1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 674
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 330
                                                                                                                           До
                                                                                                               Кмета на гр.София

МОЛБА

Г-н  Кмет, от името на сдружение "Зачатие" и бъдещите и настоящи майки в България, Ви молим на 1 юни "Ден на детето" да ни бъде разрешен организиран мирен протест на площад "Народно събрание". Той да бъде с начален час 9:00 и край 11:00 часа.
        Надяваме се молбата ни да бъде уважена, за да изразим свободно и съобразно правилата, недоволството относно ниската сума на майчинството и детските надбавки.
        Предложенията ни ще бъдат предоставени под формата на отворено писмо, пред Министър Масларова и Министър- председателя г-н Станишев, придружено с подписка.

Благодарим Ви за вниманието.

Отговорник:........................................................
                                                      тел. за контакти:............................................
             Това е молбата Ине ще я пуснеш ли?до 29 има време де.Но се разберете да няма на зад

Последна редакция: ср, 24 май 2006, 16:57 от JEDNA

# 331
Сори, че се намесвам, но чак днес открих случайно темата... Искате хем повече пари, хем 2 години да се плащат, хем увеличение на детските.... Нали не мислите, че ще има ефект? Би било събитие ако въобще направят нещо и за 6 месеца, а вие искате 2 години. Да добавя и факта, че 250 лв е малко под средната работна заплата в страната - тоест вие искате да си осигурите доход, доста по-висок отколкото доста от вас сега получават като работят само защото сте майки. Странно разсъждение....
Знам, че моето изказване няма да ви се понрави и да кажа, че не целя конфронтация с никой от вас - призовавам ви да бъдете реалисти. И с 5 лв да се вдигнат детските ще се натрупа голям дефицит в бюджета, а вие искате увеличение в пъти. Дано успеете! Ще се подпиша за да ви подкрепя, макар и вашата обща теза да не съвпада с моето мнение по въпроса. И още - явно никоя от вас не се е върнала на работа преди навършването на 2 години на детето си и затова не е повдигнат въпроса да се премахне безумието майчинството да е 1/2 ако майката се е върнала на работа и детето не посещава детско заведение. Дано не е късно да го допишете ако сте съгласни.

# 332
   Ако това е крайния вариант да го печатим и да почваме да събираме подписи.Трите имена години и град

# 333
  • на кой му пука, майна
Ger4o, 250лв. е сума която след влизането в Е.С ще е жълти стотиники, повярвай ми
А ти смяташ ли, че може да се гледа дете с 18лв на месец ?  Rolling Eyes

Разбрах, че г-жа Масларова обмисляла да направи така, че майките, които решат да се върнат на работа след 1-вата година на детето да си получават и заплатата и майчинството  Grinning, някой занае ли дали е вярно ?

# 334
  • на кой му пука, майна
Някой знае ли как се прави ел. подписка ?

# 335

Разбрах, че г-жа Масларова обмисляла да направи така, че майките, които решат да се върнат на работа след 1-вата година на детето да си получават и заплатата и майчинството  Grinning, някой занае ли дали е вярно ?

"160 лева над заплатата си ще получават майките, които се върнат на работа след като децата им навършат 200 дни. Това съобщи в Разград социалният министър Емилия Масларова.
Минималната заплата ще се отпуска, докато детето навърши две години.
Законопроектът предстои да бъде внесен в парламента до края на месеца, обясни председателят на социалната комисия д-р Хасан Адемов.
Инициативата е на депутати от управляващата коалиция. По този начин майките няма да губят професионална квалификация, минималната заплата ще бъдат задължени да дават на бавачка, наета от рисковия контингент на пазара на труда – жени в предпенсионна възраст или на член от семейството.
Няма да бъде необходимо отпускане на допълнителни средства от бюджета, увериха Масларова и Адемов. Ако бъде одобрен от парламента, законът ще влезе в сила в началото на 2007 г. "
Информацията е от "Еcon.bg"

# 336
  • Пловдив
уважаеми Гер4о, върнала съм се на работа официално веднага след изтичане на трите месеца, а неофициално съм работила през цялото време (сигурно съм най-голямата глупачка, но така е), а и много други са така, тъй че айде не прави генерални заключения. Ако гледам от моята камбанария, няма да се съглася с някои неща от писмото, но смятам, че е по-добре всеки да направи някакъв компромис и да се постигне нещо, отколкото само да се заяждаме едни с други. Аз мога да отпечатам писмото и вариант за подписката и да се опитам да посъбера подписи в Пловдив. Не влизам много във форума, защото тези две седмици съм ужасно заета, но въпреки всичко искам някак да се включа, защото държавата ни е на това дередже точно защото всеки си мисли, че от него нищо не зависи и всеки чака на другия. Ако не отстояваме ние правата, няма кой да помисли за нас. Това е.

# 337
  • на кой му пука, майна
Ако гледам от моята камбанария, няма да се съглася с някои неща от писмото, но смятам, че е по-добре всеки да направи някакъв компромис и да се постигне нещо, отколкото само да се заяждаме едни с други. ...защото държавата ни е на това дередже точно защото всеки си мисли, че от него нищо не зависи и всеки чака на другия. Ако не отстояваме ние правата, няма кой да помисли за нас. Това е.

Ох, добре че има мислещи като мен, че аз вече се изчерпах от обяснения  Grinning

# 338
  • Пловдив
Аз няма да имам комп до утре сутринта, но се надявам възможно най-скоро да има окончателен вариант за хартиената подписка и да действаме!!!

# 339
....
             Това е молбата Ине ще я пуснеш ли?до 29 има време де.Но се разберете да няма на зад

Оставам си зад думите. Каквото трябва - ще направя.
Въпросът е: да има ли протест (в най-добрия случай от 50-тина майки, както се очертава) или да занесем писмото на ресорните министри в парламента, на 02.06. - деня за парламентарен контрол, когато присъстват в НС и заседанието се отразява в директно предаване по К1. (уточнение: колкото и да вярвам в каузата, по принцип съм стеснителен човек, нека не съм сама)
От това, което виждам до момента в анкетата за съжаление, оставам с впечатление, че:
1. Никой няма нужда от по-високо майчинство и детски;
2. Темите от типа "Носихте ли червен конец по време на бременността?" и "Навивате ли се на тройка?" се радват на далеч по-голям писателски/читателски интерес.
Всеки има право на избор. Съжалявам, че това е избора на повечето от нас.

# 340
Инето, и на мен ми прави впечатление, че когато става дума за конкретни действия, хората ги мързи. Нищо, че става въпрос за децата ни и тяхното благополучие!
Утре ще разпечатам писмото и ще опитам да събера подписи от варненки. Кажете в какъв краен срок и на кого да го изпратя?

# 341
Ger4o, 250лв. е сума която след влизането в Е.С ще е жълти стотиники, повярвай ми
А ти смяташ ли, че може да се гледа дете с 18лв на месец ?  Rolling Eyes

Не, не смятам, че с 18 лв може да се гледа дете, както и не смятам, че и с 250 може. Но също така не смятам, че като влезем в ЕС това ще са жълти стотинки. Нищо няма да се промени... заплатите ще останат същите, просто ще вдигнат праговете и съответно частниците /работодатели/ ще минат да осигуряват на други нива - примерно ако прага за сгечоводител е 300 лв и попада във втора група, то тогава  работодателя ще осигурява счетоводителите като оператори на компютър и ще попадат в 4-та група и осигуровките ще са примерно върху 200. Всички инженери ще станат технически изпълнители и така до бзкрая.... Това е! също така доходите се вдигат като има пари - не ми казвайте, че като влезем в ЕС вашите работодатели изведнъж ще забогатеят и от 250 лв заплата ще започнат да ви дават по 2500 - откъде?
cleare, за протокола аз също работя неофициално още от реанимацията в родилното. и ако беше прочела какво съм написала, щеше да видиш, че аз ще подкрепя подписката дори и да смятам, че е нереалистична. Вземете за пример учителите - още чакат.... да ама ако те могат да си позволят да не влязат в час из цялата страна в продължение на седмици, то ние /майките/ не можем да си позволим да стоим пред НС седмици наред с децата.

# 342
                                                                                                                           До
                                                                                                               Кмета на гр.София

МОЛБА

Г-н  Кмет, от името на сдружение "Зачатие" и бъдещите и настоящи майки в България, Ви молим на 1 юни "Ден на детето" да ни бъде разрешен организиран мирен протест на площад "Народно събрание". Той да бъде с начален час 9:00 и край 11:00 часа.
        Надяваме се молбата ни да бъде уважена, за да изразим свободно и съобразно правилата, недоволството относно ниската сума на майчинството и детските надбавки.
        Предложенията ни ще бъдат предоставени под формата на отворено писмо, пред Министър Масларова и Министър- председателя г-н Станишев, придружено с подписка.

Благодарим Ви за вниманието.

Отговорник:........................................................

До
                                                                                                               Кмета на гр.София

МОЛБА
              От настоящите и бъдещи български майки и Сдружение "Зачатие"

Г-н  Кмет, молим на 1 юни - "Ден на детето", да ни бъде разрешен организиран мирен протест на площад "Народно събрание". Той да бъде с начален час 9:00 и край 14:00 часа.
        Предложенията ни ще бъдат предоставени под формата на отворено писмо, придружено от подписка,  пред Министър Масларова и Министър- председателя г-н Станишев.
        Надяваме се молбата ни да бъде уважена, за да изразим свободно и съобразно правилата, недоволството си относно ниската сума изплащана за отпуск по майчинство, детските надбавки и други въпроси, засягащи детето и раждаемостта в България.

гр.София                                                       С уважение:

дата                                                              Отговорник:........................................................

Направих малки корекции, дано да ви харесат. Ще изпратя и този текст за одобрение от Зачатие.

Държа да отбележа, по молба на "Движението на българските майки", че те се разграничават от нас в тази инициатива и да им се извиня, че споменахме името на тяхната организация по повод протеста.

# 343
    До колкото разбирам и последно остава предложението на мишленце от 17 страница.то трябва да стои в началото на всеки лист от подписката.да я печатим и да почваме!какво още се назландисваме?молбата е готова смятам да я пуснеш и който дойде дойде.В същия ден да внесем писмото с подписите.Ще има достатъчно медии ако ги уведомим!мишленце каза че имало доброволка и в дир-а.да се срещнат с инето.

# 344
Извинявам се, че не успях да прочета всички мнения до тук, но не съм съгласна с твърдата сума. Смятам, че 90% от заплатата е по-справедливо, защото върху сумата на заплатата са внесени социалните осигуровки - колкото по-висока е заплатата, толкова по-голяма е и сумата за осигуровката.
Аз лично се водя като свободна професия и сама съм си плащала цялата сума за осигуровката, която никак не е малка. Другите мами, които са били в такава ситуация знаят колко е приятно да извадиш 80-90 лв. на месец за осигуровки(може и повече, ако заплатата е по-голяма).  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт