1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 907
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 135
Относно това че  държавата не е длъжна да ни гледа децата е точно така, но селд като се осигуряваме срещу болест и получаваме 80 % от заплатата когато не сме на работа с какаво е по-различно майчинството Rolling Eyes
нали когаро детенцето порасне и сме на работа като се разболее взимаме болнични и получаваме 80 %, според мен тук е абсолютно същото, моето дете е родено януари, казаха ми че ги взимат на 1г и 3 ,4 месеца, след последното ДТК и полио, само че групите се правят септември, така че реално не мога да го дам преди 1г и 8 месеца, пък в началото знаете докато свикнат трябва още да си вкъщи или като почме да боледува #Cussing out
Така че за мен това с процента си е съвсем справедливо
А за пенсионерите няма да коментирам че ме е срам, че живея в такава държава, но за съжаление те са около 2.5 - 3 милиона и няма откъде да се вземат толкова средства за увеличение, докато ние сме мнооого по-малко

Хайде да сперм да раждаме и да видим ще има ли държава без деца??? Дайте да се разберем ,глупости повече не искам да слушам от тоя тип! Децата СА държавата!!! И ако държавата не се грижи за тях ,значи не се грижи за СЕБЕ си.  Naughty

# 136
За да избегне стимулирането на раждаемостта при ромите аз предлагам след 2-ро или след 3-то дете майчинство само 1 година и то на МРЗ. В крайна сметка си мисля, че едно семейство, което реши да има повече от 2 деца, трябва или доста да е заможно и да може да си го позволи и без помощ от държавата или да разчита на помощите.

Една майка беше писала, че е работила в седмична детска градина и циганките си ги оставят там през седмицата, детето има покрив над главата си и топла храна, а те с помощите си гледат кефа, събота и неделя ги вземат и ги пратят да просят или да правят рекет на шофьорите под предлог, че им мият стъклата и в понеделник айде пак в градината за една седмица.

Това плюс разните му там бонуси за самотна майка и не знам още какви помощи от държата и ДЕТСКИ, които на мен примерно не се полагат, ами става си едно чудесно бюджетче, нали?

Освен това аз мисля, че държавата трябва да отнема родителските права на родители, които си оставят децата по кръстовищата да просят или да мият прозорци. Просто дете под 18-годишна възраст не трябва да работи, това си е жива експлоатация!

Някоя от мамите на близнаци в другата тема беше писала да се улесни процедурата по осиновяване на дете, защото в момента положението е кошмарно в тази насока, а има много жени и мъже, които благодарение на Чернобил нямат възможност да си имат собствени деца.

Също и процедурата инвитро смятам, че е крайно време да стане държавно задължение при жени с доказан стерилитет. Поне 2 опита да поема държавата. Ако не стане, оттук нататък семействата да инвестират, но 2 опита смятам, че трябва да се даде като шанс, имайки предвид, че при инвитро много рядко жената забременява от първия път.

Друго нещо да добявим newsm78

# 137
  • на кой му пука, майна
Клео, мисля, че твоите предложения са най-разумни, я вземи и ги формулирай в нова тема и да почваме да се подписваме отдолу
Мисля, че 3-те имена, града и годините са достатъчни, като ел.подписка, след като се наберат достатъчно подкрепящи, ще трябва да се принтира и занесе където трябва, а тук в тази тема можем да уточняваме подробностите около протеста и всичко останало  Peace

# 138

Не мога да разбера защо се смятат постоянно разходите за храна, дрехи и т.н. на децата? Да не би някой да очаква, че държавата трябва да покрие всички разходи на бебето/детето? Shocked

Тес, и аз това писах преди известно време, че д-вата не е длъжна да ни издържа децата, това си е наша грижа.Не можем да искаме сума за майчинство по-голяма от размера на заплатите на много хора, да не говорим за пенсионерите, които живеят с двойно по-малки суми от сегашното ни майчинство, а пък ми се струва, че са плащали малко повече данъци и осигуровки от нас.Някак не е справедливо.Така като гледам никоя от нас не го е закъсала толкова много, особено като чета какви суми получават на месец съпрузите на някои от вас.Особено една майка, не помня коя, дето беше писала, че със заплатата на мъжа и от 1300 лв не можели да се справят!Това си е направо подигравка с милиони българи!

Аз съм майката с мъжа с голямата заплата ... Ако съм поставила по някакъв начин точни суми не съм искала да се подиграя с жените - майки , напротив ! Явно не сте чели останалото . Моята позиция е , че каквото и да бъде решено , трябва да сме единни и да се държим една за друга , а не да се делим !!!!! Също съм на мнение , че всички жени сме равни , независимо от всичко и че трябва да си потърсим правата !
Също така дебело подчертах , че се занимаваме вече с кокошкарски интрижки !
Това е , изчерпих се тотално !

# 139
А, и още нещо, момичета, тъй като си избрахме деня на детето и все пак спора е точно че не ни стигат парите да си гледаме децата, мисля, че трябва всичко така да е написано, че да се търсят правата на децата, а не нашите собствени. Започнем ли да скандираме кой колко взима и какво образование има, смятайте каузата за загубена.

