1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 346
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 780
  От Нова ТВ издирват ваши координати. Ако имате желание пуснете ми ЛС.

# 781
В самото писмо има координати Rolling Eyes

# 782
# 783
ОК, давам го.

# 784
  • София
Мили мами, това писмо ми звучи не като протест, а като писмо до дядо Коледа или Арменския поп, моля да ме извините. Някои искания освен нереални са и вредни.  Ще се опитам да обясня защо:

- за първата година на майчинството - 80 % от брутния осигурителен доход на двамата родители  за шестте месеца, предхождащи раждането, разделен на 2, но минимум 250 лв; - на какво основение, след като единият родител си получава цялата заплата, обикновено това е бащата и обикновено това е по-голямата???

- за втората година - 60 % от брутния семеен доход за шестте месеца, предхождащи раждането, разделен на 2, но минимум 180 лв; - също като горното

1.2. За самотни майки, при изработване на ясни критерии за разграничаване на живеещите на семейни начала от самотните майки:

- за първата година 100 % от дохода за шестте месеца, предхождащи раждането, но минимум 300 лв.Това ще доведе до насърчаване на раждаемостта в малцинствените групи, където и без това често живеят без законен брак - айде дайте на всички циганета по 300 лв, откъде ще се вземат???

- за втората година 80 % от дохода за шестте месеца, предхождащи раждането , но минимум 250 лв. виж предходната точка

1.3. За студентките редовно обучение – допълнителна стипендия за майчинство от 50 лв. тук съм съгласна

1.4. При раждане на  близнаци, тризнаци и т.н. - обезщетението, предвидено по-горе, умножено по броя на едновременно родените деца;и тук съм съгласна, но разбира се, не в горните размери

2. Увеличаване на детските надбавки -  по 50 лв. за всички деца, независимо от доходите на родителите. - нереално в момента, и отново циганите кярят

3. Разширяване на семейното подоходно облагане.

4. Изготвяне и приемане на наредба за прилагане на Конвенцията за надомната работа, ратифицирана през 2000 г., а впоследствие и разработване на проектозакон за надомния труд, който да бъде приет от Народното събрание, както и на програми за стимулиране на надомната работа. Искате държавата да ви търси работа??? То наистина е комунистическо правителството, ама чак пък толкоз?!

5. Увеличаване броя на детските градини и ясли, които са крайно недостатъчни.
ОК
6. Увеличаване броя на детските площадки, градини и паркове и предотвратяване на превръщането на малкото останали такива в паркинги, бензиностанции и т.н.това е работа на общините, държавата няма нищо общо

Настояваме  сумите за обезщетенията, помощите и детските надбавки да бъдат ежегодно индексирани съобразно инфлацията, подобно на доходите на държавните служители и пенсионерите.
ок

Мили мами, моля, мислете добре, когато има избори - такива протести, определено пълни с невъзможни искания до нищо няма да доведат.  Целта не е да искаме държавата да ни храни. Целта е да имаме достойни доходи, така че да бъде възможна издръжката на семейство с една заплата, както е във всяка нормална държава. Никъде го няма дори отпуска по майчинство 2 години. Ако майката държи на професията си, си се връща на работа и заплатата й стига да си наеме човек да й гледа детето или да го прати в свястно детско заведение. Просто не бъркайте нещата, моля ви!

# 785
Мишленце, Ина, Клео, Премаман, Коала, Адара, Бу,
Искрени поздравления за добрата организация на протеста. Браво! Възхищавам ви се на решителността Heart Eyes

# 786
Мишленце, Ина, Клео, Премаман, Коала, Адара, Бу,
Искрени поздравления за добрата организация на протеста. Браво! Възхищавам ви се на решителността Heart Eyes

smile3501 smile3501 smile3501

# 787
Момичета, понеже и мъжа ми и майка ми искат да се включат в подписката, може ли да ги пиша на моя имейл?? Може ли няколко човека с един и същ имейл?

# 788
Поздравления за всички майки, които организират този протест. Браво, момичета! С Вас сме!  newsm10 smile3501

# 789
  София ти в България ли живееш?Мисля че твоята идея семейството да се издържа само от една заплата е перфектна но много повече прилича на писмо до Дядо коледа.Говориме за ОСИГУРЕНИТЕ!Малцинството в повечето случаи са НЕОСИГУРЕНИ! или предлагш ние да се гъжвим за да не раждат циганките.като гледам сега хич не раждат.Идеята да оправим цялата Държава не е лоша, но е непосилна!за това да се опитаме поне за децата си!
  Ако имаш по-добра идея съм сигурна, че на всички ни ще е интересно да я чуем и подкрепим. Peace

Според мен можете да се подписвате от едно място-не всички разполагат с РС

# 790
Момичета, обадиха ми се от Нова телевизия, искат интервю с някоя мама на 1 юни за сутрешния блок с Лора Крумова и Коритаров.

Сигурно от доста медии ще ни търсят, така че ще трябва да се разпределим. Досега от 2 медии има интерес за същия ден и то по 1 и също време. Не знам как ще го направим така че хем да сме на интервю, хем да сме на митинга newsm78

Моля ви, който има възможност и желание да говори по медиите да има готовност утре да дойде на среща с момичетата, които сме се събрали досега и нека се обади, за да броим и него. Защото инициативните сме малко, а медиите много. И аз нямах желание да говоря пред медия, защото се притеснявам ужасно, ама май няма да ми се размине Tired

Моля ако има желаещи да се обадят Praynig Praynig Praynig

За тази мама, дето ни критикува така, по първа точка само ще кажа, че щом държавата събира данък майчинство и от бащата и от майката, значи майчинството трябва да е и на основата на брутната заплата и на двамата, нали Peace

За самотните майки сме написали да се изработят ясни критерии и наистина само на  майки, отглеждащи сами децата си да се дават.

За близнаците съм пристрастна,така че няма да зачеквам темата.

Друг въпрос ако има съм насреща довечера, сега отивам на процедури по разкрасяване, за да имам приличен вид за четвъртък, щом ще се появявам по медиите Flutter

# 791
  • София
Ами, за да са реални тези искания, държавата ТРЯБВА да се е оправила. Не можеш да просиш пари от празна хазна.  Такива социални придобивки може да си позволи страна като Дания например или Швеция - ама там удръжките във вид на данъци и осигуровки са над 50 % от заплатите - пак ще има кой да реве. В интерес на истината нямам и идея какво се полага на майките там.

Но, мисля, че ще се съгласите, че не можем да се мерим с тях. За да стане социална една държава, първо трябва да натрупа пари. А това става с твърдо дясно управление и облегчения за бизнеса - друг начин НЯМА!

Да, в България живея. За да искаш някакви пари, трябва да знаеш откъде ще дойдат. А те няма откъде да дойдат на този етап.

# 792
  • София
Здравейте, аз съм бъдеща майка, но няма да мога да дойда т.к. съм на работа....затова се разписах че няма да дойда.
Но имам въпрос, защо подписката споменава само МАЙКИТЕ, ЗАЩО НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ И МЪЖЕТЕ, БЪДЕЩИТЕ И НАСТОЯЩИТЕ БАЩИ ТЕХНИЯ ГЛАС НЕ Е МАЛОВАЖЕН НЕ ГИ ПРЕНЕБРЕГВАЙТЕ, това че работят здраво и нямат време да са във форумите не означава че не са заинтересовани

# 793
МОМИЧЕТА, ПРЕСТАНЕТЕ СЪС СПОРОВЕТЕ ПО ТЕМАТА!

За добро или лошо началото е поставено, писмото няма да претърпи промяна. Разискванията продължиха достатъчно дълго, много хора изказаха мненията си, и отново казвам, се постарахме да поставим нещата в разумни граници.

В момента нашата задача е предстоящото мероприятие и всичко в страни от него само ни забавя и обърква.
Ако имате желание - помогнете, ако нямате, моля да оставим коментарите за след 1-ви.

Благодаря!
   bouquet

П.С. Относно мястото - 1. молбата е пусната - разрешението получено и 2. по-удобно е за децата

Последна редакция: пн, 29 май 2006, 12:18 от Ineto

# 794
   Ако организираш протест за облекчение в бизнеса и имаш идея ,веднага ще те подкрепя!
колкото до парите в хазната се съмнявам че си много на ясно колко има и няма както и аз!Но говорим за приоритети на държавата и децата ни трябва да са на водещо място. Защото както се стопяваме и бягаме в чужбина, скоро няма да има кой да плаща данъци! Нито да прави бизнес!

Общи условия

Активация на акаунт