1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 083
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 1 170
- да не се облагат с мито основни детски неща от първа необходимост (т.е. памперси и адаптирано мляко, например - без кошара по може да се мине)
Само да уточня като специалист, ако са с европ.произход не се облагат
И каква е идеята на това? Да падне доставната цена на вносителите или всеки обикн.човек да може да си внесе?
Защото в момента не се плаща мито, ако е от Европа и със серт.за произход.
Преди да се правят допълн.предложения, трябва да се обмисли.

# 1 171
Строй се, преброй се! Интересувам се колко майки от Перник са присъствали на протеста? Моля, за информация!!!

Тъкмо се връщам от протеста, мами, изложихме се, толкова ли бяхме само заинтересованите? 30-40 души, смешно беше! Rolling Eyes

В 18.30 по Дарик радио ще имаме изява с Клео- Хриси. Който иска да слуша.

Влязохме и в парламента, черпиха ни по сокче и си говорихме общи неща по темите в стил `Вижте колко сме отворени към нови предложения, но нали разбирате колко трудно става всичко` Rolling Eyes

Лично предадох подписката bowuu

Не знам как сме се представили по медиите, ще гледам довечера newsm78

Колко подписа се събраха ?

Около 15 000 Peace

# 1 172
  • София
Мишленце Ани Салич сподели ли ви дали ще направят предаване в БТВ Репортерите защото наистина много интервюта взе и се съмнявам да дадат всичко в Новините  Thinking

Ако търсят хора за предавания, свиркай - имам какво да кажа в пъти повече от това, което казах днес. Просто в такива случаи съм малко притеснителна и всичко ми излиза от главата ама щом днес се престраших вече нямам спирка  Hug

# 1 173
  • на кой му пука, майна
Строй се, преброй се! Интересувам се колко майки от Перник са присъствали на протеста? Моля, за информация!!!

Тъкмо се връщам от протеста, мами, изложихме се, толкова ли бяхме само заинтересованите? 30-40 души, смешно беше! Rolling Eyes

В 18.30 по Дарик радио ще имаме изява с Клео- Хриси. Който иска да слуша.

Влязохме и в парламента, черпиха ни по сокче и си говорихме общи неща по темите в стил `Вижте колко сме отворени към нови предложения, но нали разбирате колко трудно става всичко` Rolling Eyes

Лично предадох подписката bowuu

Не знам как сме се представили по медиите, ще гледам довечера newsm78

Колко подписа се събраха ?

Около 15 000 Peace

БРАВО !!!

# 1 174
  • на кой му пука, майна
Мишленце, теб ли те интервюираха сутринта на живо от протеста в предаването с Лора и онзи мазен адвокат  Close ?

# 1 175
Мислех, че ще има повече майки на протеста  Rolling Eyes. Лошото е, че в работен ден няма как да ходя да протестирам и аз - на работа съм. Поне се подписах. Довечера ще ви гледам!   bouquet

# 1 176
  • София
Пуснах тема в Клюкарника защото наистина съм много разочарована от днес в София - 50-тина майки - СРАМ !

# 1 177
# 1 178
  • До хладилника, който обичам
- да не се облагат с мито основни детски неща от първа необходимост (т.е. памперси и адаптирано мляко, например - без кошара по може да се мине)
Само да уточня като специалист, ако са с европ.произход не се облагат
И каква е идеята на това? Да падне доставната цена на вносителите или всеки обикн.човек да може да си внесе?
Защото в момента не се плаща мито, ако е от Европа и със серт.за произход.
Преди да се правят допълн.предложения, трябва да се обмисли.
Не да си внесе - да си купи... да не би да не е ясно?!

Уточнението ти не знаех, но очевидно тук е мястото за коментари, къде мислиш, че сме правили допълнителни предложения?!

София, защо така, бе майна! Аз честно казано очаквах да се съберат едно 100-150 майки... Времето какво толкова...кога пак ще има такъв юруш за добра идея. Жалко. Нищо де Grinning Както тук се оказа, снимано по подходящ начин, и шествие от 30-40 майки изглежда като от 100 (под определен ъгъл  Mr. Green)

# 1 179
И аз се присъединих към вас около 12.30. В интерес на истината, аз бях тази, която ви спря точно на входа на Парламента като носехте исканията, за да ви пита дали още продължава протестът Embarassed Embarassed Embarassed За съжаление, наистина в него момент не бяха много майките, но по-важно е журналистите как ще представят събитието.

