1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 987
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 1 575
Да, но ако не го пуснеш няма помощи и привилегии. И това е вариант. Те и сега ходят и проверяват, но точно тези, които са най-нуждаещи се. А би трябвало да проверяват всички, но пък са твърде много. Затова предлагам варианта, за който писах, но явно не се харесва, така че млъквам  Joy

# 1 576
Да, но ако не го пуснеш няма помощи и привилегии. И това е вариант. Те и сега ходят и проверяват, но точно тези, които са най-нуждаещи се. А би трябвало да проверяват всички, но пък са твърде много. Затова предлагам варианта, за който писах, но явно не се харесва, така че млъквам  Joy

Не бе мила, не че не се харесва, просто е ясно, че е трудно осъществимо. И аз по-горе съм го писала

Единственият начин е валиден и сега - периодични проверки от социални работници по домовете. В случай на констатирано нарушение - връщаш обратно неправомерно полученото. НО социалните трябва да си вършат работата. Това е!

# 1 577
Хем го четох постинга Извинете   bouquet
Ама все пак си мисля, че трябва да се настоява за разширяване на семейното подоходно облагане и стимулиране на двойките да сключват брак по този начин или дори и да не сключват брак да си декларират, че живеят заедно и да не се водят самотни родители. В смисъл, че да си има облекчение за тях като за семейство нищо, че нямат брак. Така поне ще си признават без бой.

# 1 578
Напротив аз съм съгласна със семейното подоходно облагане като не пречи то да важи и за двойките които живеят на семейни начала. Т.е. независимо дали има сключен граждански брак, ако живееш с определен човек и имате дете ползваш данъчните облекчения, така много малко ще са хорат на които няма да им е изгодно да обявят че живеят заедно. Съответно ще намалеят злоупотребите. Но да ми дойде някой в къщи да ме провери. Абсурд. Трябва да е с полицай и пак не съм сигурна, че ще го пусна. Вече няколко пъти ни разбиват апартамента единият път по чудо се спасихме да не изнесат всичко, та си имаме сакове в повече.  Joy  Познай сега дали някой непознат влиза в къщи. Тц

# 1 579
Ама все пак си мисля, че трябва да се настоява за разширяване на семейното подоходно облагане и стимулиране на двойките да сключват брак по този начин или дори и да не сключват брак да си декларират, че живеят заедно и да не се водят самотни родители. В смисъл, че да си има облекчение за тях като за семейство нищо, че нямат брак. Така поне ще си признават без бой.
Ето за това става въпрос. Нямам възражения  newsm10
Даже мисля че Христина Христова веднъж говори миналата година по въпроса в "Тази сутрин" и каза, че го обмислят точно този вариант. Така, че те са подготвени и знаят, че има злоупотреби. С две думи е въпрос на време да стане, просто ние се явяваме катализатора защото така с проекти може да си чакаме още дълго, време е да се действа.

# 1 580
Даже мисля че Христина Христова веднъж говори миналата година по въпроса в "Тази сутрин" и каза, че го обмислят точно този вариант. Така, че те са подготвени и знаят, че има злоупотреби. С две думи е въпрос на време да стане, просто ние се явяваме катализатора защото така с проекти може да си чакаме още дълго, време е да се действа.

Peace Нали и това сме писали в исканията в отвореното писмо - разширяване на подоходното облагане.... вярно за семейното сме писали, но не пречи да го доразширим  Grinning Въпреки, че то така пак може да има злоупотреби - т.е. 2 души твърдят, че живеят на семейни начала, за да ползват данъчните преференции. Няма угодия, това си е.

# 1 581

Peace Нали и това сме писали в исканията в отвореното писмо - разширяване на подоходното облагане.... вярно за семейното сме писали, но не пречи да го доразширим  Grinning Въпреки, че то така пак може да има злоупотреби - т.е. 2 души твърдят, че живеят на семейни начала, за да ползват данъчните преференции. Няма угодия, това си е.

Е, има трикове, но ако обявят една и съша адресна регистрация, семейно (или на семейни начала) подоходно облагане, "общо"(на ми дойде друга дума  Embarassed )   дете, нещата стават доста прозрачни. Съответно по-малко злоупотреби.  newsm78 Или поне така си мисля, незнам не съм мислила от тук натам какви вратички има, но със сигурност са по-малко

# 1 582
То, че ще има хора, които винаги ще лъжат и мажат ще има. Идеята е да се влезе в някакви по-нормални размери. Като им кажеш, че трябва да са на един постоянен адрес, като им се сложат още няколко санкции и ще намалее бройката на търсещите вратичка.

# 1 583
  • София
Напротив аз съм съгласна със семейното подоходно облагане като не пречи то да важи и за двойките които живеят на семейни начала. Т.е. независимо дали има сключен граждански брак, ако живееш с определен човек и имате дете ползваш данъчните облекчения, така много малко ще са хорат на които няма да им е изгодно да обявят че живеят заедно. Съответно ще намалеят злоупотребите.

Данъчните облекчения си се ползват и в момента и без сключен брак. Достатъчно е само бащата да е признал детето и единия от родителите да декларира, че няма да ги използва.

# 1 584
Напротив аз съм съгласна със семейното подоходно облагане като не пречи то да важи и за двойките които живеят на семейни начала. Т.е. независимо дали има сключен граждански брак, ако живееш с определен човек и имате дете ползваш данъчните облекчения, така много малко ще са хорат на които няма да им е изгодно да обявят че живеят заедно. Съответно ще намалеят злоупотребите.

Данъчните облекчения си се ползват и в момента и без сключен брак. Достатъчно е само бащата да е признал детето и единия от родителите да декларира, че няма да ги използва.

Да, но размерът им е смешен. Ако се увеличи картинката ще е по-друга.

# 1 585

Не съм се изразила правилно, имах предвид общото семейно облагане дотолкова, доколкото то се използва като ставка за размера на майчинството т.е. сумата е процент от общия семеен доход, а не само на майката. Когато се направи такъв регистър ще е много по-лесно да се издирят и санкционират хората които злоупотребяват с това, че уж са самотни родители, а всъщност това не е така. Абе много объркано стана и незнам дали ме разбра, но прочети малко по-нагоре и ще разбереш за какво става въпрос.

# 1 586
  • Габрово
Не си спомням точно кой беше, но човек от социалните служби преди година обясняваше в интервю на какви комични ситуации е попадал при такива порверки. При жена, която е декларирала, че е самотна майка на една проверка сварват бръснещ се гол мъж в банята и тя обяснява, че комшията няма топла вода и дошъл при нея да се обръсне.  Joy Sad
Самотните майки получават и други помощи, но не знам точно какви, сещам се само за отопление през зимния сезон. Сега е по-изгодно само да живееш с някой, отколкото да си женен. Доста трябва да се разшири семейното подоходно облагане, за да стане обратното.

То, че ще има хора, които винаги ще лъжат и мажат ще има. Идеята е да се влезе в някакви по-нормални размери. Като им кажеш, че трябва да са на един постоянен адрес, като им се сложат още няколко санкции и ще намалее бройката на търсещите вратичка.

И ще се увеличи корупцията сред социалните. Нещата не трябва да зависят от един човек.

# 1 587
  • София

Да, но размерът им е смешен. Ако се увеличи картинката ще е по-друга.

Аз не коментирам размера, а само това, че по този начин трудно биха се разграничили самотните майки от неомъжените живеещи на семейни начала. Още повече, че с едното се занимават данъчните, а с другото социалните. И като започне едно прехвърляне на информация между тях пак някой нещо няма да е получил или свършил. По скоро трябва да има допълнителни облекчения за семейните, така че да се насърчи сключването на брак.

# 1 588
  • Габрово
Потресена съм! Погледнете коментар относно детските градини и кухни:

Ами недей, защото знаеш ли колко хора го правят. В крайна сметка всеки гледа да си вземе след като не му дават.

Е не мога Нуше, такъв човек съм. И ме заболя (знаеш защо)

Инче, не съм чела тази тема, но си мисля, че тя може да е само полезна. В смисъл да се разбере защо хората мислят така и от тях самите да се черпят идеи за ограничаване.

# 1 589
Не си спомням точно кой беше, но човек от социалните служби преди година обясняваше в интервю на какви комични ситуации е попадал при такива порверки. При жена, която е декларирала, че е самотна майка на една проверка сварват бръснещ се гол мъж в банята и тя обяснява, че комшията няма топла вода и дошъл при нея да се обръсне.  Joy Sad

moresmile rotfImbo rotfImbo rotfImbo

Самотните майки получават и други помощи, но не знам точно какви, сещам се само за отопление през зимния сезон. Сега е по-изгодно само да живееш с някой, отколкото да си женен. Доста трябва да се разшири семейното подоходно облагане, за да стане обратното.

И ще се увеличи корупцията сред социалните. Нещата не трябва да зависят от един човек.

Освен отоплението от държавата май нищо друго. Ако са от София 50% намаление на градина и детска кухня. Това за Варна не важи. Ако са под социалния минимум и нямат майчинство взимат 100 лв, но май има удръжки върху тях.

А за корупцията при социалните си права. Хм, трябва да помислим.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт