Бебешката количка - цяла наука за второ висше №38

• 92 697
  • 721
  •   1
Отговори
# 285
Бона благодаря и аз, май и ние ще се мъкнем до Малечко. По отношение на количките ММ смята за абсурдно да се дават 1000+ лв. за количка, но пък гледа своята кола като писано яйце и постоянно й лее пари за щяло и нещяло, така че съм му казала, че няма много право на глас, не искам детето да се гърчи в китайски колички и в крайна сметка евтиното да излезе по-скъпо.

# 286
Аз избирах сама, колебаех се м/у Mutsy най-вече и M&P, везните наклони изгодната цена, на която я намерих, по-малкото кг, по-големият сенник и усещането, че това си е моята количка. А и не на последно място, понеже ползвах кошницата за кола Besafe, беше важно да има адаптори към шасито за нея.
Разбира се, има и по-добри колички от Армадило, но съотношението цена:качество според мен е добро.
И лятна си взех M&P, гледах-гледах, имах бюджет и желани кг на количката и някои други детайли, ами пак техен модел ми отговори на всичките, а имаше и 30% отстъпка на официалния сайт и така.
Живот и здраве, за второто ще пробвам някоя друга марка (хвърлила съм око на Нуна), хаха. Simple Smile

# 287
Може ли линк към сайт на производител, защото
италиански такъв аз не открих? По-скоро да са “designed in Italy”, но “made in China”. В Италия нито една не съм видяла подобна. Хората си бутат дори стари модели на Пег Перего, Инглезина. Другото по-употребявано е Bugaboo.
В движение съм и не мога да ровя, но дори и да можех, нямаше да губя време. Къде е правена, ми е все тая, честно казано, както и какво бутат в Италия. На всички кашони и опаковки, всичко беше на италиански, вносителят също ги вкарва оттам. Сигурна съм и че преди 2 години, когато я търсех, имаше италиански сайт, защото гледах и другите им модели.

# 288
Благодаря за изчерпателната информация. Гледам, че в Малечко са намалени с 20%, ще се занесем с ММ уикенда да я види и той, че така ги инспектира тия колички все едно самолет ще се купува.

Кога има намаление? аз не виждам обявено такова

# 289
# 290
А, добре, извинете. Аз търсих, че пак има на целия магазин Simple Smile

# 291
  • София
Сравнението между бебешка количка и кола е абсурдно! Не знам какво разбирате под това " да се гърчи бебе в китайска количка"?!? Аз съм виждала да се "гърчат" в количка за 3000лв, но не и в широките китайски и полски колички. Количката е главно за удобство на майката. На бебето му е все тая дали е италианска или китайска.

# 292
Има ли някоя мама с количка КIKKA BOO BALI?
Чисто информативно питам, защото по снимки и описание количката изглежда мнооого добре а пък цената е много добра

# 293
Има различни полски колички, на мен ми харесват х-лендърите, но те не са от типичните.
Всеки преценява на какво да заложи, за мен единствено би било погрешно да се надценява бюджета само заради имиджа или да се купува количка (била тя и за 2 бона) само защото е много модерна, ако не предлага необходимия комфорт, защото и такива има.

# 294
  • Перник
Имам пресен пример от приятелка, която даде 2.300лв. за количка. Нарочно не искам да споменавам определената марка и модел. Първо имаше проблем с монтирането на кошчето за кола, не ставаше за нейната. Наложи се да до купува необходимото за да може да се придвижват. След два месеца употреба единият адаптор  на количката наякакси се изкриви и не можеше кошчето да се сложи на шасито. Понеже е в гаранция, я взеха да я оправят и тя се оказа две седмици без количка.
Другият и проблем се оказа цвета. Тя е с момиче и си избра светло бежово,  което така се захаби за три месеца,  че все едно е ползвана три години.

Та мисълта ми е, че просто цената и марката хич не са критерии за качеството на продукта.

# 295
Сравнението между бебешка количка и кола е абсурдно! Не знам какво разбирате под това " да се гърчи бебе в китайска количка"?!? Аз съм виждала да се "гърчат" в количка за 3000лв, но не и в широките китайски и полски колички. Количката е главно за удобство на майката. На бебето му е все тая дали е италианска или китайска.

Под "китайска количка" визирах именно репликите на скъпи марки като Mima Xari, където според мен също се гърчат децата, а нищо не съм споменавала за полски колички. Аз също съм се замисляла за такава количка, просто се отказах понеже ми идват тежки. Естествено че не винаги високата цена означава високо качество или удобство, а в тази тема почти всички се опитваме да намерим количка с подходящ рейт на цена/качество, а не "Искам Stokke щото  съседката има такава". Смятам, че всички сме достатъчно разумни и можем да преценим от какво имаме нужда и какви са ни възможностите. Вкусове всякакви, мнения също. А относно сравнението на количка с кола.. бях се избъзикала, жалко, че трябваше да го поясня.

# 296
  • София
Коментарът ми е като цяло, не конкретно към теб. От доста време съм в темата и не знам защо повечето смятат, че като си купят stokke(примерно) и то ще им отговаря на нуждите. Масово се дискриминират някой марки, но всяка има различни нужди. Ако за мен полската е зле, за друг е идеалната количка. За това съветвам всички да четат по-малко, да гледат и тестват в магазин и ако характеристиките ги устройват да си я купят. За моята количка нямаше нито един коментар, но това не ме спря.

# 297
От доста време съм в темата и не знам защо повечето смятат, че като си купят stokke(примерно) и то ще им отговаря на нуждите.
Много сме майките със Стоке, явно не  е толкова безполезна количка. Факта, че дори и трета употреба си държат цена, ме навежда на мисълта, че количката става. Колко полски/китайски колички могат да изгледат 3 деца и да се продадат за 1/3 от цената си?

# 298
Lucky,  как е количката? Успя ли вече да я разходиш? 🤗

# 299
Lucky,  как е количката? Успя ли вече да я разходиш? 🤗
Едно излизане само, още не мога да дам подробни отзиви. Само на 12 дни сме. Blush

Общи условия

Активация на акаунт