1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 184
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 1 380
Ине, Хриси изнамерих в нета запис на предаването на "Тази сутрин" от 01/06 о БТВ. Адреса е [b=http://www.neterra.net/]http://www.neterra.net/[/b] след проста регистрация там има архив на предеванията
Платено е, салай, пробвала съм Tired

# 1 381
Не е или поне аз по отдавна имам регистрация там и еи сега изгледах материала. Даже така гледам "Такъв е живота". Ако се окаже платено на лични ще дам парола и т.н да се логнете с моя акаунт

# 1 382
Не е или поне аз по отдавна имам регистрация там и еи сега изгледах материала. Даже така гледам "Такъв е живота". Ако се окаже платено на лични ще дам парола и т.н да се логнете с моя акаунт
Aз искам, моля ,моля моооляяяяяяя Praynig Praynig

# 1 383
  • София
Ине, Хриси изнамерих в нета запис на предаването на "Тази сутрин" от 01/06 о БТВ. Адреса е [b=http://www.neterra.net/]http://www.neterra.net/[/b] след проста регистрация там има архив на предеванията
Платено е, салай, пробвала съм Tired
Аз се регистрирах и гледам без проблем.

# 1 384
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
И аз гледам от там, малко ми прекъсва, но то е от нета.

# 1 385
Ине, Хриси изнамерих в нета запис на предаването на "Тази сутрин" от 01/06 о БТВ. Адреса е http://www.neterra.net след проста регистрация там има архив на предеванията

На мен пък ми излизат йероглифи и не мога да се ориентирам кое къде е. Салайче, да линк към видеото.

# 1 386
Аз го имам на видеокасета, мъжо ме е записал Mr. Green
Biboshka -  бъркаш здравните и социалните осигуровки, това което си ти давали като безработна и сега е така, аз затова казах че не може да си получавал обезщетение за безработица без преди това да си бил осигурен. Обезщетение за отглеждане на дете се получава, ако си била осигурена 6 месеца за социалните рискове. Здравните осигуровки са отделно, нищо че и те се събираха от НОИ, при тях ако не плащаш 3 месеца си губиш здравните права

# 1 387
http://neterra.net/index.html?mergeframes=1&link=btv_online.html
не става с директен линк понеже е на темплейти, сайта.
иначе като се логнеш от лявата страна има меню избираш последното отваря му се подменю оттам втората опция. отварят се записаните предавания. Тази сутрин е 6-та отзад напред. Там вече поне би могла да разчиташ цифрите. Вие с Христи сте някаъде към 8.45. Дано да е ясно както го написах

# 1 388
  • София
Относно държавните служители - много ви моля недейте да нападате други социални групи.Такова нещо за 20 брутни заплати няма, относно осигуровките, които се поемат от Държавата, вие знаете ли какви заплати взимат държавните служители Rolling Eyes, просто смешни, ако ги накрат да си плащат и осигуровките сами ще трябва да им ги увеличат и парите за това пак ще дойдат от бюджета, парите им за дрехи са 150 лв за цялата година

Съжалявам, че явно не съм го написала много добре и не съм била разбрана съвсем точно. Не съм говорила за обикновените хора на държавна работа и с ниски заплати (те и не ползват тези привилегии, а си плащат всичко), а за тези със статут на "Държавен служител". Преди да напиша това съм го проверила. А "Държавен служител" на най-ниско ниво в министерство или агенция получава около 1000 лв. заплата.

# 1 389
Относно държавните служители - много ви моля недейте да нападате други социални групи.Такова нещо за 20 брутни заплати няма, относно осигуровките, които се поемат от Държавата, вие знаете ли какви заплати взимат държавните служители Rolling Eyes, просто смешни, ако ги накрат да си плащат и осигуровките сами ще трябва да им ги увеличат и парите за това пак ще дойдат от бюджета, парите им за дрехи са 150 лв за цялата година

Съжалявам, че явно не съм го написала много добре и не съм била разбрана съвсем точно. Не съм говорила за обикновените хора на държавна работа и с ниски заплати (те и не ползват тези привилегии, а си плащат всичко), а за тези със статут на "Държавен служител". Преди да напиша това съм го проверила. А "Държавен служител" на най-ниско ниво в министерство или агенция получава около 1000 лв. заплата.

Е, извинявай, но познавам държавни служители от най-ниско ниво в агенция и заплатите им далеч не са толкова високи.

# 1 390
Извинявай мила, ама какво означава обикновените хора - всички служители на държавни органи като Министерства и агенции са "държавни служители" и искам да ти кажа,че дори директор на дирекция не взима 1000лв, не знам кой те е излъгал, но аз миналата година бях държавен служител и заплатата ми беше 280лв

# 1 391
Клео, мерси, сега май ми просветна по-добре, макар че всички тия неща като цяло са ми много мътни...

Ине, да не би да ти излизат йерогифи, защото браузера ти не разчита кирилицата точно на тази страница? Ако си с ИЕ, пробвай горе от view, подменю encoding и там cуrillic(windows). На другите не знам как става.

# 1 392
С Мозила е по същия начин

# 1 393
ПРИВЕТ МАМИ! newsm51

Да се включа и аз, че само чета и все не ми остава време да напиша какво мисля.

1. Незнам доколко ще ни държи ентусиазма всички (казвам всички, защото съм с темата от началото нищо, че не съм се изказвала, а и на протеста бяхме с малчо нищо че не сме се обадили че сме там  Embarassed). Не бива да се отказваме не за друго, а защото ако си мислим, че на местно ниво (считай България) не са ни взели "насериозно" и всичко да речем са голи обещания. Има резон да се замислим за Европа-та. Веднага уточнявам какво имам предвид. Сега всичко е така както го каже ЕС. И ако (дай боже) направим така, че да ни отразят от западните медии, нали се сещате какъв ще е резултата. В България в момента се наливат безумни пари по какви ли не програми, субсидии, фондации и какво ли още не, а на фона на демографската ни криза МАЙКИ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ !  argue
Как ли ще им прозвучи а???????? Ще им нашокат канчето на тия в парламента. Та аз си мисля да направим нещо като поредица. Имаме искания и докато не се вземат сериозни мерки те да се разгледат на нужното ниво да се събираме на всяко първо число (да им започва "подходящо" месеца на господата от народното събрание) по вече отиграния сценарий и съм сигурна, не убедена съм, че всеки път все повече и повече майки ще идват. Първо защото сега не всички знаеха за съществуването на този протест, второ защото по-отрано всеки ще си направи сметката да се освободи от ангажименти и трето от уста на уста и от ентусиазъм на ентусиазъм, ако сме сериозни и последователни нещата могат да придобият мащаба на който всички се надявахме, но уви не постигнахме. Единственото което си мисля, че трябва да променим е продължителността. Защото колкото и да сме нахъсани и най-свободния си има работа идва за по час два и заминава по задачи и така със сигурност доста майчета са посетили протеста, но по различно време. А на нас за ефект ни трябва "концентрация".

2  Откъде пари, хайде не на нас тия, както и да го сметнеш и на най-ниската заплата да си се осигурявал (разбира се стига да си се осигурявал) за целия си трудов стаж си си изплатил парите които взимаш, че и надплатил. Ами парите които и мъжете ни внасят..........ами парите от ЕС те къде отиват ами да ги поразпределят леко. И вълка сит и агнето цяло.

3  Ако тази държава държи на нацията си ще инвестира в децата, в поколението което тепърва расте и се ражда. Какво е в болшинство поколението което идва (е не болшинство но почти половината). Деца се раждат и растат в мизерия. Не ходят на училище. Неграмотни, необразовани. Кражбата им е един от основните поминъци. Нищо против това съсловие, но това ли е бъдещето което очаква страната ни. И защо е така, защото образованата и мислеща майка която държи и децата и да са такива "изчаква" по-добра финансова политика от държавата. Елементарно господа управляващи мислите за децата=мислите за бъдещето. Вдигнете детските и майчинството=повече грамотни и отговорни БЪЛГАРЧЕТА ще се раждат. Раждат се повече родолюбиви а не нехайни граждани=просперираща и развиваща се държава. С две думи стъпвайте по мазолите смело. Никой няма да даде докато не му се поиска.

4  Но не на последно място. Не трябвало циганките да раждат деца за да не взимат помощите. Ами не им ги давайте тия помощи във вид на пари давайте купони и във някакъв склад или магазин или борса. Те ти купон за памперс= на ти памперс. Те ти купон за БЕБЕШКА храна= на ти бебешка храна. Ще раждат ли ако така стоят нещата? Май не.   smile3513

Какъв е извода трябва да се работи не да се говори, трябва да се мисли преди да се говори и трябва да се действа след като се говори.
Сори, че стана дълго надявам се не съм ви отегчила и още повече се надявам да не се отказвате. С вас съм нищо, че не ми остава време да пиша. Чета.

П.П. И аз не знаех за парите които е дала Инето, ако бях разбрала щях да се включа. Съжалявам за което. Затова пък виртуални благодарности на Инето за щедростта към общата кауза.

# 1 394
  • на кой му пука, майна
deed, много ти благодаря за окуражителните думи.
Момичета, смятам че най- важното преди всякакви  изяви в медиите е да сме много добре подготвени по исканията ни
Прочетох законопроекта на Христина Христова - 90 % от заплатата за 1-та година, минимум 160 лв, за 2-та година остават 160 лв.
Според мен на срешата с нея трябва да се отстоява позицията че ние искаме % от дохода и през 2-те години, като през 2-та той ще е по-нисък. Съгласни ли сте?
Относно законопроекта на Хасан Адемов за съжаление както taigi каза няма го качен на сайта на парламента  Rolling Eyes
Боряна - относно камерата мисля че просто трябва да забравиш че те снимат , все едно си говориш с някоя от нас, другото важно е да нямаш "тикове" като например да си въртиш пръстен, да се пипаш по косата, да си бъркаш в джобовете, да потропваш с крак и всякакви такива.И също това което ние направихме - да се подготвиш за евентуалните въпроси Heart Eyes

Мисля, че трябва да устояваме сегашните си позиции без да се подаваме на манипулации.
Както сме го написали в писмото, майчинство се удържа и от мъжете значи искаме % от дохода и на двамата родители и минимум 250лв. Нека неотстъпваме, моля ви !

Иначе ще се разцепим на "за" и "против", сигурна съм

Ако се приеме този законопроект пак оставаме на същото дередже, повечето майки ще взимат малко над 160лв, ако една жена е работила за 180лв, 90% колко са ? Ще стигат ли за покриване на нуждите на детето и майката, пак си го мислят закона в тяхна полза, а не в наша  #Cussing out   

Последна редакция: сб, 03 юни 2006, 10:00 от doniboni

Общи условия

Активация на акаунт