1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 204
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 1 455
Влади, добре че намери време за срещата. Наистина е добре да сме информирани за позицията на институциите. Остава въпросът за породените деца. Предложението на Мишленце ми се струва напълно резонно - майката да получава майчинството х2 (или 3) за периода на застъпване.

Бу:

За Христова-Велчев:
последният вариант е 90% от дохода на майката за 1-вата година, но мин 160 лв и 160 лв за втората. Последен, защото в предпосления 90-те % бяха от по-високия доход.

За системата:
Не виждам какво повече има да обсъждаме. В дискусиите по темата и отвореното писмо не сме я коментирали, говорим за други неща. А и в никой от внесените законопроекти не се визира съкращаване на срока. Навсякъде писах, че за мен е НЕдобре работеща система, което само по себе си не отхвърля твоите съждения.   bouquet

Последна редакция: нд, 04 юни 2006, 14:53 от Ineto

# 1 456
 Абе аз съм спокоен човек, но вече започвам да се ядосвам!Къде съм писала, че съм за 160 лв. майчинство?
 Освен това участвах в дискусията по обсъждане на исканията.И не само аз тогава бях на друго мнение относно исканията, но явно на другите вече не им се занимава.Вие толкова се вживяхте в ролята си на благодетели на майките, че изобщо не си давате сметка за реално постижимото!Аз освен с нет-обществото общувам и с други хора/сигурно и вие/, майки, които изобщо не вярват в тези искания и няма да ви казвам какво мнение имат за вас, тези които сте ги измислили.Хората искат нещо да се промени, дори и малко, щом веднъж се е тръгнало натам нищо чудно и това което искате в момента да стане на един по-късен етап,не отведнъж!Нека да караме по-спокойно!Това е. 

# 1 457
Мила Ji,
аз не си спомням някой да е казал, че искаме исканията да ни се изпълнят веднага и на момента. Важното е да тръгне и да се работи по въпроса от хората в парламента, а ние бъдещите и настоящи майки да видим, че тази работа е факт.
Аз едно нещо не мога да разбера. Защо след като не ви стигат парите скъпи мами сте толкова песимистично настроени? И при евентуален резултат на всички, които се "вживяват" вземат та ни увеличат парите, всички майки, които не са ни подкрепили ще си дарят ли увеличението на социални домове? - аз разбирам, че тези пари не ви трябват, поне ги дайте за нещо добро

# 1 458
 "Тези които не са съгласни с исканията ни са закъснели.Писмото вече е факт.Разискванията свършиха.Да сте организирали вие нещо по-умно!Много е лесно да критикуваш, без да правиш нищо положително по въпроса."
Мноооооооооого приказки икоментари... по-вече от действията
   Тези които не са съгласни с исканията ни са закъснели.Писмото вече е факт.Разискванията свършиха.Да сте организирали вие нещо по-умно!Много е лесно да критикуваш, без да правиш нищо положително по въпроса.Гледайте си вашата паница стига сте надничали в чуждите.  ooooh!
   Peace

# 1 459
Абе аз съм спокоен човек, но вече започвам да се ядосвам!Къде съм писала, че съм за 160 лв. майчинство?
 Освен това участвах в дискусията по обсъждане на исканията.И не само аз тогава бях на друго мнение относно исканията, но явно на другите вече не им се занимава.Вие толкова се вживяхте в ролята си на благодетели на майките, че изобщо не си давате сметка за реално постижимото!Аз освен с нет-обществото общувам и с други хора/сигурно и вие/, майки, които изобщо не вярват в тези искания и няма да ви казвам какво мнение имат за вас, тези които сте ги измислили.Хората искат нещо да се промени, дори и малко, щом веднъж се е тръгнало натам нищо чудно и това което искате в момента да стане на един по-късен етап,не отведнъж!Нека да караме по-спокойно!Това е. 

Абе, и аз съм по принцип спокоен човек и вече започвам много да се ядосвам.
А по повод на това, че "Хората искат нещо да се промени..." има една прастара истина: Помогни си сам, за да ти помогне и Господ! С това поне съгласна ли си?

И моля те, най-приятелски, не ни размахвай под носа как няма да ни кажеш какво мнение има този или онзи за това какви сме. Ние си знаем. Както и 17000 души, които до момента са ни подкрепили.

# 1 460

Не смятам, че сме се вживяли в нещо. Не се чувствам никаква благодетелка, но щом като няколко от нас доведоха проекта за протест до истински протест и има отзвук не само по медиите, но и в Парламента, значи някакъв ефект има и ще има тепърва. И не смятам, че това, което направихме е малко. За твое сведение това ни костваше доста усилия и нерви, защото има доста като теб, които само критикуват, а като се стигне до действие - нищо bowuu

Много е лесно да си седиш отстрани и да даваш акъл, докато другите се бъхтат за общата кауза.

Има неща от писмото, които също не ме засягат пряко и затова не са ми приоритет - ЛИЧЕН, но в интервютата защитих всички точки, без оглед на това дали мен ме интересува или съм 100% съгласна. Затова и стигнахме до компромисно решение. Ако всеки като тебе вадеше някакви теории от задния джоб и само критикуваше без да дава конкретни предложения, нямаше да стигнем въобще до протест.

Така че ако имаш конкретни предложения дай ги за дискусия и се обоснови, ако не, спри вече със заяждането и си живей със 160 лв, щом те удовлетворяват.

И не съм от хората, които се впечатляват кой какво мнение има за мен, винаги има хора, които не харесват някого, така че ми е все едно. Важното е, че 17 000 души се подписаха под писмото, което значи че все пак има и хора, които имат добро мнение за `тези, които са ги измислили`.

Така че ако се опитваш да обидиш мен или другите ИНИЦИАТИВНИ момичета, опитай с нещо друго Peace

# 1 461
Не знам някой гледа ли сутринта "Сблъсък" по бТВ.Темата беше"Държавата ли е виновна за ниската раждемост,или хората" Не е за вярване че все още има хора в БГ,които смятат че за да си отгледаш детето не се иска нищо друго,освен да се върнеш на работа,оставяйки детето от 6-тия месец(имало и такива ясли от 3-ти) на платена ясла,или на детегледачка,а да не забравяме че имало и баби..!  И това не са приказки на властмащи а на хора от народа,дето най-добре би трябвало да знаят как стоят нещата в действителност!
Някоя си Мария Мутавчиева(майка на 2 деца) и световно неизвестния флейтист Кристиян Колев.Тук се убеждавам,че не са единствените,което е жалко!

НЕмам думи!  ooooh!

(лекичко оспамих..)
Тая просто ме разби!  #2gunfireНе знам тя в кой свят живее! Не мога да повярвам, че в България има такива хора (жени!!) с такова мислене!!!

# 1 462

Не смятам, че сме се вживяли в нещо. Не се чувствам никаква благодетелка, но щом като няколко от нас доведоха проекта за протест до истински протест и има отзвук не само по медиите, но и в Парламента, значи някакъв ефект има и ще има тепърва. И не смятам, че това, което направихме е малко. За твое сведение това ни костваше доста усилия и нерви, защото има доста като теб, които само критикуват, а като се стигне до действие - нищо bowuu

Много е лесно да си седиш отстрани и да даваш акъл, докато другите се бъхтат за общата кауза.

Има неща от писмото, които също не ме засягат пряко и затова не са ми приоритет - ЛИЧЕН, но в интервютата защитих всички точки, без оглед на това дали мен ме интересува или съм 100% съгласна. Затова и стигнахме до компромисно решение. Ако всеки като тебе вадеше някакви теории от задния джоб и само критикуваше без да дава конкретни предложения, нямаше да стигнем въобще до протест.

Така че ако имаш конкретни предложения дай ги за дискусия и се обоснови, ако не, спри вече със заяждането и си живей със 160 лв, щом те удовлетворяват.

И не съм от хората, които се впечатляват кой какво мнение има за мен, винаги има хора, които не харесват някого, така че ми е все едно. Важното е, че 17 000 души се подписаха под писмото, което значи че все пак има и хора, които имат добро мнение за `тези, които са ги измислили`.

Така че ако се опитваш да обидиш мен или другите ИНИЦИАТИВНИ момичета, опитай с нещо друго Peace

БРАВО момичета - за труда, за времето /защото и вашите бебоци си искат сворто/, за нервите да се разправяте, защото всеки иска майка си и баща си, за смелостта да се изправите пред медии и властоимащаи и да кажете всичко, коеото ВСЯКА БЪЛГАРСКА МАЙКА мисли, да защитите всички ни, дето по някаква ричина не неправихме кой знае какво...
Заслужавате поне БЛАГОДАРЯ   bouquet

# 1 463
 Ами това е, пожелавам ви късмет!
 Дано не съм била права за много неща/които очаквате де/, пак ще говорим на един по-късен етап.
 Мисля, че не разбрахте какво точно се опитвам да ви кажа, но пък вече ми омръзна да се повтарям.

# 1 464
Ами това е, пожелавам ви късмет!
 Дано не съм била права за много неща/които очаквате де/, пак ще говорим на един по-късен етап.
 Мисля, че не разбрахте какво точно се опитвам да ви кажа, но пък вече ми омръзна да се повтарям.

Ами опитай да кажеш какво имаш впредвид, без обаче да критикуваш другите!

# 1 465

БРАВО момичета - за труда, за времето /защото и вашите бебоци си искат сворто/, за нервите да се разправяте, защото всеки иска майка си и баща си, за смелостта да се изправите пред медии и властоимащаи и да кажете всичко, коеото ВСЯКА БЪЛГАРСКА МАЙКА мисли, да защитите всички ни, дето по някаква ричина не неправихме кой знае какво...
Заслужавате поне БЛАГОДАРЯ   bouquet

И аз благодаря за подкрепата  bouquet

# 1 466
майки, които изобщо не вярват в тези искания и няма да ви казвам какво мнение имат за вас, тези които сте ги измислили.Хората искат нещо да се промени, дори и малко, щом веднъж се е тръгнало натам нищо чудно и това което искате в момента да стане на един по-късен етап,не отведнъж!Нека да караме по-спокойно!Това е. 

То от каране "спокойно" до тук сме го докарали.
 Отдавна трябваше да се надигнем, евала за което на mishlentze, която даде старт на темата и на всички, които активно се включиха в осъществяване на идеята. Аз нямам право да говоря, защото само подкрепях без да се включа в организацията, но даже и от тази позиция си мисля, че най-лесно е да критикуваш от дивана или от кафенето без да си помръднеш малкия пръст, а после на готово. Че кой не иска така. Ама хайде малко уважение към хората които са се нагърбили да "оправят живота" на Българските майки. Луди са нали, че искат жените в България да живеят малко по-добре и по-достойно, ама още по-луди са тия дето седят и чакат да им падне от небето........

# 1 467
....Преди година той е предложил няколко неща от сферата на социялно-трудовото законадателство на парламента. Там е осъдено това което е предложил и повечето точки са отхвърлени...

Владе,

Можеш ли да пишеш кои негови предложения са отхвърлени и съответните аргументи?

# 1 468
  • на кой му пука, майна

Аз пък хич не съм спокоен човек и още първият ти постинг ми бръкна в очите, айде моля ти се ако няма какво да кажеш по темата да не разводняваш излишно  Wink
А на майките, с които си гукате ние какви сме, много поздрави, живейте си с песимизма и си карайте с 160лв. и 18 детски, пък може и да ви останат да се почерпите  Outta Joint  Stop

Последна редакция: нд, 04 юни 2006, 22:45 от doniboni

# 1 469
  • София
Ето ме  Hug
Явно първа съм се прибрала Simple Smile Не виждам критики и похвали - чакам  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт