1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 700
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 300
Децата са най-хубавото и не трябва да забравят управляващите,че те са и НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО на България .Мился, че трябва и на това да се наблегне в декларацията.
пуснахте ли подписката?

# 301
  • Düsseldorf
Привет и от мен!
Тъкмо се бях ентусиазирала, аз преди малко изобщо видях темата де... и вече май сте се отказали. Вярно е, че за такова събитие си трябва малко повече време, но идеята всяка от нас да разпечата и разлепи из квартала си инфо за събитието може да е доста ефективна.. Защото първи юни е много подходяща дата, във всеки друг ден съобщението за протест щ се изгуби между другите новини... Една седмица не е и чак толкова малко време. Само че според мен вече е безсмислено да се отварят нови спорове, тъкмо имаше обединение около едни искания и мисля, че е добре те да останат. Даже може авторката да пусне нова тема, в която да тече подписка и да се обсъждат само организационни неща, без повече поправки по текста, иначе до последния ден ще има нови предложения и спорове.
Когато се разпрати по медиите отвореното писмо ще има отзвук, дори да не се съберат много на брой майки пред парламента. А и подписката може да си тече и да се актуализира и след това....
Аз съм ЗА и да не отлагаме!

# 302
Момичета, предлагам все пак да отложим протеста, разберете че като си изгърмим веднъж патроните няма да имаме 2-ри шанс, нека да изпипаме нещата и да съберем достатъчно поддръжници на идеята, ако толкова дъ6ржите датата да е символична, може да го отложим за 15-ти септември
JEDNA, не си права за обезщетенията - значи първо трябва да гледаш не заплатите на родителите, а осигурителния им доход, тоест не колко им дават , а на колко ги осигуряват, което те уверявам че въобще не е същото.
Освен това за какво МРЗ говориш, написала съм МРЗ за неосигурените и то за 2-те години, а те в момента получават 100 лв и то само за 1, мисля че имат доста голям интерес.
Понеже не всички са запознати с материята и знаят сегашното положение, точно заради това смятам че трчбва да се направи всичко много добре - какво е положението сега по групи и какво искаме ние, колко голямо е увеличението, колко горе долу средства от бюджета ще са ни необходими.
Мисля че мога да го направя (за тези които не са разбрали съм икономист по професия), но разберете ме и аз съм с бебе, в момента реве докато пиша Cry единственото ми свободно време е по нощите когато той спи

# 303
Момичета, нека пуснем нова тема, в която да сложим сегашния вариант на писмото, както и всички предложения до момента.  Нека там да изчистим нещата, да обмислим и направим добре текстовете, да съберем конкретни предложения, а после разпечатването и подписването е лесно.
Всъщност, целта нали е преди да направят промяна в социалната политика, ние да се намесим и да дадем мнения и предложения в качеството си на настоящи и бъдещи майки. Хората, които изготвят промените по тази политика, може да не гледат деца в момента и затова да не знаят къде срещаме трудности ние, какви са ни проблемите, как може да се решат и т.н. Според мен, те просто разпределят един бюджет, това е. Смятам, че ако им предложим конкретни решения, ще имаме успех.
Аз например имам конкретни идеи как може да се реши проблема с малкото детски площадки, паркове и градинки, както и проблема с недостатъчните детски ясли и градини. И за надомната работа, както вече споделих по-горе.

# 304
Здравейте мили дами, реших да отсрамя бременните и да се включа в дискусията.
Поздрвявавам ви за инициативата. Когато прочетох темата за протестта реших, че е крайно време да се регистрирам в сайта и да ви подкрепя. Винаги много съм се дразнила от мизерните пари, които дават като детски добавки и майчинство. Това е подигравка с нас и децата ни. Всяка нощ се питам как ще си гледам детенцето с тези нищожни пари!
Подкрепям исканията ви, само че според мен трябва да искаме по-голяма сума за детските надбавки, защото според мен децата са най-важните, а тези пари са именно за тях, за тяхното отглеждане.
Например: около 150 лв за деца на осигуряващи се майки и по 50 лв. за тези на неосигуряващите се.
Имам и друго предложение, а защо не разпространим идеята и сред другите сайтове, като Биберон, Зачатие, предполагам че там също ще има поддръжници на идеята?
Тъй като се притеснявате че, няма много време до 01.06, а това според мен е най-добрия избор на дата за протест, както беше предложено да се съсредоточим само около исканията на няколко точки, например за най-важните: детски и майчинство.
Съжалявам само, че не мога да бъда активна участничка, защото съм с рисково бременност и през повечето време съм в легнало положение, рядко излизам, но ще се подпиша с две ръце под крайния вариант, какъвто и да е той, защото важното е най-накрая да се повдигне въпроса и някой да ни обърне внимание. Каквото и да стане трябва да се борим до край, да не се примиряваме и отказваме.
 Мале увлякох се и доста изписах, извинявам се, но се развълнувах...

# 305
  • Ботевград
Браво, не трябва да се отказваме, а да сме активни!!! Hug
 Kadravelka , желая ти лека бременност, дано нямаш проблеми!

Дайте да пуснем подписка, да видим колко сме, да се преброиме поне ... ?

# 306
  • на кой му пука, майна
Браво, не трябва да се отказваме, а да сме активни!!! Hug
 Kadravelka , желая ти лека бременност, дано нямаш проблеми!

Дайте да пуснем подписка, да видим колко сме, да се преброиме поне ... ?

Пуснах анкета, която да отрази само присъствие, поне да видим има ли смисъл да правим протест или не  Grinning

# 307
Момичета, пуснете препратки и в другите подфоруми! Не съм майка, но искам да дойда... Случайно намерих темата

# 308
Момичета, пуснете препратки и в другите подфоруми! Не съм майка, но искам да дойда... Случайно намерих темата

Аз не знам как  Embarassed
Doniboni, справяш се чудесно. Моля те, пусни препратки и в другите подфоруми.

# 309
  • на кой му пука, майна

Страх ме е да не ме скастрят модераторите  Blush, ама ще пусна  Mr. Green

# 310

Ами, питай ги първо - ако искаш? но смятам, че ще бъде хубаво да има препратки в основните подфоруми!

# 311
  • на кой му пука, майна

Ами, питай ги първо - ако искаш? но смятам, че ще бъде хубаво да има препратки в основните подфоруми!

Аз вече пуснах, преди да питам, моля за извинение модераторите, ако смятат нека изтрият темите  Blush

# 312

doniboni, пусни и в Клюкарник. Там като че ли има най-голяма посещаемост Simple Smile

# 313
  • на кой му пука, майна

doniboni, пусни и в Клюкарник. Там като че ли има най-голяма посещаемост Simple Smile

Пуснах  Simple Smile

# 314
300 лв на дете никога няма да ни дадат Rolling Eyes

Боже, те и 100 няма да дадат. Вие 4увате ли се. 250лв. на дете. Ми те тия циганки с по 5-6 деца ще пеят и ще ги раждат бе. Не трябва да е на дете. Осъзнайте се. Май4инството ни трябва да е високо. 90% от заплатата преди да излезеш в болнични. А за неосигурените, някаква малко по-ниска сума. Абсолютно е невъзможно да се съгласят да дават на циганите/да ме извинят/, ромите до 18тата година на безкрайно многото им деца по 250 лв. на дете. Представяте ли си 5 по 250. Това са 1250 лв. Абсолютно загубена кауза. Искайте да са високи май4инските за до 4 деца , родени и гледани в семейството, а не дадено в дом. Детските никога няма да ги направят високи докато е се реши проблема с децата на ромите, които ходят боси и голи и просят, а родителите им прибират детските да ги изпият в първата кръ4ма.
  Реших да добавя 4е изцяло съм ЗА идеята. Инициативата е страхотна и ме е яд 4е съм дале4 и няма да мога да дойда, но мили моми4ета нека да бъдем реалисти и да искаме неща които могат да ни се дадат. Ако направят май4инството 90 % от заплатата ми на секундата си правя второ дете. Основния проблем е в това 4е ще ни спаднат рязко доходите и не мога да си го позволя с кредита и пр.Детските може да не са толкова високи , защото ще съм се върнала на работа и ще се справяме. Успех на инициативата.  bouquet

Последна редакция: вт, 23 май 2006, 19:04 от Jeni_Madj

Общи условия

Активация на акаунт