Та, трябва да се обединим около идеята ЗА ПРАВАТА НА ВСЯКО ДЕТЕ и за неговото добро. Просто смятам, че всяка фраза в исканията трябва да е написана така, че да изразява нашата загриженост за благополучието на децата ни. Срещу това политиците няма какво да кажат, защото ако ни играят контра си подписват оставката, както беше писала някоя от мамите Peace

А ако започнем да обсъждаме кой колко и какво е правил ви мето на държавата такива усти ще отворят и такива популистки глупости ще наговорят и на нас и на медиите, че свят ще ни се завие!
И най-важното ще ни забият в 6-та глуха и нищо няма да постигнем.

# 140
  • на кой му пука, майна
А, и още нещо, момичета, тъй като си избрахме деня на детето и все пак спора е точно че не ни стигат парите да си гледаме децата, мисля, че трябва всичко така да е написано, че да се търсят правата на децата, а не нашите собствени. Започнем ли да скандираме кой колко взима и какво образование има, смятайте каузата за загубена.

Та, трябва да се обединим около идеята ЗА ПРАВАТА НА ВСЯКО ДЕТЕ и за неговото добро. Просто смятам, че всяка фраза в исканията трябва да е написана така, че да изразява нашата загриженост за благополучието на децата ни. Срещу това политиците няма какво да кажат, защото ако ни играят контра си подписват оставката, както беше писала някоя от мамите Peace

А ако започнем да обсъждаме кой колко и какво е правил ви мето на държавата такива усти ще отворят и такива популистки глупости ще наговорят и на нас и на медиите, че свят ще ни се завие!
И най-важното ще ни забият в 6-та глуха и нищо няма да постигнем.

Точно така !  Peace

# 141
Също трябва да се подчертае дебело, че изчисленията за семейното подоходно облагане трябва да се смятат от брутната заплата на майката преди излизане в болничен по майчинство или в майчинство. А при мъжа, може би към момента да се смята и ако има промени да се преизчислява всичко.

# 142
   Хайде дайте предложение конкретно за сумите?Проучих че ако правим протест на 1 юни -ТРЯБВА ДА ПУСНЕМ МОЛБА ДО КМЕТА 10 ДНИ ПРЕДИ ТОВА!

# 143
  • на кой му пука, майна
   Хайде дайте предложение конкретно за сумите?Проучих че ако правим протест на 1 юни -ТРЯБВА ДА ПУСНЕМ МОЛБА ДО КМЕТА 10 ДНИ ПРЕДИ ТОВА!

Ми значи нищо няма да стане на 1 юни  Confused, защото днес сме 19, а не виждам как ще съберем ел.подписка за 1 ден  Rolling Eyes

# 144
10 дни, ако ги предупредим в понеделник мисля че няма да е късно
Кажете как да оформим темата и да помолим модераторите да я заковат
А иначе нека да изглежда като предложение, а пък за официално писмо да пишем и някакви аргументи, какво ще кажете?

# 145
  • на кой му пука, майна
То протеста може да се направи на 1 юни, а ел.подписката с исканията ни може да се връчи на Масларова и по-нататък, важното е някоя мама от София да отиде да пусне молбата за протест до кмета

Има ли такава мама, която ще се ангажира с това ?

Последна редакция: пт, 19 май 2006, 21:32 от DoniBoni

# 146
  • на кой му пука, майна
10 дни, ако ги предупредим в понеделник мисля че няма да е късно
Кажете как да оформим темата и да помолим модераторите да я заковат
А иначе нека да изглежда като предложение, а пък за официално писмо да пишем и някакви аргументи, какво ще кажете?

Клео, трябва да го напишеш точно и ясно и всеки, който е съгласен в следващ постинг да впише 3-те си имена, града и възраста /дали това ще е достатъчно  newsm78/
За да може после да се принтира и това е. И да няма излишни коментари в тази тема, само който е съгласен да впише имената и т.н

И също така темата да се копира във всичките подфоруми, за да се види от всички потребители  Peace

# 147
ок, като легне малкия се заемам

# 148
  • на кой му пука, майна
ок, като легне малкия се заемам

Първо я направи тук за да видим как изглежда и после в нова тема, за да не се редактира излишно

# 149
  • Пловдив
Момичета, съгласна съм, че майка на близнаци не би трябвало да взима колкото майка на едно дете, но какво да правим ние, майките на породени деца? Като изключим разходите за дрехи, останалите разходи за второ дете не са по-малки. Затова подкрепям идеята парите за детето да са отделни от тези за майката!

Знам, че на майките на близнаците им е много трудно, знам че и на майките с породени деца им е монго трудо. А каква е разликата за разходите от другите майки с две деца? Нима по-големите деца нямат разходи? Или са им по-малки отколкото на бебетата? И извинете ме, но не смятам, че е справедливо на една майка на близнаци да дават двойно повече пари отколкото на една майка с четири деца например. Това, че не са две бебата наведнъж не означава, че не ядат, че не се обличат, че нямат никакви други плащания.

Общи условия

Активация на акаунт