Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 дек. 2017, 20:18 ч.

Песен за огън и лед 28 - Those are brave men... lets go kill them

 • 66 289
 • 722
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 207
Май за края на 2018 обеща две книги, като едната е Ветровете / или част от нея/.

Момичетата които четат в оригинал. Има ли нещо интересно в последния разказ?

# 16
 • Мнения: 643
Не за 2018. До края на тази казваше, че би трябвало да излезе поне една книга, а можело дори да си помечтае за две. Става въпрос за "Синовете на дракона" и Ветровете. Синовете вече излезе, за втората ще си остане с мечтите явно. Не му вярвам на подобни подхвърляния вече, даваше такива надежди за 2016 още.

# 17
 • Мнения: 25 146
Аз бойкотирам и не чета друго негово. Вече се съмнявам че и Ветровете ще изчета. Всичко си има граници.

# 18
 • Варна
 • Мнения: 661
Не за 2018. До края на тази казваше, че би трябвало да излезе поне една книга, а можело дори да си помечтае за две. Става въпрос за "Синовете на дракона" и Ветровете. Синовете вече излезе, за втората ще си остане с мечтите явно. Не му вярвам на подобни подхвърляния вече, даваше такива надежди за 2016 още.

Синовете на дракона не е ли разказ? Аз разбрах за книга Огън и кръв за 2018та и евентуално Ветровете. Естествено и аз не му се връзвам за второто, ама продължавам наивно да се надявам  Laughing

# 19
 • Вестерос
 • Мнения: 27 211
С пожелание за книга догодина  bouquet Hug

# 20
 • Мнения: 643
Синовете на дракона не е ли разказ? Аз разбрах за книга Огън и кръв за 2018та и евентуално Ветровете. Естествено и аз не му се връзвам за второто, ама продължавам наивно да се надявам  Laughing
Може и аз да съм се объркал. Четох някъде, че се надявал до края на годината (реших, че тази, а може да е говорил за 2018) за една, а може би и две книги да излязат и помислих, че има предвид Синовете и Ветровете. Сега като се разтърсих, наистина щял да издава книга "Огън и кръв" за историята на Таргариените. Е, направо прекрасно, запълва си времето човека с поредната историческа хроника, за къде пък да бърза...
Ако толкова не му се пише по основната поредица, поне да пусне повест за Дънк и Ег. Това поне са пълноценни произведения, а не минаване номер с поредната хроника на някой майстер.

Последна редакция: чт, 21 дек 2017, 03:33 от The One True King

# 21
 • Мнения: 5 583
За Дънк и Ег май бе казал няма да пуска преди да свърши всички книги, защото трябва разкаже за Регар за свитъка който е намерил, за изгарянето на Летен замък, а третия разказ от цикъла е "Вълчиците от Зимен Хребет" в който е замесена и Лияна Старк  и ще издаде твърде много от сюжета..

За тази година бе обещал, че до лятото ще издаде със сигурност "огън и кръв", а ако имаме късмет може да видим и втора книга - Ветровете на Зимата. Обаче само ако имаме късмет. Някои хора започнаха да спекулират, на база факта че Д и Д отложиха с цяла година филма, че е към края си, но аз пак си мисля, че няма да видим Ветровете преди да свърши сериала и после изведнъж ще излезе.

сега видях че през 2015 година съм се обърнал към много хора тук с този въпрос
"Предложение за анкета - ако не е предлагано
кога смятате че Мартин ще издаде Ветровете

a)2016 г
б)2017 година
в)2020 година
г)2030 година
д 2050 година
е)няма да е в този век "
 а и Б ги зачерквам от списъка....

Последна редакция: чт, 21 дек 2017, 12:47 от Джон Сняг

# 22
 • Мнения: 528
Благодаря за новата тема... Толкова се надявах в нея да прочета дата за нова книга, но вече съм отчаяна, че изобщо ще има такава преди края на сериала....

# 23
 • Мнения: 1 961
Записвам се в темата като смятам да прочета книгите наново, че нищо не помня и да внимавам за прослувутите следи които Мартин е оставил уж за Края.

# 24
 • Мнения: 44
А бе то толкова теми сигурно все някъде е споменато, ама все пак... Какво мислите за теорията, че Тирион ще си изгуби езика? Първо Джайм - ръката, Церсей - красотата и сега накрая Тирион - езика. Makes sense някакси, прекалено много даже. Страшно много я харесвам теорията, друг е въпроса дали ще има мегдан в две книги за промяна на героя, като си изгуби идентичността. По принцип най чета теории и неща за Станис, просто по-любим от него нямам в цялата поредица, но тази теория ако се случи, ще се радвам страшно много. Би било много готино да видим какво се случва с Тирион като изгуби онуй, дето му служи най-добре, също както беше при Джайм. А пък за Станис, сигурно и за него сте говорили, но ми харесва да вярвам, че неговият край ще бъде как влиза в тронната зала в Чертога - порутена, заснежена и така нататък с трона издигащ се зловещо над всичко. И той сяда на него и един вид: "Хубаво, но трябваше ли наистина? Защо?" В крайна сметка да стане крал, но на нищо и вече да умре някак оттам насетне. Нямам предвид това да е краят на историята като цяло - той да седне на трона, само неговият край.

# 25
 • Мнения: 5 230
Церсей си е загубила красотата?
На мен вече много ми писна да чакам. Сега поръчах накаква ранна творба излязла на български, но не съм ентусиаст.

# 26
 • Мнения: 44
Ами да, в смисъл, сигурно пак е убава в лицето, ама я прекараха гола по улиците, тя самата осъзнаваше, че атрибутите й са виснали, не ми се търси цитат, отрязoха й косата, измъкнаха й ноктите и прочие.

Последна редакция: пн, 25 дек 2017, 22:12 от Tom Sawyer

# 27
 • Мнения: 5 583
За Тирион -  според мен той претърпя вътрешна метаморфоза след като всички (и особено Шае) го предадоха. Струва ми се че започва да става по-мрачен, да прилича повече на Тивин след изневярата Джоана (престанал да се усмихва според Пицел)
За Станис - и на мен ми е любим герой, вярвам че ще спечели битката за ЗХ, но не го виждам да влезе в Чертога...Станис не е политик, а пълководец, ако накрая спечили ще почне да беси хора наред и ще има нови бунтове.
Въпреки че някои от идеите му са добри - например да разкара майстерите  или да се справи с Кутрето и Варис, като цяло е много праволинеен тоя не харесва, оня не харесва,  трети го дразни че не му се покланя.
ОТива и опустошава някой град, а в следващата война се чуди защо лорда не го следва. ИЛи пък  иска хората да го следват само заради това че на негова страна е правото, а той самия не е последвал Регар, а е последвал брат си.
Някак си за разлика от брат си, който имаше природен магнетизъм Станис отблъсква хората.  Старае се да го раздава принципен, но не е убедителен.

# 28
 • Вестерос
 • Мнения: 27 211
Измъкна ли са ѝ ноктите?

# 29
 • Мнения: 5 583
не мисля че Церсей изведнъж е погрозняла. Тя по принцип не беше красива, в описанието бе обечивидно че е жена на средна възраст с три раждания, но тъй като бе кралица и за нея се полагаха специални грижи това не личеше, а като я прекараха гола истината лъсна.

Windekind ето  няколко причини защо Станис не може да стане крал на ЖТ. тук е разкрит характера му.

Другите за Станис

Скрит текст:
Робърт намери в душата си сила да опрости хора, които служеха на крал Ерис, стига да му се закълнат във вярност. Станис не е толкова склонен към прошка. Няма да е забравил обсадата на Бурен край, а лордовете Тирел и Редвин не смеят. Всеки мъж, който се е сражавал под знамето на дракона или се е бунтувал с Бейлон Грейджой, ще има основателна причина да се бои. Поставете Станис на Железния трон и ви гарантирам, че владенията ще закървят...... Значи ще бъде Станис и война?
– Кутрето за Станис  - към Нед СТарк

Скрит текст:
Нед поклати недоверчиво глава и се зачуди как ли щеше да приеме лорд Ренли тази нелепа клюка. Похотливостта на Робърт се бе превърнала в тема за неприлични пиянски песни из цялото владение, но Станис беше съвсем друг човек. Едва с година по-млад от краля, но напълно различен от него — строг, сериозен, неумолим и с мрачно чувство за дълг
– Как Нед Старк вижда Станис

Скрит текст:
Споменът за това писмо натъжи Крессен. Никой на света не бе успял да научи Станис да се смее, най-малко момчето Кръпчо. ...
Мъжът поклати глава.
— Точно както го предупредих. Няма да се вдигнат, майстер. Не и заради него. Не го обичат.
„Да — помисли Крессен. — Никога не биха го направили. Силен е, способен е, само… мда, само дето е прекалено благоразумен… а това не е достатъчно. Никога не е било достатъчно.“
Станис Баратеон, владетелят на Драконов камък и по милостта на боговете законният наследник на Железния трон на Седемте кралства на Западняците, беше широкоплещест мъж с жилави мускулести крайници, стегнато лице и плът като щавена и съхнала на слънце кожа. „Корав“ беше думата, която хората използваха често, станеше ли дума за Станис, и наистина беше корав.....
 Очите му бяха като зейнали рани под тежките вежди, тъмносини като морето нощем. Устата му можеше да доведе до отчаяние и най-веселия шут — тази уста беше създадена за мръщене, сърдити подмятания и рязко изречени кратки заповеди, с две много тънки вечно стиснати устни, уста, забравила и най-беглата усмивка и никога не познала смеха. Понякога, когато целият свят наоколо притихнеше посред нощ, майстор Крессен си въобразяваше, че чува как лорд Станис скърца със зъби на половин замък разстояние.
Майстер Кресен за СТанис

Скрит текст:
Робърт щеше да е в Зимен хребет преди две седмици и да се изсмее на Болтън от бойниците.
— Гледай да не споменаваш това на Станис — посъветва го Джъстин Маси. — Да не ни накара да вървим и нощем

Джъстин Маси за Станис
Скрит текст:

Този крал живее в сянката на брат си“, помисли Аша. Станис й беше дал живота им. Въпреки това тя не усещаше истинска милост у този човек. Беше решителен, несъмнено. И не му липсваше кураж. Хората казваха, че е справедлив… а и да беше справедливостта му сурова и твърда, е, на Железните острови Аша Грейджой бе свикнала с това. И все пак не можеше да хареса този крал... този южняшки крал като че ли беше от онези мъже, за които жените са друга раса, странна и непонятна като великаните, таласъмите и горските чеда. Мечката също го караше да скърца със зъби......Трябваше да се сетя.“ Аша знаеше как става с малките братя...Никога не израстват от това — каза си. — Един малък брат може да живее сто години, но винаги ще си остане малък брат
Аша Грейджой за Станис


Скрит текст:
Ако извън стените беше някой друг, сигурно щях да мога да го позалъжа. Но това е Станис Баратеон. По-лесно ще ми е да изкуся коня му....
Много добре, скъпа. — Кралицата се наведе към нея. — Трябва да поупражниш тези сълзи. Ще ти потрябват пред крал Станис.... Станис може да превземе града и да вземе трона, но аз няма да понеса той да ме съди. Няма да допусна да ни хване живи.
Церсей към Санса - за Станис

Станис за другите:

Скрит текст:
—   Железният трон е мой по право. Всички онези, които ми го отричат, са мои врагове.
— Цялото кралство ти го отрича, братко — каза Ренли.
Скрит текст:
Глупците обичат глупака — изръмжа Станис. — Но аз също скърбя за него. За момчето, което беше някога, не за мъжа, който стана към Давос за Ренли.
- за брат си Ренли


—   
Скрит текст:
Млад и зелен. И поредният лъжекрал
.... към Давос за Роб Старк
Скрит текст:
Твърде много си позволявате, лейди Старк. Аз съм законният крал, а вашият син е не по-малко изменник от брат ми тук. И неговият ден ще дойде. -
към Кейтлин Старк за Роб Старк


Скрит текст:
Джофри не е от семето на моя брат — заяви безцеремонно Станис. — Нито Томен. Те са копелета. Момичето също. И тримата са изчадия, родени в позорен инцест.

за децата на Церсей

за Едард Старк
Скрит текст:
Защо аз да отмъщавам за Едард Старк? За мен този човек беше никой. О, Робърт го обичаше, разбира се. Като брат го обичаше, колко ли пъти съм чувал това? Аз бях неговия брат, а не Нед Старк, но по отношението му към мен човек така и не можеше да го разбере

Скрит текст:
Има млад син, наследник на Джон Арин. Ако благоволите да сгодите Шайрийн за него…
—   Момчето е хилаво и болнаво — възрази Станис
За Сладкия Робин
[
Скрит текст:
Саладор Саан мисли само за злато! — избухна Станис. — Главата му е пълна с мечти за съкровищата, които си въобразява, че лежат под Червената цитадела, така че моля те, да не чувам повече за Саладор Саан. Денят, в който ще ми потрябва съветът на един лиски пират, ще е денят, в който ще оставя короната и ще облека черното
- За Саладор Саан
Скрит текст:

— Та кой по-добре би командвал черните плащове от един човек, който е командвал златните, ваше величество?

— Всеки от вас, според мен. Даже готвачът.
[ Кралят изгледа Слинт много студено
.  Станис - За Джанос Слинт


Скрит текст:
Твоят баща е способен воин — каза крал Станис. Не си синът, който бих очаквал от мъж като него.
Станис към Сам Тарил

Скрит текст:
Певците ще възпеят този ваш подвиг, знам…

— Певците да правят каквото си щат — сряза го Станис.
- мнението на Станис за певците

Скрит текст:
Имах майстер в Драконов камък, който беше почти като баща за мен. Изпитвам голямо уважение към вашия орден и към клетвите ви. Но изглежда сър Клейтън не споделя моите чувства. Той е научил всичко, което знае от уличките в Квартала на бълхите. Ако ви поверя на него, той може да ви удуши с вашите собствени вериги или да ви извади очите с лъжица.
„ - Станис за майстерите

Последна редакция: вт, 26 дек 2017, 01:22 от Джон Сняг

Общи условия

Активация на акаунт