Любители на Котки - Тема 119

• 49 416
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
Мишелин, на херния ми прилича по описанието. Имаме едно доста старо куче и то има херния на корема от години, напипва се, вижда се, но явно не е болезнено и не му пречи. Прекалено е старо за евентуални операции.

# 46
Чух се с клиниката, където го кастрираха, ни нищо не можаха да ми кажат така по описание.

milisara, със сигурност ми се вижда понапълнял, но не знам дали не е заради издутия корем. Ох, ще се опитам да намеря ветеринар тука

Кукуницинка, ще прочета и за херния.

Милинката ми душичка Sad

# 47
Всъщност цялостно ли е подут коремът или има нещо като топче?

# 48
Не е топче, Куку, а примерно половината коремче. Чух се с един ветеринар и казаха, че може и да е херния, но не е в града покрай празниците. Сега ще търся друг

# 49
Мишелин, без преглед няма да минете, за всеки случай. По описание така е невъзможно да се каже, може да е просто дебеличък, може да е херния, може да е друго. В Пловдив със сигурност ще има работещ свестен ветеринар.

Един празничен поздрав от нас:

# 50
Не се паникьосвай. Ако няма промени в поведението и жизнеността, не изпитва някакви затруднения с дишане, хранене и отделяне, въобще, ако няма нищо необич6айно, освен подутото, сигурно не е толкова спешен проблемът, а най-вероятно, ако се налага операция (която в подобни случаи най-често е планова, а не по спешност), рентген и пр., няма да ти свърши работа първият свободен по празниците ветеринар - трябва си клиника с оборудване. А може и просто да е прехранено котето.

# 51
  • София
Мишелин, при напълняване увисва корема при слабините. Да не би да е това? Всъщност при много от мъжките котки го има, дори и да не са пълни. Тогава просто виси като излишна кожа. Виждала съм го и при лъвове и тигри. Мъро също беше така. Даже една приятелка каза, че имал тумор в корема.  Laughing А той ми беше един пухкавичък като млад ...  Heart Eyes

Ето за това нещо ти говоря, но в случая тигърът е слаб и е само като кожа. Ако е пълно котето, кожата се поиздува:

А това е Мъро в смешна поза, където се вижда провисването:

Иначе хвалените пловдивски доктори са Карагьозов (там май се чака повечко, а и клиниката се разрасна и не винаги преглежда той) и д-р Коко. В първи пост им има координатите.

# 52
Момичета, благодаря ви. Препоръчаха ни един ветеринар и той прегледа Пухчо. Понатиска го по подутината, около нея, Пухчо седеше доста мирен. Та, ако било гной, нямало да стои така спокойно. Изрази съмнение, че може да е херния, но трябвало да го прегледа на гладно. Хубавото е, че каза, че е на разположение и почивните.

Таня, това висналото при тигъра е същото като при Пухчо. Но той е и по-тлъстичък. Ужас, може ли за само 2 месеца, откак е при родителите ми и 3 от кастрацията да натрупа такива тлъстини? А и това провисване мислех, че го има само при по-големи котки. Пухчо е само на година и един месец. Иначе си е същото игриво коте, няма промени в поведението

Мъро е страхотен Grinning

Последна редакция: сб, 23 дек 2017, 15:21 от Мишелин

# 53
И моята Маца 6 или 7 години беше мършава, когато я захрани майка ми стана двойна. Това прословуто оханване от бабите не е случайно. Как беше" Само Чък Норис е убедил баба си, че не е гладен", " Който може да убеди баба си, че не е гладен, може всичко" Simple Smile))

Последна редакция: сб, 23 дек 2017, 16:58 от adelinda

# 54
Simple Smile))

Почваме диета, вадя везната и мерим... А в понеделник или вторник пак на ветеринар, за второ мнение :-/

# 55
  • София
И моята я оставих две седмици с майка ми да идва да я храни и беше напълняла ужасно, коремът увисна и като ходихме за ваксина докторът чак от третия път успя да намери къде да боцне. Каза, че имала много тлъстини и по краката. Външно не изглеждаше толкова дебела, 4, 400 кг беше. Сега поддържаме 3,800 кг. Но моята е по-дребна и е женска. Дано и при вас да са натрупани мазнини.

Да сам отчет и за лезиите. Едната почти се затвори, но другата сякаш се поразширява.
Пускам и от нас една Коледна снимка, подготовка на част от подаръците.

Последна редакция: сб, 23 дек 2017, 18:33 от Niya-

# 56
  • Козлодуй
Котките имат торбичка която им трябва за скокове или нещо такова трябва да погледна в енциклопедията пак особено мъжките Simple Smile
Niya- какви са тези лезии и как ги лекувате? Simple Smile
Всички мацоранки са прекрасни и създават уют в тези топли празници Simple Smile

# 57
  • София
Мишелин, не се притеснявай! Най-вероятно е сланинка, след като е като на снимката като при тигъра.
Хич не те съветвам сега да ходиш по ветеринари, всеки е запразнил и хич не му се работи. А и какво може да стане за 2-3 дни? Simple Smile

Аз влизам да се оплача от моя.Angry  Чистих стаята, дето не я използваме и по едно време гледам, че идиотчето пасе 1 саксия. Нещо като трева е, ама бива, не й трябва много вода, та затова е оцеляла в условията в които е... Звъня на вет, пита какво е изял, е аз откъде да знам:angry: ама и той като мен представа си няма от треволяци.Angry Звъня на приятелката с която я купувахме, тя пък не си спомняла. А сега де! Flushed

Това не му е първият калпазанлък.Imp В същата стая чичо ми си беше оставил лекарствата. Та пак идиотчето:angry: кога се е вмъкнало, кога е извадило лекарствата от найлоновата торбичка, не знам. Ама извадило мелатонина на чичо ми и го изял.Angry В буквалният смисъл. Мелатонинът е с валерян и други успокояващи треволяци. Спомням си, че преди време се търкаше в един блистер, аз се чудех що така не ми е познат и откъде го е взел, ама докато се наканя да стана и той го "скри" някъде... Ааа, ще се връща я в клиниката, я го пращам в колет на кукумицинкаAngry

# 58
  • София
Пвачева, има автоимунно заболяване. На устните са лезиите, но от външната страна. Не лекуваме, но все пак спряхме храни, вода за уста и тн. То при имунните много нсй-вероятно няма да имат ефект тези мерки, но решихме да пробваме. Нищо не губим.

# 59
  • Козлодуй
Niya-, да разбирам ли че не се лекува? Какви храни сте спрели?

Моята има рана на коремчето която не зараства.

Общи условия

Активация на акаунт