1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 998
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 1 560
Ще бъдат включени и детските градини

# 1 561
Потресена съм! Погледнете коментар относно детските градини и кухни:

Цитат на: mamamaya в вторник, 06 юни 2006, 17:11
Относно цените понеже се водя самотна, нищо че си живеем с татито заедно, смятам да се възползвам от 50 процентното намаление и за кухнята и за яслата, а и за градината  Peace

Ей в такива моменти се чудя какво изобщо правя!

# 1 562
Ще бъдат включени и детските градини

Жени, ние повдигаме въпросът за недостатъчния брой и недоброто състояние на детските градини и ясли (а вече и кухни) и площадки за игра. А това няма нищо общо с въпроса за образованието, което децата получават там и после в училище.

И изобщо, г-жа Фъндъкова изпрати ли покана и бриф за заседанието?

Според мен, ако имат желание да дискутираме исканията, касаещи общината и засегнати в нашето писмо, то трябва да включат точката в дневния ред или да има отделно заседание по темата, защото е твърде различна.

Това, в сегашния формат, е замазване на очите.

Освен това, трябва да изпратят покана, така както ние направихме за 1-ви юни.

Предлагам да й се обадиш утре с тези коментари, пък да видим.

# 1 563
  • Габрово

Ами недей, защото знаеш ли колко хора го правят. В крайна сметка всеки гледа да си вземе след като не му дават. Не ги оправдавам, но след като няма ясни закони и правила всеки се спасява както може.

# 1 564

Ами недей, защото знаеш ли колко хора го правят. В крайна сметка всеки гледа да си вземе след като не му дават.

Е не мога Нуше, такъв човек съм. И ме заболя (знаеш защо)

# 1 565
Инче, не се натоварвай излишно. По-важно е за утре да сте спокойни и съсредоточени. Ако успеем да прокараме исканията си, много скоро такива като mamamya няма да виреят.

Предлагам да помислим за ясно разграничаване на самотните майки от живеещите на семейни начала тук.

# 1 566
.

Предлагам да помислим за ясно разграничаване на самотните майки от живеещите на семейни начала тук.
Peace

# 1 567
Инче, не се натоварвай излишно. По-важно е за утре да сте спокойни и съсредоточени. Ако успеем да прокараме исканията си, много скоро такива като mamamya няма да виреят.

Единственият начин е валиден и сега - периодични проверки от социални работници по домовете. В случай на констатирано нарушение - връщаш обратно неправомерно полученото. НО социалните трябва да си вършат работата. Това е!

Иначе е ясно, че живеещата на семейни начала жена не е самотна.

# 1 568
Има едно разграничение, но е малко грубо и с липса на добър вкус.  Децата на самотните майки по-често носят фамилията/името на майката, докато тези на живеещите на семейни начала носят името/фамилията на бащата.

Но така ли е всъщност?  newsm78Казвайте, ако знаете

# 1 569
Има едно разграничение, но е малко грубо и с липса на добър вкус.  Децата на самотните майки по-често носят фамилията/името на майката, докато тези на живеещите на семейни начала носят името/фамилията на бащата.

Но така ли е всъщност?  newsm78Казвайте, ако знаете

Не знам дали е така. Но това не върши работа. Дори детето да е с фамилното име на майката, т.е. да не е признато от бащата, майката може да си живее с някого....

А разведените с бивши съпрузи, които не плащат издръжка?! Или вдовиците.

# 1 570
Може би само , ако детето не е припознато  newsm78

# 1 571

Не знам дали е така. Но това не върши работа. Дори детето да е с фамилното име на майката, т.е. да не е признато от бащата, майката може да си живее с някого....

А разведените с бивши съпрузи, които не плащат издръжка?! Или вдовиците.

Мда, права си

# 1 572
Бях писала и преди... Трябва да се обвърже със семейното подоходно облагане и да се увеличи контрола от страна на социалните. На тези живеещи на семейни начала и нямащи брак трябва да им се предложат добри финансови облекчения, за да насърчат сключването на брак, а тези които въпреки финансовите облекчения не желаят да се бракуват да се проверяват от социалните и да има разговори с децата.

ПС: В чужбинско има такива практики да се изкажат чужбински майки

# 1 573
Тук сме уязвими, ако утре ни питат какви ясни критерии бихме могли да предложим...

Но има и съвестни майки, днес говорих с една такава, която, въпреки че е на семейни начала и би могла да мине за самотна, декларира доходи и на мъжа, с когото живее. Но колко са като нея...

# 1 574
Може би само , ако детето не е припознато  newsm78
Нали всички ромки които от тук нататък раждат ще пишат децата на свое име. Има други начини според мен, но не става и ако проверяват по домовете. Знаете ли аз как бих пуснала чужд човек дошъл в къщи да МЕ ПРОВЕРЯВА. Мисия невъзможна за проверяващия   #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт