1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 828
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 225
Кремена, засега още няма направена електронна подписка, предстои да се направи

Ще уточним допълнително къде ще се съберем пловдивчанки, ако има силна група, разбира се Laughing

# 226
Аз ще доведа  поне три нефорумски мами.Всеки ако доведе по някой сьс сигурност ще подсилим групата.

# 227
Koala, текста е станал супер, но си пропуснала отнемаенто на родителските права.
Относно еднократната помощ не смятам че трябва да се увеличава, защото е ясно пак кой ще се облагодетелства Crossing ArmsАко увеличат майчинството и детските смятам, че тази помощ няма чак такова значение.
Дали да не пускаме подписката вече?
Premaman, ти за кои медии можеш да помогнеш?
А мамите от провинцията, ако можете да се организирате ще е супер Peace

# 228
Да, Коала, това за отнемането на родителските права според мен също е важно, не днам от кой град си, но тук в София е кошмар по кръстовищата, всеки те рекетира и ако не дадеш пари ти удрят по стъклото или пък го цапат умишлено! Говоря за деца в невръстна възраст!!!
И си пропуснала уточнението какво точно да се промени при асистираните репродуктивни методи, а именно
6. Да се изработи адекватна здравна стратегия по отношение на различните асистирани репродуктивни методи за лечение, а именно:
- Право на безплатно лечение;
- Право на два опита за Инвитро.

Ако не пишем какво да се промени, нищо няма да променят.

Аз съм съгласна с ДониБони, 50 лв детски ми се вижда реалистично, ако не одобрят, тогава сами ще ни дадат по 30-40 bowuu

И също смятам, че след 2-ро раждане трбява държавата да спре плащането на майчинскии помощи на неосигурените. Който от българите воже да си го позволи и иска - значи може!!! Аз ако се навия за трето няма да е защото разчитам на държавата да ми помага, а защото имам възможност да гледам още 1!

# 229
  • София
добре а искам  да питам защо никъде не се споменава за майки-студентки. Защото аз съм неосигурена, защото не съм работила по простата причина че от у-ще хоп в университета. Кога да си натрупам стаж и осигуровки? От многодетните циганки няма ни една дето да учи... незнам дали ми схващате мисълта? познавам и други като мен.

# 230
  • Габрово
И също смятам, че след 2-ро раждане трбява държавата да спре плащането на майчинскии помощи на неосигурените. Който от българите воже да си го позволи и иска - значи може!!! Аз ако се навия за трето няма да е защото разчитам на държавата да ми помага, а защото имам възможност да гледам още 1!

Моля ви, нека бъде след трето раждане! Има и случаи на трета бременност, която е непланирана, но жената не иска да прави аборт. Или е късно (познавам такава жена). Освен това, за да се увеличи българското население, родителите трябва не само да се възпроизвеждат,раждайки по две деца, а да родят поне с едно дете повече.

# 231
Клео и Мишленце, това с отнемането на родителските права е доста сериозна материя. Не съм убедена, че ние сме тези, които трябва да съдим - има си съд и Агенция за закрила на детето. Това, че има такъв проблем, означава, че някоя институция не си е свършила работата. Ако ние, майките, настояваме за отнемане на родителски права, ще изглеждаме доста крайни и ще "олекнем" в очите на всички.

Мисля, че нашият протест трябва да касае проблемите на майчинството и детските надбавки, нали това се опитваме да направим - тяхното увеличение.

За трето, четвърто и т.н. раждане писах, че ми се струва направо дискриминационно, пък и не можем да диктуваме на неосигурените и ромите да раждат или не. Нека има все пак минимална сума и за тях. В крайна сметка за всички е ясно, че с МРЗ трудно се гледа дете, който си ги ражда, си е направил сметката. Не забравяйте, че има и българки, които предпочитат да раждат и гледат деца, а когато си трайно безработен и живееш в регион с 90% безработица, сигурно това е един от начините да имаш някакъв доход изобщо.

Извинявам се, че съм пропуснала въпросите за лечението и инвитрото. Ще ги допълня  в следващия постинг.

Момичета, нека не губим главната цел от погледа си. Разбира се, че са възможни различни варианти - колкото хора, толкова искания ще има. Ако отстоим най-главните си, финансовите си искания, ще сме победители.

