С какво ви дразнят свекървите- 89

• 79 507
  • 800
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Снахата върти домакинството, мъжът и е ок, това трябва да е важното за свекървата. Навирането според мен е от страна на свекървата.

# 211
Наистина ли? А на свекървата ако не и е ок с това някой да и "върти" нейната къща?

Аз лично никак не бих била доволна. Защо си мислите, че всички свекърви умират синовете им да доведат снаха у тях? Повечето се съгласяват, за да спестят пари на младите и търпят без да им е особено приятно. Все пак, в темата се оплакват млади снахи и се предполага, че свекървите са на не повече от 60-65 години. Ами жените на тази възраст, които аз познавам са още работещи, имат социален живот и сигурно биха предпочели да си полегнат с книга в ръка, отколкото да се прескачат с домочадието на синовете.

Просто прекалявате с претенциите си. Хем да сте в техните домове, хем те да се съобразяват и да се правят, че ги няма.

Като гледам, авторката и не смята да се изнасят скоро, щом и за появата на бебето се тревожи.

# 212
  • Варна
Оставила е всичко на снаха си, това пише авторката, значи е ок. Четете детайлите, генералните коментари са пълни простотии.
Няма свекърва, която да не харесва работлива снаха, с която синът е щастлив. Освен бабиерите с отклонения.
Когато систроил къща, в която да живеят синовете със семействата си, стават факт и новите семейства. Синът води жена си в своя дом, не при майка си. Говоря за къща, в апартамент не бих си го причинила.
Това, което пишем като снахи не са претенции. Всички споделяме конкретни моменти от отношенията си със свекървите, а не цялата картина, затова коментари извън конкретната тема са неуместни.

# 213
  • София
Оставила е всичко на снаха си, това пише авторката, значи е ок. Четете детайлите, генералните коментари са пълни простотии.
Няма свекърва, която да не харесва работлива снаха, с която синът е щастлив. Освен бабиерите с отклонения.
Когато систроил къща, в която да живеят синовете със семействата си, стават факт и новите семейства. Синът води жена си в своя дом, не при майка си. Говоря за къща, в апартамент не бих си го причинила.
Това, което пишем като снахи не са претенции. Всички споделяме конкретни моменти от отношенията си със свекървите, а не цялата картина, затова коментари извън конкретната тема са неуместни.
Подчертаното е детайл, който си прочела в конкретната тема или правиш генерален коментар?

Съгласна съм с Даун.

# 214
Ами аз съм скептична, когато чувам само едната гледна точка и след като снахата "върти" къщата, явно не е в дома на мъжа и, а в този на родителите му.

Много са нагли тези претенции за дом, ама не собствен, а на мама и тати, които трябва да се сврат, за да се нанесе младото семейство.

За какви бабиери говориш, като жените са на по 50-60 години? Или си мислиш, че им е супер да слушат отново бебешки плач, че и с нахална снаха, която ги игнорира да се съобразяват.

Хайде малко по-кротко с претенциите, когато се възползвате от чуждо гостоприемство.

# 215
  • Варна
Подчертаното го казвам защото аз живея в къща, строена от свекърите и достатъчно голяма за три семейства. Доколкото чета снахите, които пишат тук са в подобна ситуация, не страдат от липса на пространство, затова разграничих къща от апартамент по повод съжителство.
Разбира се, че ще се съобразяват със снахата, тук не прочетох някакви нездрави претенции, само желание да няма излишна намеса във всякаква форма, включително подтикване на собственото дете да не прави еди какво си за снахата.
Дали на свекърите им се слуша или не бебешки плач няма значение, новото семейство ще реши колко деца да има.
Снахата отива да живее там заради мъжа си, той я води там.
В моят случай аз също имам жилище, но уважавам желанието на мъжа ми да живеем в неговия дом.
Моята свекърва знае, че може да разчита на мен когато има нужда от помощ, вижда сина си щастлив, внуците (мъжът ми има две деца от предишен брак) идват с удоволствие при нас, градината е под конец, нашият дом (етаж от къщата) е уютен и чист. Това ѝ стига за да е спокойна, а за да съм спокойна аз и синът ѝ, ще се съобразява с нашето лично пространство и още как.

# 216
Да бе, ей сега ще се съглася аз да ми се нанесе някоя, която не ми говори и има изисквания. 

Има обаче и по-мили от мен, които, за да са "добре децата" се съгласяват. Ами не са длъжни да ходят на пръсти, защото са направили услуга.

# 217
  • Варна
Ти я посрещни с неадекватно поведение на великата господарка на дома и мъжа и, пък чакай да те отрази снахата.

# 218
Аз в много редки обстоятелства бих позволила на синът ми да си доведе жена у нас, така че ...

И да, ако благоволя да направя услуга на някой, било то синът ми или жена му, да живеят в моя дом, то те ще живеят по моите правила, които са елементарни. Да се държат възпитано и да нямат огромни претенции.

Не видях на авторката свекърва и да я е посрещнала с претенции.

# 219
  • Варна
Това

С мъжа ми се обичаме и искахме дете .

Сина и ще си има семейство което ще е на първо място .

никак не ми се връзва с това

Не съм споделяла с ММ тези неща защото съм сигурна че ще застане на нейна страна.

# 220
Сигурно ще прозвуча грубо, но ето я поредната история за тримата глупаци. Първият глупак решава да прави семейство като доведе жена си в бившата си детска стая. Няма той да плаща наеми и ипотеки, а и вече не само мама ще го обслужва, а и жена му. Бонус. Вторият глупак се нанася в мъжовата детска стая и се чуди защо от детската стая не може да се превърне в "Малката стопанка на големия дом", въпреки че се старае да игнорира Голямата стопанка, която обаче все я дразни. Третият глупак приема първите двама да си играят на семейство в дома му и междувременно да му спретват драми от селски вечеринки. Идилия и мила родна картинка.

# 221
  • Варна
Сигурно и аз ще прозвуча грубо, но виждам двама, които си играят на семейство и смятат да имат дете, а нямат дори минималните средства за да поддържат собствен дом.

# 222
Аз няма да имам нищо против, ако синът ми или дъщеря ми си доведат снаха или зет вкъщи.
Все пак къщата,която сме купили с мъжът ми, е и дом на децата. Искам да се чувстват като у дома си, и да имат глас за всичко. Та ние от сега се допитваме до тях, за боядисване, за цвят, за мебели, а децата са в детската градина още.
Разбира се, ако се оженят, бих се постарала да им помогна и да им осигуря апартамент, в който да заживеят със семейството, ако пожелаят да са отделно.

# 223
  • Варна
Мадам, има си граници на мнението и вмешателството. Да, понякога се налага да живеят заедно различните поколения, по една или друга причина. Обаче много малко от тях сядат да определят границите на намесата преди да си омешат чехлите. Всеки "влиза" в голямото семейство с някакви нереалистични, до голяма степен идеалистични очаквания и после започват търканията и недоволството. Неизбежно, някои хора се оказват неприятно изненадани от поведението на други хора. И започва "купона".

Моят баща веднъж ми каза следното и няма да го забравя до живот - всяко семейство трябва да си има своето място. И вечер да затваря вратата и да удря ключа. Вътре какво става си е тяхна работа.

Не е проблем това да стане и в една къща, щом го налагат обстоятелствата. Ама ето, тук не могат да го постигнат. Точно както и в другата тема, за свекървата, която вечно ги следва като сянка.

# 224
Аз няма да имам нищо против, ако синът ми или дъщеря ми си доведат снаха или зет вкъщи.
Все пак къщата,която сме купили с мъжът ми, е и дом на децата. Искам да се чувстват като у дома си, и да имат глас за всичко.
Разбира се, че е и винаги ще бъде дом за децата ни. Но създаването на свой дом е част от порастването. А искаме пораснали деца, нали? Относно нямането нищо против довеждането на снаха или зет у дома, децата ти са малки, има време да промениш мнението си. Ти самата си категорично против да живееш при свекърите си, така че е логично да възприемеш идеята всяко семейство да си знае гьола.

Общи условия

Активация на акаунт