Момичета, искате ли да поиграем на въпроси и отговори? Аз ще съм лошият репортер, вие добрите майки.
Въпрос първи:
Исканията ви звучат абсурдно, откъде държавата да намери пари, за да ги удовлетвори?
Парите ще дойдат от удръжката на данъци от заплатата на съпрузите ни !
Така бива ли ?
Не е достатъчно ясно.
Аз бих отговорила най-напред с контравъпрос: Защо мислите, че исканията ни са абсурдни?
Не са абсурдни, а реалистични. Всяка семейство, което гледа дете, знае има ясна представа какви средства са необходими.
Сегашното майчинство от 160 лв. е абсолютно недостатъчно. Със 160 лв. месечно се покриват отчасти нуждите само на бебето. А ако семейството има повече от едно дете? Питате ме откъде държавата да намери пари. Това, разбира се, е въпрос, над който трябва да помисли самата държава. Но трябва да помисли сериозно, ако желае да е държава и след двадесетина години, например. Част от парите държавата има и сега - данъците, които всички ние плащаме. А останалата част би могла да дойде като се ревизират някои суми, отделени за представителни нужди, например...
Ако ви ядосат, тук вкарвате примера с детутатските мерцедеси, парите , които се дават за облекло всяка година на държавните служители - мисля, че според Закона за държавния служител имат право на 150 лв. годишно за представително облекло. Тези пари идват от държавния бюджет