# 232
добре а искам  да питам защо никъде не се споменава за майки-студентки. Защото аз съм неосигурена, защото не съм работила по простата причина че от у-ще хоп в университета. Кога да си натрупам стаж и осигуровки? От многодетните циганки няма ни една дето да учи... незнам дали ми схващате мисълта? познавам и други като мен.
Прочети пак точка едно

# 233
ОК, аз се съгласих с теб, Коала Peace

А за 50-те лева детски?  Нека поискаме повече, за да има какво да отрежат и пак да си постигнем своето bowuu

Последна редакция: сб, 20 май 2006, 21:55 от mishlentze

# 234
Ето и финалните изречения

ДО
Г-ЖА ЕМИЛИЯ МАСЛАРОВА,
МИНИСТЪР НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НА ВНИМАНИЕТО НА ДЕПУТАТИТЕ
ОТ ЧЕТИРИДЕСЕТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

О Т В О Р Е Н О   П И С М О
ОТ "ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" ,
София, тук трябва да има адрес и телефон,
ОТ НАСТОЯЩИТЕ И БЪДЕЩИТЕ МАЙКИ НА БЪЛГАРИЯ

София, дата .........

Уважаема госпожо Масларова,

Ние, настоящите и бъдещите майки на България, изразяваме несъгласието си с наскоро обявеното намерение за промяна на социалната политика на правителството по отношение на жените, които излизат в отпуск за отглеждане на дете.

Считаме, че сегашното майчинство от 160 лв. е крайно недостатъчно на фона ежедневно поскъпващия живот в страната. Освен това считаме, че отпускането на детски надбавки въз основа на семейния доход е дискриминационно и недемократично.

Споделяме напълно усилията на правителството за насърчаване на раждаемостта в Република България и преодоляване на демографския срив.  Категорични сме, че това може да се постигне чрез:

1. Увеличаване  на обезщетението за отглеждане на дете както следва:

1.1. За първата година на майчинството - 80 % от семейния доход за последната година преди раждането, разделен на 2, но минимум 250 лв;
1.2. За втората година - 50 % от семейния доход за последната година преди раждането, разделен на 2, но минимум 200 лв;
1.3. За неосигурените майки- минимална работна заплата за двете години на платеното майчинство;
1.4. За самотни майки - 100 % от дохода за последната година преди раждането или минимум 300 лв.,  като се изработят ясни критерии за разграничаване на живеещите на семейни начала от самотните майки;
1.5. За студентките - минимална работна заплата плюс стипендия за майчинство от 50лв.;
1.6. При раждане на  близнаци, тризнаци и т.н. - обезщетението, предвидено по-горе, умножено по броя на едновременно родените деца;

2. Увеличаване на детските надбавки -  50 лв. за всички деца, независимо от доходите на родителите.

3. Въвеждане на семейно подоходно облагане.

4. Улесняване  процедурата по осиновяване.

5. Изработване на адекватна здравна стратегия за лечение на безплодието и за различните асистирани репродуктивни методи, като се осигурят безплатно лечение на бездетните семейства и/или/ два безплатни опита за инвитро.
6. Увеличаване броя на детските градини и ясли, които са крайно недостатъчни.

7. Да се направят повече детски площадки, градини и паркове и да спре превръщането на малкото останали такива в паркинги, бензиностанции и т.н.

Настояваме  сумите за обезщетение по майчинство и детските надбавки да бъдат ежегодно индексирани съобразно инфлацията, така както се прави с доходите на държавните служители и пенсионерите.

Госпожо министър, господа депутати,

вярваме, че вашата основна мисия е добруването и спокойното бъдеще на хората в страната ни. Децата на България са утрешните й граждани. Нека животът им бъде достоен!

Следват подписи /подписка/

Янче, и за майки студентки се споменава, виж точка 1.5. Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 май 2006, 21:57 от koala

# 235
момичета това е:
Политика за насърчаване на раждаемостта и закрила на детето

   Да се увеличат безщетението за отглеждане  на дете и детските надбавки, а именно
За 1-та година - 80 % от семейния доход разделен на 2, но минимум 250 лв
За 2-та година - 50 % от семейния доход разделен на 2, но минимум 200 лв
За неосигурените - МРЗ и за 2-те години
За самотните майки - 100 % от дохода или 300 лв като се изработят ясни критерии за разграничаване на живеешите на семейни начала от самотните майки
За студентите - МРЗ, както за другите неосигурени плюс стипендия за майчинство 50лв.
За близнаци, тризнаци и т.н. - обезщетението предвидено по-горе умножено по броя на децата
За детските - 30 лв за всички, независимо от доходите
   Да се увеличи броя на детските градини и ясли, които са крайно недостатъчни
   Да се направят повече детски площадки, градини и паркове и да спре превръщането на малкото останали такива в паркинги бензиностанции и т.н.
   Да се улесни процедурата по осиновяване
   Да се отнемат права на родители, които използват децата си или са и оставили за оглеждане и не ги потърсят в разумен срок
   Да се ограничат помощите за неосигурени майки, които раждат деца единствено с цел получаване на помощи и експлоатация на децата
   Да се въведе семейно подоходно облагане
   Да се изработи адекватна здравна стратегия по отношение на различните асистирани репродуктивни методи за лечение

Пишете забележки и предложения, аз ще мога да пиша чак следобяд

искам само да кажа, че трябва да се подчертае това МРЗ+стипендия за майчинство, защото имено сега трябва да избира майката студентка дали иска социални помощи или стипендия...и тъй-като помощите са повече все пак, почти всички прекъсват...но пък по правилник ако са прекъснали нямат право на каквато и да е стипендия...та, трябва да се види това как да се оформи със стипендията по време на прекъсване.

