1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 658
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 390
  • До хладилника, който обичам
Процент от заплатата / или твърда сума - това е най-компромисният за всички вариант, според мен Laughing
Именно - процент или твърда сума, която обаче да не е еднаква  Crossing Arms

За пенсионерите също не е съвсем така, защото при тях се отчитат годините трудов стаж и заплатата, която са взимали за последните там няколко базови години. И при тях важи заплатата, тя е основният компонент при изчисляването на пенсията им.
Е, а майки, които са работили 7-10-12 години на висока заплата с произтичащите от това високи осигурителни вноски и високи данъци какво? Да взимат колкото Айше, която един ден не е работила?!  Rolling Eyes

жена с основно образование също може да получава много висока заплата. Ако майчинството се базира на образованието, такава жена пак ще бъде ощетена.
...където се връщаме на избор дали да е фиксирана сума или процент от парите;
Все пак, винаги ще има ощетени - но по-важно е да е защитен интересът на мнозинството майки и интересът на повечето деца.

# 391
  • на кой му пука, майна
Някой ще каже ли как се прави ел. подписка, това е най-важно за мамите извън София, хайде помагайте

# 392

А къде се намира общината  Embarassed, някой ще ми пусне ли линк с карта и точното място  Grinning

Общината е голямата сграда в дъното на пл. Централен (в дъното на Главната, демек) - до градската филхармония.

# 393
  • на кой му пука, майна

А къде се намира общината  Embarassed, някой ще ми пусне ли линк с карта и точното място  Grinning

Общината е голямата сграда в дъното на пл. Централен (в дъното на Главната, демек) - до градската филхармония.

Мерси, Бу   bouquet

Ми, айде мислете сега от къде да тръгнем, можем да се съберем, като начало на паметника на Съединението, какво мислите ?

# 394
Във Варна вече се дискутира и доста майки ще подкрепят, както е писала Мюриел. Това, което мен ме дразни е, че няма разграничение м/у самотни майки и такива, които живеят без сключен брак с мъжете си. Поне за САЩ и Канада има такова нещо, че ако си живял с даден човек повече от определено време (мисля че беше 1 година) имаш статут на двойка живееща на семейни начала без брак.  Редно е и тук да има такова нещо. Не е нормално хора, които получават и една допълнителна заплата от бащата да източват пари за тези, които наистина са в нужда.

# 395
Процент от заплатата / или твърда сума - това е най-компромисният за всички вариант, според мен Laughing
Именно - процент или твърда сума, която обаче да не е еднаква  Crossing Arms

За пенсионерите също не е съвсем така, защото при тях се отчитат годините трудов стаж и заплатата, която са взимали за последните там няколко базови години. И при тях важи заплатата, тя е основният компонент при изчисляването на пенсията им.
Е, а майки, които са работили 7-10-12 години на висока заплата с произтичащите от това високи осигурителни вноски и високи данъци какво? Да взимат колкото Айше, която един ден не е работила?!  Rolling Eyes

жена с основно образование също може да получава много висока заплата. Ако майчинството се базира на образованието, такава жена пак ще бъде ощетена.
...където се връщаме на избор дали да е фиксирана сума или процент от парите;
Все пак, винаги ще има ощетени - но по-важно е да е защитен интересът на мнозинството майки и интересът на повечето деца.

Процент от заплатата, но минимум 250 лв за осигурени майки - за това говорим!

При това положение Айше отива в най-ниската група на неосигурените майки, а жената с основно образование, но получаваща висока заплата, ще си взима високите пари

# 396
Да добавя само, че в такъв тип отношения за САЩ и Канада говоря те не само, че не получават допълнителни помощи като самотни майки, а и не получават семейно подоходно облагане, защото нямат брак. Така ги стимулират да сключат брак. Минаха 6 години, но горе-долу така стояха нещата...

# 397
Момичета,

Без нерви и без паника. Имаме време до понеделник (4 дни) да съберем колкото се може повече информация и да сме готови с окончателния вариант на писмото. Съгласна съм с Клео, че исканията ни трябва да са "подковани" и аргументирани отвсякъде.
Дотогава ще решим и за протеста.

В тази връзка, някой запознат ли е със следното:
1. Отворено писмо - има ли някакви специфични изисквания по отношение на форма, съдържание, разпространение и т.н.
2. Самотни майки - как законово се определя статута им в настоящия момент; какво майчинство получават и каква е сумата на детските (зависи ли като в общия случай от 200 лв доход)
3. Неосигурените - получават ли 160 лв за 2 години майчинство?

Откъм позицията на самотна майка:
Полу4авам детски 18лв и май4инство 160-също както семейните майки. Социална помощ или каквото и да е било облек4ение не  ми се полага.  -нито намаление за детска кухня, ясла....и т.н както съм 4увала, 4е е в София. През 2 от зимните месеци ми те4е6е соц. помощ за отопление в размер на 60 лв, но от януари, след увели4ението на май4инските, ми спряха помощта и съответно всред зима ни отка4иха тока.(от социално подпомагане ми "обясниха", 4е с увели4ението на май4инските, дохода ми станал прекалено висок!!!! и нямам нужда от социална помощ Twisted Evil)Та така....Толкова от мен Whistling

ПС : Ще се постарая да дойда на срещата на варненки, да си бацна и аз подписа, ама съм меко казано скепти4на, относно успеха на на4инанието. Ако все пак протеста и писмото дадат резултат обещавам публи4но да си посипя главата с пепел Mr. Green

# 398
ДониБони, Зла Вещица, Бу,

може да се съберем в градинката на Енергото, за да не се налага спиране на движението, ако сме на паметника на Съединението.

А за подписката, като се уточни последно текста на отвореното писмо, всяка от нас може да покрие район, който й е удобен. И не е задължително само майки да се подписват, нали всички хора - баби, лели, дядовци, бащи .... - са съпричастни в отглеждането на детето Peace

# 399
  • Пловдив
Не можем ли да минем под подлеза, ако не може да се спре движението? Ама като гледам активността, ми се струва, че с Донибони, Бу, Коала и Злавещица ще си ходим, та няма да има нужда от спиране на движението Mr. Green
Аз бих се разграничила от какъвто и да е синдикат, защото освен да ни употребят за нещо, друг резултат не виждам.

# 400
  • на кой му пука, майна
ДониБони, Зла Вещица, Бу,

може да се съберем в градинката на Енергото, за да не се налага спиране на движението, ако сме на паметника на Съединението.

А за подписката, като се уточни последно текста на отвореното писмо, всяка от нас може да покрие район, който й е удобен. И не е задължително само майки да се подписват, нали всички хора - баби, лели, дядовци, бащи .... - са съпричастни в отглеждането на детето Peace

Момичета изчакайте, Бу, ще пусне анкета и за Пловдив, да видим колко ще се съберем  Peace

# 401
  • на кой му пука, майна
Не можем ли да минем под подлеза, ако не може да се спре движението? Ама като гледам активността, ми се струва, че с Донибони, Бу, Коала и Злавещица ще си ходим, та няма да има нужда от спиране на движението Mr. Green
Аз бих се разграничила от какъвто и да е синдикат, защото освен да ни употребят за нещо, друг резултат не виждам.

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Стига, де, не викай дявола сега  Heart Eyes

# 402
Май-май Grinning
От Съединението е добре - ще си пресечем на светофара, какво толкова. Трябват ни хубави отправна и крайна точки. Съединение - пл. Централен е добре.

Процент от заплатата, но минимум 250 лв за осигурени майки - за това говорим!
За едно и също говорим Simple Smile
Макар че, ако трябва да съм честна, 200 - 220 лв е по-реална сума от 250... Whistling

# 403
Къде ще е анкетата - в отчетни или в тук?

# 404
  • на кой му пука, майна
Къде ще е анкетата - в отчетни или в тук?

Тук  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт