1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 343
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 525
  • До хладилника, който обичам

Просто да се съобщи на медиите, че ще има протест, на коя дата и в колко часа и това е, а отвореното писмо, после

Много хитро ! Браво premaman

Бе хора! Не бързам, но и съм против отвореното писмо да се даде чак в четвъртък! Кой ще ни последва, ако никой не знае?
Да излезне в понеделник (да се прати в неделя, щом Коала казва как стоят нещата), и до четвъртък ще се разнесе новината.
Повярвайте ми, ще дойдат да снимат шествието! Вероятно ще искат и интервюта от майките - само който излезе пред камерите - постарайте се да не сте крайни в изказванията си, за да не се създаде грешно впечатление.

# 526
Напълно подкрепям Премаман, Клео и Коала за времето и съдържанието на писмото до медиите с всичките им аргументи. Също работя с медии.

Премаман е написала идеален текст за медиите, НО можем да го пуснем единствено и само след като получим писмено потвърждение от общината за разрешаване на протеста, тъй като това е написано в прес релийза:

Уважаеми журналисти,

От името на настоящите и бъдещите майки на България и сдружение "Зачатие" Ви информираме, че на 01.06.2006 г. от 9.00 ч. до 13.00 ч. в градинката на Народното събрание ще се проведе мирен протест срещу социалната политика на държавата по отношение на обезщетението за отглеждане на дете до 2 годишна възраст и детските надбавки.

Настояваме за увеличение на сумите за майчинство, както и за отпускане на  детски надбавки на всички деца, без оглед дохода на семейството.

Ще бъде връчено отворено писмо с исканията ни и подписка до министър Емилия Масларова, копие от което ще можете да получите по време на протеста.

Паралелно с това в град Пловдив ще се проведе шествие от 10.00 часа с начална точка  площад “Съединение”, през Главната улица, до площад “Централен”. Проявата в Пловдив е с подкрепата на Центъра за бременни жени и ДКЦ-1.

За контакти:
........................................
телефон..........................
е-mail: .............................

Освен това предлагам (за съжаление само за майките от София) да се съберем във вторник, в удобно за всички време, за да обсъдим евентуалните си изяви пред медии. Всеки трябва да е запознат като минимум с моментното законово положение и солидни аргументи в защита на нашите искания.

Ще ви държа в течение за отговор от общината.

Отново БРАВО и БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ! № 1 сте момичета!

Последна редакция: пт, 26 май 2006, 13:51 от Ineto

# 527
И още нещо, сега имаме малко време, докато чакаме отговор от общината - давайте предложения за текстове на плакати и транспаранти.
Имам възможност да помогна за отпечатването им ако в понеделник подам материалите!

# 528
Нямаме още подкрепата им - няма кой да говори с тях.

# 529
  • на кой му пука, майна
Нямаме още подкрепата им - няма кой да говори с тях.

ЗлаВещица каза, че ще се заеме в понеделник да организира Пловдовското шествие с помоща на "Подкрепа"

# 530
Е, ако и общината удари едно рамо, ще е супер... никой ли няма познати във властта?

# 531
Премаман, Клео, Инето, ДониБони - явно не сте ме разбрали добре. Аз мисля /след като се консултирах и с журналиста - мъжо/, че медиите трябва да имат Отвореното писмо за понеделник, за да публикуват основните ни искания в понеделник. По този начин ги използваме за да  популяризираме проявите си и за да подгреем държавните чиновници!

Не се страхувайте, че няма да дойдат на 1 юни, напротив, на този символичен ден, това което ще направим ние, ще бъде топновината, защото предлага един по-различен и реален поглед към празника. Ще има камери, микрофони и всичко...  Бъдете сигурни, че протоколните изяви на различните министри, депутати и чиновници за Деня на детето ще са отразени като продължение на темата за протеста!

# 532

Уважаеми журналисти,

От името на настоящите и бъдещите майки на България и сдружение "Зачатие" Ви информираме, че на 01.06.2006 г. от 9.00 ч. до 13.00 ч. в градинката на Народното събрание ще се проведе мирен протест срещу социалната политика на държавата по отношение на обезщетението за отглеждане на дете до 2 годишна възраст и детските надбавки.

Настояваме за увеличение на сумите за майчинство, както и за отпускане на  детски надбавки на всички деца, без оглед дохода на семейството.

Пак ще се повторя - не мисля, че това е представление за пред медиите!

Другите майки и българи трябва да се запознаят с тези предложения, и да ги подкрепят, ако искат. От горния текст (идеален за медиите, но крайно недостатъчен за четящите ги хора) не става ясно почти нищо. Аз лично за мъглява идея като 'увеличаване на детските и майчинството' не бих тръгнала. Ако обаче прочета по-основно как и защо - може би.

Какво искате - "мирно шествие на бг-мамма майки" или "шествие на бъдещи и настоящи български майки"? Разликата не е кой знае какво... само в първия случай ще се разходите 50-ина човека, а във втория, живот и здраве, неколкостотин.

Премаман, Клео, Инето, ДониБони - явно не сте ме разбрали добре. Аз мисля /след като се консултирах и с журналиста - мъжо/, че медиите трябва да имат Отвореното писмо за понеделник, за да публикуват основните ни искания в понеделник. По този начин ги използваме за да  популяризираме проявите си и за да подгреем държавните чиновници!

Не се страхувайте, че няма да дойдат на 1 юни, напротив, на този символичен ден, това което ще направим ние, ще бъде топновината, защото предлага един по-различен и реален поглед към празника. Ще има камери, микрофони и всичко...  Бъдете сигурни, че протоколните изяви на различните министри, депутати и чиновници за Деня на детето ще са отразени като продължение на темата за протеста!

Боже, една Коала само ме разбира тук  Laughing
Коала, аз напълно мисля като мъжа ти!

# 533
Е, ако и общината удари едно рамо, ще е супер... никой ли няма познати във властта?

Преди малко звънях на Стефан Бонев, пресаташе на Общинския съвет - Пловдив. Той е бивш мой и на мъжо колега, аз съм работила в общината, но хората, на които бих могла да се обадя са прости чиновници, нямам директна връзка с кмета, както  и да е....

Стефан Бонев беше зает в момента, не можеше  да говори по джиесема, ще му звъня после пак, дано успея да го хвана. Най-малкото ще го питам нужно ли ни е въобще разрешение за шествието, ще го помоля за телефонен разговор със Страшимир Дочков - председателят на Общинския съвет или с Чомаков - дано се навие да ми съдейства Praynig

# 534
Стефан Бонев беше зает в момента, не можеше  да говори по джиесема, ще му звъня после пак, дано успея да го хвана. Най-малкото ще го питам нужно ли ни е въобще разрешение за шествието, ще го помоля за телефонен разговор със Страшимир Дочков - председателят на Общинския съвет или с Чомаков - дано се навие да ми съдейства Praynig
Чудесно. Защото моите слабички връзки са по другите общини, няма смисъл да се хабя там община по община, ако можем директно от голяма община да имаме подкрепа.
Мисля, че ни трябва разрешение - проучи, моля. Също обясни с думи прости, че от тях дефакто нищо не се иска - не рИвем на тях за детските и майчинството, просто да кажат 'да' на идеята - "С подкрепата на Община Пловдив" - звучи доста по-тежко.

# 535
Момичета, за малко ви оставям, като се върна после, ще вкарам в адресната книга на пощата електронните адреси на медиите, за да може като сме готови с писмото - да им се изпрати по-лесно. Ако някой иска - може да вкарва допълнително адреси.
Наистина не е лошо да потърсим някоя известна личност, която да дойде на 1-ви и да ни подкрепи или поне да се подпише в подписката. Може би сега е момента да се изпратят писма за подкрепа към неправителствените организации - да им пратим подписката, за да се включат и те  newsm78

# 536
Чудесно. Защото моите слабички връзки са по другите общини, няма смисъл да се хабя там община по община, ако можем директно от голяма община да имаме подкрепа.
Мисля, че ни трябва разрешение - проучи, моля. Също обясни с думи прости, че от тях дефакто нищо не се иска - не рИвем на тях за детските и майчинството, просто да кажат 'да' на идеята - "С подкрепата на Община Пловдив" - звучи доста по-тежко.

Мислех, ако се добера до телефонен разговор с някой от тях, да ги помоля да ни посрещнат на площада и да ни подкрепят в подписката, ако са съгласни с нея. Дано програмите им го позволяват...

# 537
  • на кой му пука, майна
ЗлаВещица, ако наистина си съгласна да подадеш молба до кмета за протест в Пловдив, мисля, че молбата трябва да изглежда така:

До
                                                                                                               Кмета на гр.Пловдив

МОЛБА

От настоящите и бъдещи български майки и с подкрепата на Центъра за бременни жени и ДКЦ-1.

Г-н  Кмет, молим на 1 юни - "Ден на детето", да ни бъде разрешен организиран мирен протест /шествие/, с начална точка площад "Съединение", през Главната улица, до площад “Централен”. . Той да бъде с начален час 10:00 и край ... часа.

Надяваме се молбата ни да бъде уважена, за да изразим свободно и съобразно правилата, недоволството си относно ниската сума изплащана за отпуск по майчинство, детските надбавки и други въпроси, засягащи детето и раждаемостта в България.

гр.Пловдив                                                       С уважение:

дата                                                              Отговорник:........................................................
                                                                      тел. за контакти:............................................

# 538
Донибони, а дали няма някаква официална форма за такива искания? Никой ли не работи в администрацията, да ни каже?

# 539
Вижте няколко  страници по-горе, Jedna е дала текста

Общи условия

Активация на акаунт