# 236
Само нещо ме притеснява - вече не ни ли облагат семейно подоходно? Нали ни връщат парички от данъчното?

Моля, някоя майка счетоводител или адвокат да ме светне, та да го променим в текста Praynig

# 237

ДО
Г-ЖА ЕМИЛИЯ МАСЛАРОВА,
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

София, дата .........

Ние, настоящите и бъдещите майки на България, изразяваме несъгласието си с наскоро обявеното намерение за промяна на социалната политика на правителството по отношение на жените, които излизат в отпуск за отглеждане на дете.

Считаме, че сегашното майчинство от 160 лв. е крайно недостатъчно на фона ежедневно поскъпващия живот в страната. Освен това считаме, че отпускането на детски надбавки въз основа на семейния доход е дискриминационно и недемократично.

Споделяме напълно усилията на правителството за насърчаване на раждаемостта в Република България и преодоляване на демографския срив.  Категорични сме, че това може да се постигне чрез:

1.1. За първата година на майчинството - 80 % от семейния доход за последната година преди раждането, разделен на 2, но минимум 250 лв;
1.2. За втората година - 50 % от семейния доход за последната година преди раждането, разделен на 2, но минимум 200 лв;
1.3. За неосигурените майки- минимална работна заплата за двете години на платеното майчинство;
1.4. За самотни майки - 100 % от дохода за последната година преди раждането или минимум 300 лв.,  като се изработят ясни критерии за разграничаване на живеещите на семейни начала от самотните майки;
1.5. За студентките - минимална работна заплата плюс стипендия за майчинство от 50лв.;
1.6. При раждане на  близнаци, тризнаци и т.н. - обезщетението, предвидено по-горе, умножено по броя на едновременно родените деца;

2. Увеличаване на детските надбавки -  50 лв. за всички деца, независимо от доходите на родителите.

5. Изработване на адекватна здравна стратегия за лечение на безплодието и за различните асистирани репродуктивни методи, като се осигурят безплатно лечение на бездетните семейства и/или/ два безплатни опита за инвитро.

7. Да се направят повече детски площадки, градини и паркове и да спре превръщането на малкото останали такива в паркинги, бензиностанции и т.н.

Настояваме  сумите за обезщетение по майчинство и детските надбавки да бъдат ежегодно индексирани съобразно инфлацията, така както се прави с доходите на държавните служители и пенсионерите.

вярваме, че вашата основна мисия е добруването и спокойното бъдеще на хората в страната ни. Децата на България са утрешните й граждани. Нека животът им бъде достоен!

Янче, и за майки студентки се споменава, виж точка 1.5. Simple Smile

5. Изработване на адекватна здравна стратегия за лечение на безплодието и за различните асистирани репродуктивни методи, като се осигурят безплатно лечение на бездетните семейства и право на две платени от държавата процедури инвитро на всяко семейство, при което лечението е било безуспешно.

Смятам, че това е важно в крайна сметка. Инвитрото се прави, когато вече всичко друго е опитано и не е имало успех.

За платените от държавата процедури инвитро ме поправиха току-що в сайта за проблемно забременяване Embarassed

Последна редакция: сб, 20 май 2006, 22:08 от mishlentze

# 238

ДО
Г-ЖА ЕМИЛИЯ МАСЛАРОВА,
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

София, дата .........

5. Изработване на адекватна здравна стратегия за лечение на безплодието и за различните асистирани репродуктивни методи, като се осигурят безплатно лечение на бездетните семейства и право на два безплатни опита за инвитро на всяко семейство, при което лечението е било безуспешно .

ОК

# 239
Само нещо ме притеснява - вече не ни ли облагат семейно подоходно? Нали ни връщат парички от данъчното?

Моля, някоя майка счетоводител или адвокат да ме светне, та да го променим в текста Praynig
Нека да е разширяване или въвеждане на следващ етап на семейното подоходно облагане, защото това в момента не е точно семейно подоходно облагане а някаква пълна глупост #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт