1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 279
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 960
  • Pernik
слушате ли фм+?

# 961
  • на кой му пука, майна
Момичета, имаме разрешение за шествието лично от кмета на  Пловдив!

След малко отивам в общината да го получа! По неофициална информация той ще направи всичко възможно да се срещне и с нас, още повече, че от 10.30 ще е на площада за детския празник!

newsm10

# 962
  • До хладилника, който обичам
Забравих...сега включих и ще слушам.

# 963
  • Pernik
ама софииското
http://193.108.24.104:8000/fmplus.ogg
ето тук онлаин

# 964
  • на кой му пука, майна
НЕ ПОДКРЕПЯТ ПИСМОТО, НЕ ЗНАМ КОЯ ГОВОРИ В ЕФИР, ЕГАТИ  #Cussing out

# 965
Подкрепя, но не подкрепя да се делят парите според годините майчинство, т.е. иска да е една сума независимо дали майката ще стои в майчинство 1 или 2 години.

# 966
6. Цитат: "За майчинство се удържат 3.5% от брутната заплата на работника"

Помогнете ми със сметките, моля.
Трябват: данни за средна заплата в страната (мъже и жени).
Тези 3,5% от всички ли се удържат?

Аз приемам (докато намерим по-точни данни), че средна заплата за мъж е 300, за жена - 200 (говорим за цялата страна средно, не София например). Т.е. 500 лв/месец в едно домакинство. 3,5% от тези заплати за 30 години (среден трудов стаж) за двамата правят 6,300 лв.
6,300 : 24 (2 години майчинство) = 262,5 лв.
С други думи, на теория би трябвало да може майчинството да е 200 лв/месец поне.

# 967
  • на кой му пука, майна
Подкрепя, но не подкрепя да се делят парите според годините майчинство, т.е. иска да е една сума независимо дали майката ще стои в майчинство 1 или 2 години.

Ами, да, малко ли е да се види, че не сме единни в исканията си ? Егати, какво правим ? Сега в различните медии, всеки ще си говори каквото си иска
! И какво се получава, правим протест с искания, пък не сме единни в исканията  #Crazy, накрая ще ни кажат "Я ходете се разберете какво искате, пък тогава правете протести и т.н"

# 968
  • Pernik
ама защо очакваш всички да са на едно мнение?
Нали в спора се ражда истината.

# 969
    Бу грубо си права в изчисленията и според мен.да не забравяме че майчинството е само 2 год.а удръжките по 3,5 % продължават през целия ни работен живот!
    Също и определения социален минимум от 200лв. на глава отсемейството(при изчисляване на детските) а ни обезщетяват с 160лв. за 2 глави от семейството- майката с детето.
    За опозицията като постигнем резултат, нека се откажат и да си взимат 160 лв.

# 970
  • на кой му пука, майна
ама защо очакваш всички да са на едно мнение?
Нали в спора се ражда истината.

Замисли се защо очаквам всички да сме на едно мнение ?!
Кой ще ни обърне внимание, ако всяка си приказва каквото си ще, къде сте видяли такива протести, стачки и т.н, никъде, когато се организират такива неща хората които отиват на протест дори и да имат разногласия не ги коментират в ефир, така мисля, аз.

Ако утре на протеста излезна в ефир и кажа: "Много е хубаво, че правим протест, обаче не съм съгласна с исканията, според мен трябва всички осигурени да взимат една твърда сума, защото всички майки сме равни и нуждите на децата ни са еднакви"

И някоя друга като каже " Аз пък не съм съгласна с еди си какво"
И ще изглеждаме като кокошки в кокошарник

# 971
Донибони, в крайна сметка има право да не е 100% съгласна с всичко!
Не си права в случая.

# 972
   не се впрягайте!всичкиположихме достаусилия минахме през много спорове!Тези които имат някакви различия не са си мръднали пръста ,така че ....а ние които се обединихме около писмото сме вече много! и сме по-важни от тези които още не знаят какво точно искат

# 973
  • на кой му пука, майна
Донибони, в крайна сметка има право да не е 100% съгласна с всичко!
Не си права в случая.

Ама защо в ефир се изказва ? Бу, недей така, ще замясаме на кокошки ще видиш...ще стане като в началото на темата, една дискусия-дилема, така няма да постигнем нищо, едните медии ще отразят едно мнение, други друго мнение, като се пуснат нещата по телевизията хората ще останат с впечатление, че не сме наясно с нищо, че не сме домислили нещата, че не се подкрепяме...

# 974
Защо да не се изкаже в ефир? Има си мнение, различно е, казва го.
Ако спрат още 100 човека, ще има още 100 мнения и поне половината от тях няма да съвпадат с нашето.
Аз например също продължавам да имам същите си забележки относно исканията, които отправих и по-рано. Въпреки, че не бих ги изказала в ефир, и изобщо никак, освен тук.

Но жената не е пряко ангажирана с протеста, откъде накъде трябва да плесне с ръце и да прегърне идеята на 100%?

Общи условия

Активация на акаунт