Искам да попитам организаторките: какво стана с исканията за подпомагане борбата със стерилитета? Добавени ли са към списъка, предаден на Парламента?

# 1 180
Изказвам най-дълбоката си благодарност към всички майки и татковци, които днес бяха на шествието в Пловдив! Благодаря ви, благодаря ви от сърце!

Равносметката тепърва предстои, но щом като за толкова кратко време успяхме да направим една солидна изява в иначе позаспалия Пловдив, аз вярвам, че сме способни на още повече!

Софиянки, на вас се падна основната тежест, мисля че я изнесохте добре на крехките си плещи, благодаря и на вас!  bouquet

# 1 181
Мишленце, теб ли те интервюираха сутринта на живо от протеста в предаването с Лора и онзи мазен адвокат  Close ?
(

Да, аз говорих основно - жената в розово Flutter Много се бях напушила, много малко време ми дадоха и тоя чичка като нямаше какво да каже и ни подкара за количките, това му беше основната грешка Joy Стана просто смешен Laughing

# 1 182

Супер, а тази информация за ` Зачатие` кой я даде в пресата мами #Cussing out Нали уж всички са в течение, че никоя организация не ни подкрепя, много се ядосах от това #2gunfire

Извинявам се лично на Сдружението, просто нямам представа как се е получило това недоразумение newsm78

# 1 183
Хайде и аз на отчет. Бях в градинката през цялото време НАИСТИНА КЪДЕ БЯХТЕ МАЙЧЕТА. Бяхме и по малко отколкото Ани Салич каза. Важното е че имаше доста журналист от най-различни медии. Ченето ме заболя да повтарям едно и също, но пътк дано да е било от полза. Ани Салич наистина каза нещо за по-голям репортаж може би в централните новини и ако има обществен интерес. Дано има отклик на този протесат колкото и малко да сме. Към края след 12.15 дойдоха 2-3 представители на политическите сили. Подписаха се уж и повече търсиха медийната изява.
На мнение съм,че няма да ни вземат на сериозно, освен ако не продължим в същия дух и даже с удвоени и утроени сили всеки месец да питаме какво става. Но този път трябва да се вклюват повече майки в изявите,че само 5-6 бяхме който поехме първоначалните интервюта и направо се разкъсахме насам натам.
Това е от мен сега смятам да спя ама много да спя, ако ме остави малката.
БЛАГОДАРЯ НА ТЕЗИ КОИТО НИ ПОДКРЕПИХА И ОЧАКВАМЕ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ДА СМЕ ПОВЕЧЕ. Мишленце, Клео, Ина и всички които организирахте този протест бяхта на висота и се справихте, поклон за стоицизма.
П.П в мен останаха един трасперант и няколко плаката, коректор, една детска топка а и една червена папка с клипс и листа за подписи. Има и едно забравени детско яке, но не е в мен

# 1 184
И аз се присъединих към вас около 12.30. В интерес на истината, аз бях тази, която ви спря точно на входа на Парламента като носехте исканията, за да ви пита дали още продължава протестът Embarassed Embarassed Embarassed За съжаление, наистина в него момент не бяха много майките, но по-важно е журналистите как ще представят събитието.

Искам да попитам организаторките: какво стана с исканията за подпомагане борбата със стерилитета? Добавени ли са към списъка, предаден на Парламента?

За съжаление решихме след консултация с всички мами, че никоя от нас не е много добре запозната с проблема и съотвено адекватна защита от наша страна не е възможна, а от проблемно забременяване от 2 сайта нямаше никакъв интерес към темата. В тази връзка имаме пропуск - не съм пуснала темата в `Зачатие`, може би от там щяха да дойдат мами, но за краткото време  в което се обганизирахме, нямаше как да сме съвършени Embarassed

Та, отговора ми е, че махнахме точките за осиновяването и стерилитета от писмото, за което искрено съжалявам, но съм 1 мнение срещу много bowuu

Якето го взе Адара  bouquet

Салай благодаря ти, скъпа, ти си нашата винаги готова говорителка, благодаря за което  bouquet И ти също беше в организацията и то доста активно и се справи перфектно  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт