1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 148
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 1 425
  • София
Бу естествено, че подкрепям мнението ти относно системата. България е една от малкото държави с такъв дълъг период на майчинство.
Това за бавачките направо ме втрещи Бу  Shocked Аз не знаех за тези намерения на г-жа Масларова, но аз например с моята параноя на познат не бих си оставила детето пък да не говорим за напълно непознат и то от рисковия контингент  #Crazy Че аз това дете да не съм го намерила на улицата, че ще го оставям на който ми попадне. Още малко и ще приемат закон да си даваме децата на циганките да ни ги гледат та да са трудово заети - направо щях да падна  Crazy
Охххх незнам ама като знам как се паля дано не ни провокират нещо, че едвам ще се удържа.

# 1 426
ако още някой повдигне темата за количките, то кажете им че в повечето случаи има предаване на колички от майка на майка (моето дете е трето което се отглежда с тази количка и четвъртото вече е на път) или пък се сабират баби и дядовци и копуват с общи усилия количката  (която не се сменя всяка година както колите на депутатите) #2gunfire

По въпроса с количките......ми те бебетата прекарват първата си година....а някои и повече....именно в количката
Една идея......ако някой пак се хване за количките.....ами попитайте го той в хола си има ли мека мебел или седи на дървено трикрако столче...............или направо на пода,че му е по-удобно......
Да не говорим че вече добра евтина количка НЯМА

# 1 427
Ето ме и мен  Hug

мен ми е доста притеснено за утре, но вярвам, че ще се справим с дружни усилия Simple Smile
За съжаление ми свърши мастилото на принтера и не мога да си изпринтирам писмото с исканията та ще замоля и оттук майчетата, които ще идват утре да вземат едно коипие. Другия вариант е някой в близост до паметника Левски и имащ принтер да дойде на срещата в 15.00 часа пред вестниците на бившето кино Сердика и да ни го даде  Praynig
Та накратко какво съм си нахвърляла:
1. Веднъж за винаги да спрат да ни лъжат, че няма пари - всички знаем, че не е така ...............
2. Майчинство и няколко примера как държавата създава социално слаби и просяци
3. Ясли и детски градини
4. Детски площадки и паркове
5. Програми за надомна работа и контрол над часния сектор както и данъчни облекчения за всеки часник дал работа на майка с дете, две и т.н. ................
За това се сещам и това са моите наболели проблеми
Вие сте ако имате да допълвате
Също ще помоля двете мацки, с които ще съм утре ако може те да развият тезата за това как да се повиши майчинството с цифри и проценти, че с математиките съм скарана и да не сгафя нещо Simple Smile
Ако има нещо чакам да ми пишете  Hug

Моля, не забравяйте близнаците и тризнаците Praynig Praynig Praynig Наистина в закона липсваме изцяло #2gunfire Взимаме майчинство като майките с 1 дете, значи сме двойно ощетени. 3-ма души със 160 лв #Crazy

# 1 428
jullianna , с кои ще си утре  newsm78
Пожелавам ви успех  Laughing
Я сега някой да ми отговори , Мишленце може би , за каква покана в парламента става въпрос  #Crazy
Прочетох  в друга тема и ми стана любопитно , че не съм чула за това , Мишленце го беше споменала в "Проблемно забременяване"

Отговарям веднага, както вече споменах тук ни звъня секретарката на Христина Христова за среща - дискусия на исканията ни, тъй като част от тях съвпадали с техни проектозакони. Все още чакаме официална покана за тази среща, затова не сме обявили  в темата. По принцип искат среща във вторник, но както вече споменах официална покана все още няма.

# 1 429
 Така, ще ви кажа сега какво мисля аз по темата за размера на майчинството и връщането на работа.
 В момента майка с едно дете получава около 180 лв. месечно.Болшинството жени в страната получават работейки суми от порядъка на 200-300 лв. месечно.Не мисля, че тези майки и в настоящия момент биха предпочели да работят и да получават 50-100 лв.повече.Относно жените, които работят за доста повече пари, тях 100-150 лв.повече от майчинство едва ли биха ги спряли да се върнат отново на скъпоплатената си служба.При положение, че получават 700-800 лв.работейки, то едва ли 250-300 лв. майчинство ще са стимул за тях да си стоят вкъщи, грижейки се за детето си.А 500-600лв. майчинство, да си говорим откровено, никой няма да им даде.Дори и да се приеме това за процентите от осигурителния доход, то много малка част са осигурени на реални суми.Така, че колкото и да стане майчинството, каквато и система да действа, то положението ще е почти същото-тези,които получават високи заплати пак ще си работят, а другите ще предпочетат да си гледат децата.Затова аз смятам, че не е нужно да се сменя с-мата, на този етап, в момента действащата устройва повечето семейства, ако се увеличи майчинството с 20-30 лв, а детските с десетина, което е възможно и реализуемо за момента, добре, много хора ще са доволни, а недоволни винаги ще има.
  Та мисълта ми е, искайте нещо, което е възможно, а не нещо от сферата на фантазиите!

# 1 430
Бу естествено, че подкрепям мнението ти относно системата. България е една от малкото държави с такъв дълъг период на майчинство.
Това за бавачките направо ме втрещи Бу  Shocked Аз не знаех за тези намерения на г-жа Масларова, но аз например с моята параноя на познат не бих си оставила детето пък да не говорим за напълно непознат и то от рисковия контингент  #Crazy Че аз това дете да не съм го намерила на улицата, че ще го оставям на който ми попадне. Още малко и ще приемат закон да си даваме децата на циганките да ни ги гледат та да са трудово заети - направо щях да падна  Crazy
Охххх незнам ама като знам как се паля дано не ни провокират нещо, че едвам ще се удържа.

Говорим за две различни предложения. Едното е на БСП и ДПС за увеличаване на онези 135 дни около раждането да станат 200 дни на 90% от заплатата и после 160 лв, които ако решиш да се върнеш на работа и да ползваш бавачка от бюрото по труда ти си изплащат към заплатата, ако не взимаш само или заплата, ако си на работа, или тези 160 лв както и досега.

Другото е на Христина Христова и Милен Велчен - НДСВ - 90% от заплатата цялата първа година и после пак по 160 лв, както досега.

# 1 431
... Относно жените, които работят за доста повече пари, тях 100-150 лв.повече от майчинство едва ли биха ги спряли да се върнат отново на скъпоплатената си служба.При положение, че получават 700-800 лв.работейки, то едва ли 250-300 лв. майчинство ще са стимул за тях да си стоят вкъщи, грижейки се за детето си.....
  Та мисълта ми е, искайте нещо, което е възможно, а не нещо от сферата на фантазиите!

Ще си позволя да не се съглася с теб. Ако размера на обезщетението за майчинство се увеличи, моят избор е да отгледам детето си през първите 2 толкова важни години от живота му. Работата и кариерата могат да почакат, но детето ми никога пак няма да бъде на 6 месеца, 1 година, 2 години. И освен това, бих родила поне още едно дете - нещо което в момента дори не си помислям.

# 1 432
  Ji
 Щом те са направили това предложение за 90 % ,значи са преценили че Е ВЪЗМОЖНО!
а мисля че няма майка която да може да покрива основните нужди на детето си с майчинството си и да реши да се върне бързо на работа за голямата си заплата.Всяка майка знае че нйкой не може да даде на детето и обичта и вниманието които тя може.

# 1 433
Така, ще ви кажа сега какво мисля аз по темата за размера на майчинството и връщането на работа.
 В момента майка с едно дете получава около 180 лв. месечно.Болшинството жени в страната получават работейки суми от порядъка на 200-300 лв. месечно.Не мисля, че тези майки и в настоящия момент биха предпочели да работят и да получават 50-100 лв.повече.Относно жените, които работят за доста повече пари, тях 100-150 лв.повече от майчинство едва ли биха ги спряли да се върнат отново на скъпоплатената си служба.При положение, че получават 700-800 лв.работейки, то едва ли 250-300 лв. майчинство ще са стимул за тях да си стоят вкъщи, грижейки се за детето си.А 500-600лв. майчинство, да си говорим откровено, никой няма да им даде.Дори и да се приеме това за процентите от осигурителния доход, то много малка част са осигурени на реални суми.Така, че колкото и да стане майчинството, каквато и система да действа, то положението ще е почти същото-тези,които получават високи заплати пак ще си работят, а другите ще предпочетат да си гледат децата.Затова аз смятам, че не е нужно да се сменя с-мата, на този етап, в момента действащата устройва повечето семейства, ако се увеличи майчинството с 20-30 лв, а детските с десетина, което е възможно и реализуемо за момента, добре, много хора ще са доволни, а недоволни винаги ще има.

Браво Peace Ами нека ти кажа сега моето мнение. Аз, тъй като съм се осигурявала на цялата си заплата, сега не получавам детски. Т.е. за 2 бебета и мен взимам цифром и словом 160 лв. А тези осигурявани на минималната биха взимали в моето положение 200. Кой е по - прецакан?

И не, не мога да си се върна на `скъпоплатената си службица`, щото бабите също работят и плащат високи данъци на държавата ни и просто няма кой да ми гледа децата, а за ясла евентуално ще се класираме чак догодина септември, когато децата ми ще са на година и 8 месеца. Дотогава ще трябва просто да си ги гледам сама и освен това как смяташ се гледат 2 бебета едновременно от 1 човек? Ами с помощта на детегледачка, това е! Едвам си намерих жена, която да се съгласи на 300 лв заплата. И седим с нея вкъщи и заедно гледаме бебетата.

Кажи сега още нищо по въпроса да се посмеем Peace

# 1 434
Мишленце, ами аз не знам теб какво би те устроило, освен да получаваш по 500 лв. майчинство докато децата ти станат на година и 8 мес.Ами аз такова одобрено предложение не съм срещнала.Ти в момента се бориш за себе си, от своя позиция и защитаваш своите интереси.Темата за близнаците е отделна и там не мога, а  и не искам да се меся, но факта че си наела детегледачка не говори за критично фин. положение.Познавам майки с близнаци и никоя от тях не говори като теб, че не може сама да си гледа децата и т.н.Ясно ми е само, че мислиш, че ти се дължи нещо повече отколкото на останалите.Може и така да е, ама ти като си осигурявана на по-голяма заплата ще взимаш по-голяма пенсия, така че спокойно, тогава ще бъдеш по-привилегирована от останалите маси. Дано да ти стане по-весело от това!

# 1 435
Мишленце, ами аз не знам теб какво би те устроило, освен да получаваш по 500 лв. майчинство докато децата ти станат на година и 8 мес.Ами аз такова одобрено предложение не съм срещнала.Ти в момента се бориш за себе си, от своя позиция и защитаваш своите интереси.Темата за близнаците е отделна и там не мога, а  и не искам да се меся, но факта че си наела детегледачка не говори за критично фин. положение.Познавам майки с близнаци и никоя от тях не говори като теб, че не може сама да си гледа децата и т.н.Ясно ми е само, че мислиш, че ти се дължи нещо повече отколкото на останалите.Може и така да е, ама ти като си осигурявана на по-голяма заплата ще взимаш по-голяма пенсия, така че спокойно, тогава ще бъдеш по-привилегирована от останалите маси. Дано да ти стане по-весело от това!
Ама къде ни запрати ти към пенсиите бе момеееееее ooooh! ooooh!
Аз пък ще ти кажа, че абсолютно съм съгласна там, където има 2 и 3 и повече едновременно родени деца, сумата да е увеличена в пъти, защото и идея си нямаш какви финанси "гълта" отглеждането им.
И още едно питане имам-трябва ли всички, дето сме взели малко или много участие в протеста, да сме голи, боси, жадни и гладни? Или и ти ще кажеш като гостът в директното предаване "я ги вижте какви колички карат". #Cussing out
Сори, ама се ядосах.......

# 1 436

hahaha Joy Laughing Mr. Green Peace

Значи, ти разглеждаш собствения си случай - 1 майка получава 180 лв за нея плюс детето и аз разгледах моя - една майка получава 160 лв за себе си плюс 2 деца.  И не мисля само за себе си и не затова съм излязла да защитавам ВСИЧКИ точки и подточки от исканията. А това дали имаме и нямаме възможност, за да изляза да протестирам сигурно децата ми не ходят облечени в дрехи Версаче, нито пък аз и за да имаме пари за детегледачка мъжа ми си скъсва задника от работа и бачка от 10 сутрин до 12 вечерта и се надявам това да е нещо, което никога да не ти се случи и да не разбереш какво психическо напрежение е Peace

И щом не си чула никоя майка на близнаци да се оплаква , че не може да си гледа децата сама - ето го сефтето, опитах една седмица и бях в прединфарктно положение, защото за да изкарва мъжа ми пари, трябва да поспи все пак и през деня и през нощта и през деня все аз съм с децата, които нямат еднакъв режим на спане и всеки си се буди когато му е кеф и си иска своето, а пък аз съм една.

Така че, моля те затвори си устата по въпроса за неща, които не разбираш!

И не, не искам нищо повече от държавата, освен това, което с мъжа ми сме й давали и продължаваме да й даваме, а именно 7 % от доходите ни всеки месец. След като съм кредитирала един вид държавата за определен период от време и ще продължавам да я кредитирам за в бъдеще/не по мое желание и избор/, значи очаквам да ми върне поне лихвите за периода в който не мога да ходя на работа.

А, и още нещо, ако постигнем увеличение на минимума за майчински за осигурени от 250 лв ти ще се възползваш ли или ще кажеш - не, благодаря, за мен не, аз и така съм си доволна?

# 1 437
Мисля,че Жи е абсолютно права и много от вас го знаят,но за съжаление ви е по-лесно да сте с някакви нериализируеми искания!
Моля ви,слезте на Земята!

# 1 438
И не, не искам нищо повече от държавата, освен това, което с мъжа ми сме й давали и продължаваме да й даваме, а именно 7 % от доходите ни всеки месец. След като съм кредитирала един вид държавата за определен период от време и ще продължавам да я кредитирам за в бъдеще/не по мое желание и избор/, значи очаквам да ми върне поне лихвите за периода в който не мога да ходя на работа.

А, и още нещо, ако постигнем увеличение на минимума за майчински за осигурени от 250 лв ти ще се възползваш ли или ще кажеш - не, благодаря, за мен не, аз и така съм си доволна?

newsm10 smile3501

# 1 439
Мисля,че Жи е абсолютно права и много от вас го знаят,но за съжаление ви е по-лесно да сте с някакви нериализируеми искания!
Моля ви,слезте на Земята!

Момичета, в Бургас да не падат памперсите от небето? Или плувате в море от адаптирано мляко newsm78

Ако бяха нереализуеми надали щяха да ни канят в Парламента на дискусия тази седмица  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт