нея. Имах братовчедка, която като искаше да каже нещо на свекърва си, викаше мъжа си и пред нея казваше: "Иване, каже на майка си, че..."
Да не се обръща към нея, да не използва никакво обръщение и да ѝ говори в трето лице, не ми го побира ума. Да не знае как да включи фурната на печката и да чака да се върне мъжа ѝ от работа, защото няма да отиде и да я помоли да ѝ покаже...и да са под един покрив. "Ало" да ѝ каже, но да не я игнорира.

# 227

Разбира се, че ще се съобразяват със снахата, тук не прочетох някакви нездрави претенции, само желание да няма излишна намеса във всякаква форма, включително подтикване на собственото дете да не прави еди какво си за снахата.

А снахата дали не трябва да се съобразява?

# 228
Много ми стана странно как хора, които нямат пари за наем, ще отглеждат дете. С какво?
Не питам, тяхна си работа, само си се чудя на глас.
То и за килограм картофи явно нямат пари и разчитат на тези на свекървата, ама тя като си ги употребила за собствената си манджа, ето ти драма.
Поредният Мунчо, който гледа сеир как две жени се дърпат за косите, докато той стои отстрани – целият в бяло.
А, и още нещо се зачудих – кой ходи на работа в тази къща и кой си стои по цял ден вкъщи? Свекървата явно работи, щом младите разчитат на нейните доходи. Снахата дали работи, не се знае. Защото ако не работи, "лягането" на цялата къща върху нея вече звучи по друг начин.
Но пък знам ли, може да е редно свекървата, като се прибере вечер от работа, да почне да чисти и да готви, защото... Абе, защото е свекърва, ама-ха!
Не я оправдавам. За да се стигне до това положение, тя също има вина, затова, че не е натирила сина си да си играе на семейство другаде. И че търпи фасоните на жена му.

# 229
Ти самата си категорично против да живееш при свекърите си, така че е логично да възприемеш идеята всяко семейство да си знае гьола.
Категорично против съм да живея с моите свекъри, защото аз и мъжът ми имахме късмет, че сме с добри професии и с добри заплати и успяхме да си купим собствена къща и да я изплащаме.
Много съм благодарна за което.
Но има и семейства, които нямат този късмет и нямат избор.
Но и моите свекъри никога не биха ни приели в техният дом да живеем.

# 230
  • София
Много ми стана странно как хора, които нямат пари за наем, ще отглеждат дете. С какво?
Не питам, тяхна си работа, само си се чудя на глас.
То и за килограм картофи явно нямат пари и разчитат на тези на свекървата, ама тя като си ги употребила за собствената си манджа, ето ти драма.
Поредният Мунчо, който гледа сеир как две жени се дърпат за косите, докато той стои отстрани – целият в бяло.
А, и още нещо се зачудих – кой ходи на работа в тази къща и кой си стои по цял ден вкъщи? Свекървата явно работи, щом младите разчитат на нейните доходи. Снахата дали работи, не се знае. Защото ако не работи, "лягането" на цялата къща върху нея вече звучи по друг начин.
Но пък знам ли, може да е редно свекървата, като се прибере вечер от работа, да почне да чисти и да готви, защото... Абе, защото е свекърва, ама-ха!
Не я оправдавам. За да се стигне до това положение, тя също има вина, затова, че не е натирила сина си да си играе на семейство другаде. И че търпи фасоните на жена му.
О, да! Оставала съм втрещена от търпението на такива свекърви.

# 231
  • София

След като родя ще стане по зле в това съм убедена . Още от сега съм предупредила мъжа ми че без аз да съм помолила за помощ или съвет за бебето не желая който и да е да ми се меси . Малко преди раждането ще предупредя и нея и абсолютно всички роднини . Но вече за останалите неща не знам . Тя ежедневно ми лази по нервите, но гледам да съм спокойна заради детето , но днес преля чашата .  Като за начало след раждането ще се опитам да продължа да не я отразявам толкова поне докато се сдобием с финансовата възможност да се изнесем . Изнесем ли се ще и идвам на гости колкото да вижда детето

След като родиш наистина ще стане по- зле, защото ще се опиташ да завземеш цялата територия и няма да има кътче, в което ако се свре свекърва ти, пак да не пречи.

Само едно се питам, защо си толкова убедена, ще тя ще продължи да ти търпи простотиите, а няма да ти посочи вратата и да те прати да правиш фасони на майка си?

Дотук, ясно е че мъжът ти уважава родната ти майка и не я игнорира, уважава и своята, за да не ти уйдисва на простотиите и да се кара с нея.

Ако не си промениш ОТНОШЕНИЕТО, ще изхвърчите семейно при твоята мама, която не те е научила на уважение.

# 232
  • Пловдив
Аз в много редки обстоятелства бих позволила на синът ми да си доведе жена у нас, така че ...

И да, ако благоволя да направя услуга на някой, било то синът ми или жена му, да живеят в моя дом, то те ще живеят по моите правила, които са елементарни. Да се държат възпитано и да нямат огромни претенции.

Не видях на авторката свекърва и да я е посрещнала с претенции.
Аз направо и директно казвам, че НЕ бих позволила на никой от синовете ми да си доведе жена да живее у нас. При никакви обстоятелства.

# 233
Аз направо и директно казвам, че НЕ бих позволила на никой от синовете ми да си доведе жена да живее у нас. При никакви обстоятелства.
Не само ти. Даже за по-сигурно, още преди близо 5 години изритах Говендър Мой да живе отделно.

# 234
  • София
Не само ти. Даже за по-сигурно, още преди близо 5 години изритах Говендър Мой да живе отделно.

Вие двете не сте ли чували, че всички свекъри умират от желание да живеят със снахите си?

# 235
Съдейки от съседната тема, даже си умират навсякъде да ходят с тях.  Mr. Green

# 236
  • София
Joy Ха, вярно

# 237
Много ясно, че свекървите мрат да живеят със снахите. Особено ако самите те не са живели със свекърва или тя вече се е споминала. Нали някой трябва да им служи за коректив в живота – да им обясни какви мърли са, колко са мързеливи, как не могат да чистят и готвят правилно, как да си подредят къщата, колко са нахални, тъпи и скучни и т.н. Като няма свекърва – снахата е насреща, за да изпълни достойно тази нелека задача – как да стъжниш живота на друга жена, за радост на Муньото, за когото си се омъжила.
Макар че там е леко на кантар работата, не се знае кой кого... Че има и едни свекърви, скрити лимонки, хич не щат да се дават и не пускат маршалския жезъл.
Но пък околните много се забавляват, та дори и ние тук често намазваме.  Laughing

# 238
Само едно се питам, защо си толкова убедена, ще тя ще продължи да ти търпи простотиите, а няма да ти посочи вратата и да те прати да правиш фасони на майка си?

Защото иначе няма да си види внучето. Че и сина.

# 239
  • Пловдив
Защото иначе няма да си види внучето. Че и сина.
Тия неща не са гарантирани. Има мъже тръгват с жените си, има остават при майка си. Всичко има по белия свят.

Общи условия

Активация на акаунт